Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

sylwia_slomc... 20:40, 07 paź 2020

Magleska napisał(a)
Sylwia fajnie kojec wyszedł i Larcia zadowolona

ten rów szybciutko się napełnia przy deszczu -nie dziwię się ,że Was stresuje .... ....

Buziaki

Madzia to była taka ulewa okropna. Przy normalnych deszczach on się tak nie napełnia.
sylwia_slomc... 20:41, 07 paź 2020

Mirka napisał(a)

Jakie fajne zdjęcia Jak je zrobiłaś?

Na funkcji panoramicznej i przesuwając aparatem od lewej do prawej. Jeszcze muszę obczaić tempo przesuwania, żeby mi czarne nie zostawałoSkleja wtedy kilka zdjęć razem w jedno
sylwia_slomc... 20:43, 07 paź 2020

Roocika napisał(a)
Super panoramy
Tak pytam, bo u sąsiadki psy wciągały druty z ogrodzenia
Nasz też woli sobie poćlamkać patyki

Moja chyba nawet nie wie, że tak można, Ona nie jest agresywna, wychowywałam ja na opanowanego psa, ma swoje fanaberie i naleciałości z dzieciństwa u hodowcy, ale tak to raczej jest ok
Mirka 20:46, 07 paź 2020

sylwia_slomczewska napisał(a)

Na funkcji panoramicznej i przesuwając aparatem od lewej do prawej. Jeszcze muszę obczaić tempo przesuwania, żeby mi czarne nie zostawałoSkleja wtedy kilka zdjęć razem w jedno
Jutro i ja spróbuje zrobić takie fotki
sylwia_slomc... 20:57, 07 paź 2020

Mirka napisał(a)
Jutro i ja spróbuje zrobić takie fotki
Próbuj I wołaj na efekty
Magleska 21:05, 07 paź 2020

fajne te panoramy ciekawe ,czy na moim aparacie jest taka opcja
sylwia_slomc... 21:06, 07 paź 2020

Poszukaj
Mirka 21:30, 07 paź 2020

Próbuj I wołaj na efekty

Hehe zawołam Sylwuś
Dorota123 21:35, 07 paź 2020

Widzę, że psina od razu zaakceptowała miejsce na budę i kojec. My jak mieliśmy psa to przed budą mąż zrobił mu szeroki podest z desek. To było jego ulubione miejsce leżakowania.
Twój ogród rośnie dosłownie w oczach. Żal niszczejących mebli w ogrodzie bo na prawdę są śliczne i ładnie wpasowane w ogród.
Nie wiedziałam, że Marcinki się sieją, u mnie rozłogami w ziemi rozrastają się.
Gardenarium 21:44, 07 paź 2020

Gdy ja sadziłam u nas rośliny i wymyślałam ogród większość ogrodów szła w kierunku cudnego bukszpanowego Danusi.
A ja pod prąd po swojemu, po pewnym czasie okazało się, że trendy idą w tym kierunku co ja, czyli ku kolorom i naturze. Mam ogród po mojemu i chyba o to chodzi Danusia też się zakochała w bylinach, kolorach fakturach i zmienności w ciągu sezonu w ogrodach bylinowych
Tak wiec warto zaufać intuicji i upodobaniom

Sylwia, u mnie inaczej było. To mój czwarty ogród. Ogrodami zajmuję się od 47 lat, tak aż tyle,..
Byliny i ogród angielski pokochałam w latach 70 i 80 tych i wtedy miałam cudnie i bylinowo i byliny kocham od zawsze
Natomiast w moim 3 ogrodzie (bukszpanowym) trzeba było dostosować się do cienia. Poza tym wtedy zaczęłam jeździć na CHFS i zainspirowałam się ówczesnymi trendami, jakich w Polsce wtedy nie znano, czyli rośliny formowane, kule z bukszpanu, stożki i kule na pniu wymyśliłam sama i lustra też.. Doszłam do ogrodu z topiarów, biało-czarno-zielonego, ale byliny od zawsze były moją miłością, tylko nie mogłam ich uprawiawiać.

Obejrzyj to, a zrozumiesz dlaczego wróciłam do bylin, nie zakochałam się w nich teraz... Kocham je od lat, a wreszcie mam słońce i miejsce do ich sadzenia. Jeden z pierwszych odcinków archiwalnych (2004?), gdy nie było jeszcze internetu.

https://www.facebook.com/140025996023498/videos/2277354632290613

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies