Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

sylwia_slomc... 20:25, 10 sty 2021

Rumianka napisał(a)

Twój pomysł jest genialny...Trzymaj się tego zamysłu, bo takie rzeczy coraz częściej są unikatami i lądują przeważnie na śmietnikach, bo gdyby znalazły się na strychu, to zawsze istnieje szansa, że dostaną drugie życie...Ja u siebie mam jadalnię urządzoną w stylu retro. Stół i krzesła to wiadomo dobrać najłatwiej...do tego mam odnowiony stary kredens-bufet, lampę wiszącą typu "naftówka", takie też dwie stojące, mała i większa, stary zegar z 1920r oraz dodatki mosiężne: wazon, świecznik, zegar mały stojący oraz lustro. Każdy z gości zachwyca się takim wystrojem, a ja cieszę się, że udało mi się wszystko to spiąć w całość. I chociaż całe mieszkanie jest w innym stylu, to ta "stara" jadalnia wpasowała się w resztę.

Kocham takie klimaty gdzie historia gada z przedmiotów do nasTen mój kufer ma zapach historii, uwielbiam takie
MiluniaB 20:48, 10 sty 2021

A ja mam pytanie czy kiedyś skończą się Wam pomysły i zaczniecie podziwiać to co zrobiliście odpoczywając na Ranczo
sylwia_slomc... 20:53, 10 sty 2021

Mirelko jak skończymy działać w ogrodzie będzie to znaczyło, że działamy w domu z remontem, pewnie też co nie co pokaże, ale że to nie forum budowlane to pewnie mniej niż z ogroduAle kiedy to będzie to nic nie wiadomo jeszcze
Margerytka40 21:56, 10 sty 2021

Sylwia Wy to jak te mróweczki działacie. Mnie zimą nawet wyjść zdjęć zrobić się nie chce
basia3012 23:55, 10 sty 2021

Sylwio, widzę, że wolierę robicie. To i kurki i jajka będą. Szczęściarze, super.
Ale i zakupy meblowe obejrzałam i jeszcze obejrzę bo czytam o kolejnych, planowanych.
A ta skrzynia to na ganek za piękna. Na niej kalosze zmieniać??? Taka skrzynia to na salony.
Basieksp 00:24, 11 sty 2021

Ciągle działacie super bo u nas śnieg leży i robić zbytnio nie ma jak też bym coś już sobie porobiła w ogrodzie
Mariposa 08:04, 11 sty 2021

Skrzynia cudna! Też uważam, że na salony ją trzeba wstawić, nie na ganek. Chyba, że meble masz jeszcze przedniejsze.
Podzielam zachwyt nad meblami z duszą, też uwielbiam buszować na targach staroci.
sylwia_slomc... 12:28, 11 sty 2021

Margerytka40 napisał(a)
Sylwia Wy to jak te mróweczki działacie. Mnie zimą nawet wyjść zdjęć zrobić się nie chce

Mrówcza płaca się opłaca Małymi kroczkami, a stale i wszystko można zrobić
sylwia_slomc... 12:30, 11 sty 2021

basia3012 napisał(a)
Sylwio, widzę, że wolierę robicie. To i kurki i jajka będą. Szczęściarze, super.
Ale i zakupy meblowe obejrzałam i jeszcze obejrzę bo czytam o kolejnych, planowanych.
A ta skrzynia to na ganek za piękna. Na niej kalosze zmieniać??? Taka skrzynia to na salony.

Jak się wszystko uda to jajeczka będą i morze nie tylko kurze jajeczka
Niestety skrzynia przewidziana na ganek i w tym celu nabyta Brudnych kaloszy na niej nikt nie będzie zmieniał, kalosze to w warsztacie ubieramy
sylwia_slomc... 12:31, 11 sty 2021

Basieksp napisał(a)
Ciągle działacie super bo u nas śnieg leży i robić zbytnio nie ma jak też bym coś już sobie porobiła w ogrodzie

U nas śniegu nadal nie ma, za to jest mroźno, ale Emus na jutro zapowiedział, że wolne bierze i podobno mamy dalej działaćBo od środy na dłuższy czas biało ma być.