Sylwuś pięknie pokazałaś zeszły rok ogród dorośleje z każdym rokiem, drzew masz mnóstwo i kiedyś to będzie leśne królestwo łóżko do chatki wyszło super
Europa to raczej leniwa do bijatyki. Teraz tak jak napisałaś wojna jednodniowa może sparaliżować cały świat. Wszystko elektronika i satelity jeden na drugiego coś ma. Jak to dobrze że jesteśmy w NATO. Biedna Ukraina męczy się z sąsiadem tyle lat.
Ja też jestem taka przezorną (zresztą wszyscy co żyli w komunie tak mają). Mam kominek w razie czego na działce, ale nie mam pieca aby coś ugotować. Prąd mogę mieć stawiam wiatrak albo na rower mam jeszcze generator prądotwórczy na benzyne. Polak zawsze coś tam wymyśli. Kominy mam w razie czego można zainstalować pięć/kuchnie lub kociołek nad ogniskiem. Wodę też mam.
Też mam taką nadzieję Elu Ale ....przezorny ubezbieczony Oglądam teraz The Crown i jak kryzys węglowy mieli to prąd w domach był tylko 3 dni w tygodniu.....
Teraz będzie kryzys ogólno Światowy, a wtedy z reguły jakaś wojna się toczy by rozruszać gospodarkę.....obym się myliła.... Wtedy też NATO było gdy o kanał Sueski poszło