Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Milka 12:55, 10 sty 2021

Zgubiłam ci się, ha ha, pozdrowionka
sylwia_slomc... 13:15, 10 sty 2021

Milka napisał(a)
Zgubiłam ci się, ha ha, pozdrowionka

Zgubiłaś na długo, myślałam o Was.....
Cieszę się bardzo, że Jesteś
Waclaw 13:17, 10 sty 2021

sylwia_slomczewska napisał(a)

Basiu ja mam piec chlebowy w przyszłej kuchni, ale niestety do rozbiórki bo na nim komin jest postawiony, a komin niestety w fatalnym stanie do przebudowy całkowitej. No tak głupio ktoś postawił komin na piecu, a nie obok Mam jeszcze taki piec szamotowy w żeliwnej oprawie, marzyłam by go przenieść z pokoju do kuchni, ale się nie da bo nikt nie udźwignie, babcia jak wspomniałam o tej chęci wyśmiała mnie, że oni ten piec do domu taszczyli dwoma końmi, a ja chcę żeby człowiek był w stanie go ruszyć Rozebrać i złożyć też się nie uda bo zduna w naszej okolicy brak a i koszt pewnie byłby taki, że szkoda gadać. Ale wiem, ze chce taki kominek żeliwny lub kaflowy z możliwością gotowania na nim w razie czego, nie można się uzależnić tylko od gazu czy prądu, bo nie wiadomo jakie czasy będą, gaz mogą przykręcić i co wtedy, ani nie zagrzejesz, ani nie ugotujesz. W razie wojny również.... Ja tam wole cos takiego mieć jakby co, a na co dzień będzie za dekorację robił i klimat tworzył

Ja planuję w swoim przyszłym mieszkaniu postawić tzw. kozę. Mam już wytypowane miejsce ( uzależnione posadowieniem komina). Suszy się zgromadzone drewno dębowe do niej. Teraz jest ogromny wybór tego typu urządzeń. Opalane są drewnem. Są również takie na których można gotować. Są stalowe, są obudowane kaflami. Wybór ogromny. Ceny niższe od kominków. Drewno będzie zawsze dostępne. Brat ma las więc koszt opału to koszt pozyskania.
Juzia 14:39, 10 sty 2021

sylwia_slomczewska napisał(a)

Juzia my chyba najlepiej odpoczywamy przy robocie

A to tak jak ja.
Gorzej z moim małżem.
Fajnie wam. Że tak razem.
Ja muszę 'odpoczywać' sama
sylwia_slomc... 17:40, 10 sty 2021

Waclaw napisał(a)

Ja planuję w swoim przyszłym mieszkaniu postawić tzw. kozę. Mam już wytypowane miejsce ( uzależnione posadowieniem komina). Suszy się zgromadzone drewno dębowe do niej. Teraz jest ogromny wybór tego typu urządzeń. Opalane są drewnem. Są również takie na których można gotować. Są stalowe, są obudowane kaflami. Wybór ogromny. Ceny niższe od kominków. Drewno będzie zawsze dostępne. Brat ma las więc koszt opału to koszt pozyskania.

Też bierzemy taką pod uwagę, bo niektóre śliczne są, no i praktyczne w użyciu
sylwia_slomc... 17:41, 10 sty 2021

Juzia napisał(a)

A to tak jak ja.
Gorzej z moim małżem.
Fajnie wam. Że tak razem.
Ja muszę 'odpoczywać' sama

Na pewno ma jakieś inne zalety, w końcu z jakiegoś powodu go wybrałaś
Basieksp 17:49, 10 sty 2021

Kozę taką żeliwną mamy zamiast kominka i ogrzewamy nią salon z kuchnią, korytarz z klatką schodową, jest przyjemnie i szybko się nagrzewa, a w kuchni to bym chciała tak na wiejski styl do tego stary kredens i takie tam
sylwia_slomc... 17:55, 10 sty 2021

Siedzę w domu, zakupów ogrodowych nie ma jak robić, zamawiać nie zamawiam siedzą w koszyku bo zima to się zabrałam za meblowanie domu, który jeszcze nie wyremontowany, ale przecież mogę przetrzymać do tego dnia w mieszkaniuTrafiła mi się fajna skrzynia w świetnej cenie to zrobiłam nam prezent i dzisiaj przyjechała, Pan przywiózł osobiście z daleka w jedną stronę miał 400 km, ale Jemu zależało i mnie zależało to dogadaliśmy sięPlan jest taki, że będzie stała na ganku by można na niej przysiąść do zmiany obuwia, a w niej sezonowe obuwie przechować i mniej więcej nawiązuje do tego jak planuję tam meblować dom

A jutro będę dogadywać krzesła Bo dzisiaj wyhaczyłam i bardzo mi się podobają, jak się dogadam co do transportu i nikt do jutra nie kupi, będą moje
sylwia_slomc... 17:56, 10 sty 2021

Basieksp napisał(a)
Kozę taką żeliwną mamy zamiast kominka i ogrzewamy nią salon z kuchnią, korytarz z klatką schodową, jest przyjemnie i szybko się nagrzewa, a w kuchni to bym chciała tak na wiejski styl do tego stary kredens i takie tam

To chyba podobnie jak ja
Milka 18:00, 10 sty 2021

Skrzynia piękna