Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Milka 12:01, 16 mar 2021

Wspaniałe wiosenne widoki, ale powiem ci szczerze, że teraz to mnie najbardziej rajcują twoje ptaki i woliera
sylwia_slomc... 13:43, 16 mar 2021

Agatorek napisał(a)

A co to jest?
Śliczne kwiatuszki

Wawrzynek
kasiek 16:39, 16 mar 2021

Juz są iryski? Jak szybciutko! U mnie jeszcze śpią... Podziwiam ciemierniki, masz takie piękne kępy!
Podzielam zdania fomumowiczek, cała Twoja rodzina jest mega pracowita - brawo!
sylwia_slomc... 18:01, 16 mar 2021

Milka napisał(a)
Wspaniałe wiosenne widoki, ale powiem ci szczerze, że teraz to mnie najbardziej rajcują twoje ptaki i woliera

To miło, że tak fajnie zostały na forum przyjęte te nasze ptaszyska
sylwia_slomc... 18:09, 16 mar 2021

kasiek napisał(a)
Juz są iryski? Jak szybciutko! U mnie jeszcze śpią... Podziwiam ciemierniki, masz takie piękne kępy!
Podzielam zdania fomumowiczek, cała Twoja rodzina jest mega pracowita - brawo!

Te zawsze pierwsze do kwitnienia, inne kolory później zakwitająCiemierniki lubią popiół i wapno i z moich obserwacji prywatnych jeszcze raz powtórzę wycinanie im liści by odsłonić kwiaty moim zdaniem je osłabia, u mnie liście zaliczają pełne dwa sezony. Ciemiernik wypuszcza wiosną młode liście które zakrywają te stare, przez kolejny sezon te stare sobie zasychają naturalnie ( nie widać ich spod tych młodych praktycznie) i dopiero jak zaschną zbieram je po prostu wiosną, nie wycinam. W tym sezonie jednemu musiałam przyciąć zmarznięte bo ścięło inaczej bym ich nie ruszała.
A Ty top niby leniwa? Cały sezon harujesz jak wół przy metamorfozach w ogrodzie i w domu. Sama wiesz jaka z tego frajda jak coś nowego powstaje
kasiek 18:14, 16 mar 2021

sylwia_slomczewska napisał(a)

Te zawsze pierwsze do kwitnienia, inne kolory później zakwitająCiemierniki lubią popiół i wapno i z moich obserwacji prywatnych jeszcze raz powtórzę wycinanie im liści by odsłonić kwiaty moim zdaniem je osłabia, u mnie liście zaliczają pełne dwa sezony. Ciemiernik wypuszcza wiosną młode liście które zakrywają te stare, przez kolejny sezon te stare sobie zasychają naturalnie ( nie widać ich spod tych młodych praktycznie) i dopiero jak zaschną zbieram je po prostu wiosną, nie wycinam. W tym sezonie jednemu musiałam przyciąć zmarznięte bo ścięło inaczej bym ich nie ruszała.
A Ty top niby leniwa? Cały sezon harujesz jak wół przy metamorfozach w ogrodzie i w domu. Sama wiesz jaka z tego frajda jak coś nowego powstaje

Nigdy o sobie nie mówiłam że jestem leniwa, po prostu chciałam pochwalić całą Twoja rodzinę i Ciebie
Popiołu juz nie mam ale wapnem posypie. U mnie iryski jeszcze w lisciach
kasiek 18:21, 16 mar 2021

U mnie muszę pochwalic dzieci bo mi ostatnio sporo pomagają, malują deski i tna gałęzie - wow A eMuś instalacją się zajął - może biorą przykład z Twojej rodzinki
sylwia_slomc... 18:30, 16 mar 2021

kasiek napisał(a)

Nigdy o sobie nie mówiłam że jestem leniwa, po prostu chciałam pochwalić całą Twoja rodzinę i Ciebie
Popiołu juz nie mam ale wapnem posypie. U mnie iryski jeszcze w lisciach

I dobrze bo by Ci nos urósł jak u Pinokia Pracuś z Ciebie wszyscy widzą ile zrobione w jeden rokDziękujemy Miło gdy ktoś docenia to co robimy
sylwia_slomc... 18:31, 16 mar 2021

kasiek napisał(a)
U mnie muszę pochwalic dzieci bo mi ostatnio sporo pomagają, malują deski i tna gałęzie - wow A eMuś instalacją się zajął - może biorą przykład z Twojej rodzinki

Brawo Super, że się rodzinka włączyła w prace w ogrodzie
Waclaw 20:50, 16 mar 2021

sylwia_slomczewska napisał(a)

Ma być dla nas dobrze i mamy mieć z tego przyjemność....dużo przyjemności

O! To, to