Juz są iryski? Jak szybciutko! U mnie jeszcze śpią... Podziwiam ciemierniki, masz takie piękne kępy!
Podzielam zdania fomumowiczek, cała Twoja rodzina jest mega pracowita - brawo!
Te zawsze pierwsze do kwitnienia, inne kolory później zakwitająCiemierniki lubią popiół i wapno i z moich obserwacji prywatnych jeszcze raz powtórzę wycinanie im liści by odsłonić kwiaty moim zdaniem je osłabia, u mnie liście zaliczają pełne dwa sezony. Ciemiernik wypuszcza wiosną młode liście które zakrywają te stare, przez kolejny sezon te stare sobie zasychają naturalnie ( nie widać ich spod tych młodych praktycznie) i dopiero jak zaschną zbieram je po prostu wiosną, nie wycinam. W tym sezonie jednemu musiałam przyciąć zmarznięte bo ścięło inaczej bym ich nie ruszała.
A Ty top niby leniwa? Cały sezon harujesz jak wół przy metamorfozach w ogrodzie i w domu. Sama wiesz jaka z tego frajda jak coś nowego powstaje
Nigdy o sobie nie mówiłam że jestem leniwa, po prostu chciałam pochwalić całą Twoja rodzinę i Ciebie
Popiołu juz nie mam ale wapnem posypie. U mnie iryski jeszcze w lisciach
U mnie muszę pochwalic dzieci bo mi ostatnio sporo pomagają, malują deski i tna gałęzie - wow A eMuś instalacją się zajął - może biorą przykład z Twojej rodzinki