Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

sylwia_slomc... 18:17, 28 mar 2021

LIDKA napisał(a)
To zdrowia Twojemu psu. Moja Sonia przechorowala cały zeszłoroczny styczeń i luty. Ale moja to trochę staruszka jest.

Gorączka spadła i troszkę zjadła, czyli wychodzi na to, że jak ma gorączkę to traci apetyt całkiem.
sylwia_slomc... 18:19, 28 mar 2021

Mirka napisał(a)

Sylwia ten ciemiernik przepiękny ma niesamowity kolor
Powiedz mi czy można teraz przesadzić kwitnące krokusy?

Nigdy tego nie robiłam, ale sadziłam hiacynty z doniczek i narcyzy zaraz po przekwitnieniu i są rosną i kwitną co roku więc pewnie jak krokusy zaczną przekwitać ze sporą bryłą ziemi na korzeniach można by przesadzić.
Rumianka 18:44, 28 mar 2021

Łączka krokusowa super, woliera super, kompostownik super, warzywnik też super...Jedyne co nie super, to choroba piesi...Mnie zawsze żal zwierzaczków gdy chorują, bo powiedzieć nie potrafią co boli, a tylko proszą o pomoc wzrokiem, jak napisałaś...Ale skoro już zaczyna jeść, to powinno być już tylko lepiej...trzymam kciuki... A jeszcze zapytam o iryski...czy to są gatunki zimujące...? Sadziłam 2 razy i zaraz po przekwitnięciu jak zaschły, to zniknęły na amen...więcej już nie wyrosły...
greg66 19:52, 28 mar 2021

Sylwio życzę pełni zdrowia dla psiaczka i oczywiście dla Was też
U mnie z Funią byłem na rtg i niestety ma staw biodrowy w kiepskim stanie (zwyrodnienie) a do tego jakaś plama na płucu Oj strach....
Martka 20:08, 28 mar 2021

Sylwio, cofnęłam się do historii Waszego ogrodu, wzruszająca historia i zdjęcia, ogrom pracy i zaangażowania całej rodziny, ogród bujnął, chłopcy już wydorośleli, ile się zadziało, a nowych pomysłów wciąż nie brakuje. Czy jest gdzieś dostępny film z Waszego ogrodu? Chętnie zobaczyłabym żywe obrazy, a gdzieś mi tu przemknęło, że była u Was kiedyś ekipa. Pozdrawiam
sylwia_slomc... 20:44, 28 mar 2021

Martka napisał(a)
Sylwio, cofnęłam się do historii Waszego ogrodu, wzruszająca historia i zdjęcia, ogrom pracy i zaangażowania całej rodziny, ogród bujnął, chłopcy już wydorośleli, ile się zadziało, a nowych pomysłów wciąż nie brakuje. Czy jest gdzieś dostępny film z Waszego ogrodu? Chętnie zobaczyłabym żywe obrazy, a gdzieś mi tu przemknęło, że była u Was kiedyś ekipa. Pozdrawiam

Tutaj można zobaczyć, ale od tego czasu sporo się już zmieniło i wiele przeżyliśmy
https://tvn24.pl/tvnmeteo/wideo/zielona-wstazka-wsrod-pagorkow-odc-705-hgtv-odc-5-serii-2019,46,5,1831029.html?p=meteo
Trzy lata już jak pierwsze nagrania były
sylwia_slomc... 20:46, 28 mar 2021

greg66 napisał(a)
Sylwio życzę pełni zdrowia dla psiaczka i oczywiście dla Was też
U mnie z Funią byłem na rtg i niestety ma staw biodrowy w kiepskim stanie (zwyrodnienie) a do tego jakaś plama na płucu Oj strach....

Oj bardzo żal jak nasi przyjaciele chorują, człowiek chciał by pomóc, a nie zawsze się udaTrzymam kciuki za Funię.
sylwia_slomc... 20:49, 28 mar 2021

Rumianka napisał(a)
Łączka krokusowa super, woliera super, kompostownik super, warzywnik też super...Jedyne co nie super, to choroba piesi...Mnie zawsze żal zwierzaczków gdy chorują, bo powiedzieć nie potrafią co boli, a tylko proszą o pomoc wzrokiem, jak napisałaś...Ale skoro już zaczyna jeść, to powinno być już tylko lepiej...trzymam kciuki... A jeszcze zapytam o iryski...czy to są gatunki zimujące...? Sadziłam 2 razy i zaraz po przekwitnięciu jak zaschły, to zniknęły na amen...więcej już nie wyrosły...

A sadziłaś holenderskie czy reticulata? Bo holenderskie też u mnie znikają jak kamfora, a reticulata przyrastają cudnie. Różnią się wysokością troszkę i terminem kwitnienia. Ale kwiat mają bardzo podobny w budowie i kolory też.
Dziękujemy za tyle pochwał
Mam nadzieję, że Niunia wydobrzeje, na razie zjadła pół puszki
malgorzata_s... 22:46, 28 mar 2021

Wiosna, wiosna wszędzieWoliera z lokatorami mnie urzekła. Piesełka wydobrzeje. Buziak
kasiek 22:48, 28 mar 2021

Wiosna pełna parą, dużo siły Ci życzę by to wszystko ogarnąć Ptasie zoo fantastyczne