Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Urszulla 11:17, 06 kwi 2021

sylwia_slomczewska napisał(a)

A to na pewno tylko, że wtedy ogród przestałby istnieć, więc wyboru nie mają póki co

Planujecie im jakiś wybieg zrobić? Słodkie, czemu tak mało? Nie bywasz z nimi w wolierze?
Agatorek 12:14, 06 kwi 2021

Sylwia, pisałaś u mnie o magnolii. Tej obgryzionej . Wsadziłaś ją do ziemi, czy doniczki?
Martka 12:34, 06 kwi 2021

Sylwia, kret zawsze wystawia naszą cierpliwość na próbę tulipany te pierwsze cudnej urody, jasna cytrynka, zachwycił mnie też kosz z bratkami, całość czeka na eksplozję Mazowsze jeszcze śpiące, zimne, mroźne, więc radość musimy czerpać z tych drobiazgów które są Serdecznie pozdrawiam!
sylwia_slomc... 13:05, 06 kwi 2021

Urszulla napisał(a)

Planujecie im jakiś wybieg zrobić? Słodkie, czemu tak mało? Nie bywasz z nimi w wolierze?

Codziennie z nimi w wolierze jestem tylko jak w ogrodzie robota goni to zdjęć z woliery nie robiłam bo czasu szkoda było, a do tego już w ogrodzie jest co pstrykać
Cos planujemy, ale kiedy to powstanie to nie wiem, to musi być pod naszą obecność bo inaczej drapieżnik by je upolował. W tym tygodniu zgarnął z ogrodu sierpówkę
sylwia_slomc... 13:08, 06 kwi 2021

Agatorek napisał(a)
Sylwia, pisałaś u mnie o magnolii. Tej obgryzionej . Wsadziłaś ją do ziemi, czy doniczki?

Do ziemi obok tej od której odgryzł, ale nie wiem czy coś z tego będzie bo za cienki patyk był do grubości ołówka to drugie tyle jej brakuje na pewno. Ta magnolka miała ze 35 cm wysokości ledwie.
sylwia_slomc... 13:09, 06 kwi 2021

Martka napisał(a)
Sylwia, kret zawsze wystawia naszą cierpliwość na próbę tulipany te pierwsze cudnej urody, jasna cytrynka, zachwycił mnie też kosz z bratkami, całość czeka na eksplozję Mazowsze jeszcze śpiące, zimne, mroźne, więc radość musimy czerpać z tych drobiazgów które są Serdecznie pozdrawiam!

Chciałabym tych tulipanków dokupić, ale nazwy nie mam Pytałam u którejś z dziewczyn na forum bo też je ma u siebie, ale nie pamiętam teraz w którym to było wątku
sylwia_slomc... 21:05, 06 kwi 2021

Dziś pierwszy raz były trzy jajka, dwa od kurki i kacze, Karolinka zniosła swoje pierwsze
Ale mam też myślenice bo silka Koko stała się od dzisiaj kwoczką.... może by jej z 5 jajeczek dać do wysiedzenia....
antracyt 21:26, 06 kwi 2021

sylwia_slomczewska napisał(a)
Dziś pierwszy raz były trzy jajka, dwa od kurki i kacze, Karolinka zniosła swoje pierwsze
Ale mam też myślenice bo silka Koko stała się od dzisiaj kwoczką.... może by jej z 5 jajeczek dać do wysiedzenia....

Silki to podobno super kurze mamki są
sylwia_slomc... 21:54, 06 kwi 2021

antracyt napisał(a)

Silki to podobno super kurze mamki są

Wszystko na to wskazuje, że są
Daisy19 23:09, 06 kwi 2021

Sylwia, pisałaś, że nie pamiętasz nazwy tulipanów. To tulipany botaniczne Johann Strauss, też je mam.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies