Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

ElzbietaFranka 15:08, 26 maj 2021

sylwia_slomczewska napisał(a)
Zmienia się całkowicie kolorystyka w ogrodzie
co oznacza, ze nawet decydując się na dwa lub trzy kolory jednocześnie możemy mieć całkiem inne kolory w ogrodzie w różnych porach roku

w warzywniku nierówna walka ze ślimakami co widać patrząc na skrzynie, jednemu się udaje przetrwać inne trzeba sadzić i siać od nowa

w inspekcie pomidorki rosną

Pięknie Sylwia. Dąbrówka jak szalona takie kwitnięcie? Jak zobaczyłam u ciebie zaraz wszystkie pojedyncze Dąbrówki wyszukałam i obssdzilam dokoła rondel. Nie wiem czy dobrze zrobiłam ale wole Dąbrówkę niż barwinek.
Wszystko takie duże, dorodne piękne. Pomidorki będziesz miała nie długo swoje. Te warzywa Boże, a ja w lesie jestem.
Może w tym tygodniu wszystko zrobię z zasiewami włącznie

Pozdrawiam
Agatorek 20:14, 26 maj 2021

Sylwia, Ty to nie masz litości .
Nie będę już cytować zdjęć, ale bardzo mi się u Ciebie podoba. I mam wiele „ulubionych” zakątków .
Rodki i azalie gwiazdorzą
sylwia_slomc... 22:01, 26 maj 2021

Alija napisał(a)

Pięknie zaczynają kwitnienie rodki i azalie i proszę się nie czepiać majtkowego różu, kolory natury wszystkie piękne Muszę sobie kupić pontyjską, na razie chodzę wąchać u taty.
Pięknie Ci orliki obrodziły. Bardzo ładnie wyglądają te wielkie plamy floksów i dąbrówek, super!

Masz rację kolory natury wszystkie piękneTo była pierwsza azalia w moim ogrodzie ze względu na zapach pod wpływem Ciociogrodu
sylwia_slomc... 22:02, 26 maj 2021

Kawa napisał(a)
wow Sylwia wielkie wowww
cudnie
a dąbrówka z floksami nadal kradnie moje serce
Dzięki Kamilka
sylwia_slomc... 22:03, 26 maj 2021

Waclaw napisał(a)

już jest pięknie

Ja wymagająca jestem to jeszcze nie to do czego dążę
sylwia_slomc... 22:09, 26 maj 2021

ElzbietaFranka napisał(a)

Pięknie Sylwia. Dąbrówka jak szalona takie kwitnięcie? Jak zobaczyłam u ciebie zaraz wszystkie pojedyncze Dąbrówki wyszukałam i obssdzilam dokoła rondel. Nie wiem czy dobrze zrobiłam ale wole Dąbrówkę niż barwinek.
Wszystko takie duże, dorodne piękne. Pomidorki będziesz miała nie długo swoje. Te warzywa Boże, a ja w lesie jestem.
Może w tym tygodniu wszystko zrobię z zasiewami włącznie

Pozdrawiam

Elu rośliny w masie zawsze robią wrażenieKapusty mi ślimaki zjadają, liście mocno poszatkowane, na zdjęciach nie widać z daleka. W tym roku z warzyw będą chyba nici, nawet rzodkiewki powygryzane i to korzenie nie liście. Cukinię i saksę też już zjadły prawie, ratuję co mogę. Dziś warzywnik lepinoxem opryskałam przy okazji bukszpanów, może to coś pomoże. Mam taka obserwację, że mimo granulek w strategicznych miejscach, jakby mało je zjadają, nie zainteresowane..... wiec albo preparat oszukany( kto ich tam wie) Albo pierony się nauczyły jak szczury, że to trucizna....
sylwia_slomc... 22:09, 26 maj 2021

Agatorek napisał(a)
Sylwia, Ty to nie masz litości .
Nie będę już cytować zdjęć, ale bardzo mi się u Ciebie podoba. I mam wiele „ulubionych” zakątków .
Rodki i azalie gwiazdorzą

Na najładniejsze jeszcze czekam
Martka 22:53, 26 maj 2021

Sylwia, no majtki czasem muszą być różowe Kuklikowo to można oprawić w ramki, tak klimatyczne. Pięknie, przybywa kolejnych plam, wzdycham i podziwiam, mogę sobie tylko dowyobrazić zapachy i śpiewy ptaków. Napisałaś, że to jeszcze nie to, do czego dążysz. Jestem bardzo ciekawa, jak będzie, jak już TO będzie
sylwia_slomc... 22:57, 26 maj 2021

Martka napisał(a)
Sylwia, no majtki czasem muszą być różowe Kuklikowo to można oprawić w ramki, tak klimatyczne. Pięknie, przybywa kolejnych plam, wzdycham i podziwiam, mogę sobie tylko dowyobrazić zapachy i śpiewy ptaków. Napisałaś, że to jeszcze nie to, do czego dążysz. Jestem bardzo ciekawa, jak będzie, jak już TO będzie
To jeszcze ze dwa sezony trzeba poczekaćI powodzi musi w tym czasie nie być
ewsyg 23:27, 26 maj 2021

Sylwia, ręce opadają z tymi ślimakami.
Warzyw u mnie w tym roku nie będzie