Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

sylwia_slomc... 22:23, 06 mar 2019

A zaraz potem poleciała jabłonka cieniujaca drugą magnolię ledwie się życia już trzymała

gdyby nie to, że babcia wcześniej nie pozwalała się z nią rozstać to dawno już by jej nie było

takich chorych owocowych w podwórku zostało jeszcze przynajmniej 5 szt, ale niestety z wycinki na ten sezon to tyle
sylwia_slomc... 22:28, 06 mar 2019

jolanka napisał(a)
Ta gąsienicą to może był gąsienica motyla nocnego, który tak dziwnie się nazywa: widlogonka Siwica.
Później to szare,bure...

Liczyłam na Ciebie i Hanię, ze może rozpoznacie, życie darowałam, mrozu nie było, jeśli ptaki nie zjadły to żyje
Pszczelarnia 22:41, 06 mar 2019

Byłam, widziałam, poczytałam od deski do deski i czekam na premierę. Wasza wiosna bardzo pracowita.
sylwia_slomc... 22:48, 06 mar 2019

Pszczelarnia napisał(a)
Byłam, widziałam, poczytałam od deski do deski i czekam na premierę. Wasza wiosna bardzo pracowita.

Oj tak pracowita
A ja ciągle myslę czy zdążę z tą rabata pod oknem i z najstarszą bylinówką, z tą drugą mam obawę, że nie bo cięcia jeszcze dużo, ale żeby choć trawsko powykopywać co się nasiało.....i ciagle mysle o tej rabacie co chę wdłuż jabłoni, czy na płasko czy podniesioną ....i coraz bardziej o podniesionej myślę....
Rumianka 23:07, 06 mar 2019

Sylwia, ja tam wierzę w Ciebie...dasz radę...bo jak nie Ty, to kto? Niedawno pisałaś mi, że na domku ta rozeta, to dziewięćsił...I popatrz, jak się ma dziewięć sił, to już żadna inna siła Cię nie złamie... Poprzez swoją energię dajesz kopa do działania nie jednej osobie na O...to jest zaraźliwe, ale jakie pożyteczne...Zdrówka kochana Ci życzę i regeneruj te swoje dziewięć sił...
sylwia_slomc... 23:14, 06 mar 2019

Elisko dziękuję bardzo za tyle ciepłych słów Cieszę się jeśli zarażam energią
malgorzata_s... 23:40, 06 mar 2019

Odpocznijcie teraz bo chyba tylko jeszcze Kasia ma wszystko wysprzątane na cacy. Sezon rozpoczęty z impetem więc chwilę można odetchnąć. Kurujcie się ☺️
sylwia_slomc... 23:44, 06 mar 2019

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Odpocznijcie teraz bo chyba tylko jeszcze Kasia ma wszystko wysprzątane na cacy. Sezon rozpoczęty z impetem więc chwilę można odetchnąć. Kurujcie się ☺️

Gosiu na pewno zwalniamy i na temacie teraz tylko prace pielęgnacyjne, które trzeba zrobic w marcu bo w kwietniu to już na tapetę wjedzie warzywnik i wysiewy, a potem jeszcze trzeba furtki zrobic do niego i do mostku....prawie zleci do maja , a wtedy kolejne oczko, w wakacje bacówke chcę postawić już( materiałów jeszcze nie mam) wcześniej bramę oflisową w brzeziniaku, a eM coś wspomina, ze trzenba słupki w ogrodzeniu już wzmocnić......I tak zleci do jesieni
AniazUroczyska 02:42, 07 mar 2019

Sylwuś, wszystko jest super, a kołyska i płotek- cudo! Z wielką ciekawością czekam na emisję
sylwia_slomc... 09:14, 07 mar 2019

AniazUroczyska napisał(a)
Sylwuś, wszystko jest super, a kołyska i płotek- cudo! Z wielką ciekawością czekam na emisję

DziękiBardzo jesteśmy ciekawi Aniu jak zmontują materiał i co zostawią, a czego nie

W tym tygodniu sypałam znowu nasionka w łąkę bo dostałam i od Eli i od Pawła i samam dokupiłam, jest wilgotno i ciepło więc szanse na wschody rosną w stosunku do zeszłorocznej suszy