Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Agatorek 22:01, 19 lut 2022

Magleska napisał(a)
Sylwia mam 3 wielkie kępy memory tylko nie daje rady ich wykopać ....chcesz ?

Ehh, jaka szkoda, że w najbliższym czasie nie mam możliwości przyjechać. Nawet wzięłabym swój szpadel .

Sylwia, a memory mogłoby rosnąć przy (hipotetycznie) nie wylewającym się oczku? Czy trawa jest na bardziej suche stanowisko?
sylwia_slomc... 22:09, 19 lut 2022

Agatorek napisał(a)

Ehh, jaka szkoda, że w najbliższym czasie nie mam możliwości przyjechać. Nawet wzięłabym swój szpadel .

Sylwia, a memory mogłoby rosnąć przy (hipotetycznie) nie wylewającym się oczku? Czy trawa jest na bardziej suche stanowisko?

Na brzegu, na poziomie rabat dałyby rady, na dnie nie.
Agatorek 22:13, 19 lut 2022

Ok, na brzegu chciałam sadzić, dzięki
sylwia_slomc... 12:18, 20 lut 2022

Nie ma za co

Wczoraj choć pizgało łokrutnie to słonko prześwicało przez chmurki i w podwórku dało się działać.
Szkoda było tracić soboty( jedyny dzień w tygodniu gdy coś możemy zrobić konkretnego...
Podgoliliśmy mocno magnolie, posadziłam w donice kupione kapersy roślin i ustawiłam w inspekcie. Chłopaki ładowali resztę ziemi do tamy i jeszcze ją zapierali słupkami, a ja w tym czasie pozbyłam się trawska z liliowcowej wzdłuż rowu ... i to będzie chyba jedyna robota jaką tam zrobiłam w tym sezonie. Bo nie warto gdyby miało znowu zalać....tym bardziej, ze jak zakończymy prace związane z zabezpieczeniami to poziom wody na tym odcinku znacznie wzrośnie.
Rozpoczęliśmy też prace przygotowawcze do dalszych remotów i mam teraz rozkopane przy domu na rabacie po judaszowcu... potem już było tylko wynoszenie gałęzi zamiatanie chodników i plewienie ścieżki do warsztatu i gospody. Dziś laba
sylszu 12:29, 20 lut 2022

Nadrobiłem zaległości ( częściowo) I widzę że u Was walka z wodą to niekończącą się historia. Masakra. Narzekam czasem na swój piach ale chyba lepszy piach niż zalewanie. PS Czy gunera przetrwała zimę?
ElzbietaFranka 14:46, 20 lut 2022

sylwia_slomczewska napisał(a)

Może już skończone przeróbki, Danusia pisała, że Michał dostosowuje forum do innych urządzeń

Dla mnie to co jest teraz jest beznadziejne nawet pisać się nie chce.

Te jeżówki pallida ładne. To korzeń jest a gdzie kupowałas może i ja bym kupiła.

W czwartek zasiałam jezowke delicious candy. Zebrałam jesienią nasiona. Wiem że będą miały inne cechy ale też są ładne zawsze to bylina.
Widziałam takie u Halinki ogródki cisowe bardzo mi się podobały.
Gosialuk 14:59, 20 lut 2022

A gdzie kupowałaś tą pallidę? Stacjonarnie?
Wy zawsze sporo podziałacie, jak nie to, to co innego. Robota pali się Wam w rękach.
Mam nadzieję, że nie będzie trzeba tamy testować.
Przegląd łąki obejrzałam, coraz więcej w niej kwiatów, a trawy pięknie ją zdobią jesienią. Pozdrawiam.
Basilikum 18:49, 20 lut 2022

Sylwia pobuszowalam troche u Ciebie wreszcie ale pieknie masz. Z tama super pomysl ale ja mam nadzieje, ze juz Was nie bedzie zalewac

Zakupy super
sylwia_slomc... 19:33, 20 lut 2022

ElzbietaFranka napisał(a)

Dla mnie to co jest teraz jest beznadziejne nawet pisać się nie chce.

Te jeżówki pallida ładne. To korzeń jest a gdzie kupowałas może i ja bym kupiła.

W czwartek zasiałam jezowke delicious candy. Zebrałam jesienią nasiona. Wiem że będą miały inne cechy ale też są ładne zawsze to bylina.
Widziałam takie u Halinki ogródki cisowe bardzo mi się podobały.

Kupowałam w Auchan Elu.
sylwia_slomc... 19:36, 20 lut 2022

Gosialuk napisał(a)
A gdzie kupowałaś tą pallidę? Stacjonarnie?
Wy zawsze sporo podziałacie, jak nie to, to co innego. Robota pali się Wam w rękach.
Mam nadzieję, że nie będzie trzeba tamy testować.
Przegląd łąki obejrzałam, coraz więcej w niej kwiatów, a trawy pięknie ją zdobią jesienią. Pozdrawiam.

Gosiu już napisałam Eli powyżej gdzie kupiłam. Z tych trzech torebek mam 6 roślin posadziłam w doniczki na razie w kwietniu lub maju będę wysadzać, jak by CI się nie udało kupić to pomyślimy