Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

sylwia_slomc... 21:41, 04 kwi 2022

mrożona obiela

i wierzby mrozone
sylwia_slomc... 21:43, 04 kwi 2022

sylwia_slomc... 21:53, 04 kwi 2022

lody tulipanowe

sylwia_slomc... 21:55, 04 kwi 2022

sylwia_slomc... 21:58, 04 kwi 2022

osłony na piwoniach
Kasiek 22:41, 04 kwi 2022

Za oslony pochwale, pieknie dbasz o bezpieczenstwo roslin Ja na swoje postawilam wiadra, miski, doniczki i co tylko znalazlam w garazu. Snieg sporo juz stopnial, wiec na naturalna ochrone nie moge za bardzo liczyc.
Teraz jest silny, mrozny wiatr, taki do szpiku kosci....Oj oberwa te moje rosliny znowu...
sylwia_slomc... 22:54, 04 kwi 2022

Kasiek napisał(a)
Za oslony pochwale, pieknie dbasz o bezpieczenstwo roslin Ja na swoje postawilam wiadra, miski, doniczki i co tylko znalazlam w garazu. Snieg sporo juz stopnial, wiec na naturalna ochrone nie moge za bardzo liczyc.
Teraz jest silny, mrozny wiatr, taki do szpiku kosci....Oj oberwa te moje rosliny znowu...

Doniczki i wiadra też mam pozakładane na dużym ogrodzie, ale jutro chyba zdejmę bo przy tych zapowiadanych wichurach mi rośliny połamią. Mam też ponakładane worki np na klony palmowe. Trudny sezon się zapowiada, najpierw wichury potem susza teraz mrozy....Dziś zobaczyłam, że ten ciężki śnieg jak leciał z dachu warsztatu przyklepał wszystkie czosnki w donicy

a tak z innej beczki po trzech latach okazało się, ze moje trzy derenie Kousa kupione jako maleństwa w markecie są dereniami, ale jadalnymi Zakwitł jeden i ujawnił pomyłkę.....co powinna się nazywać oszustwem, ta sama sytuacja co w tym roku z przegorzanami/ mikołajkami
Kasiek 22:57, 04 kwi 2022

sylwia_slomczewska napisał(a)

Doniczki i wiadra też mam pozakładane na dużym ogrodzie, ale jutro chyba zdejmę bo przy tych zapowiadanych wichurach mi rośliny połamią. Mam też ponakładane worki np na klony palmowe. Trudny sezon się zapowiada, najpierw wichury potem susza teraz mrozy....Dziś zobaczyłam, że ten ciężki śnieg jak leciał z dachu warsztatu przyklepał wszystkie czosnki w donicy

Mi tak zalatwil duzo ilosc cudnych tulipanow...Moze sie podniosa ?...?
Pliszka5 00:01, 05 kwi 2022

Co do tej pomyłki to też ostatnio zauważyłem że miały być Derenie kousa a są jadalne na liście brakuje jeszcze jednej piwonii itoh
Martka 11:15, 05 kwi 2022

Sylwia, dobrze, że tylko drobne straty. Z tulipanowego loda uśmiałam się Marketowe roślinki czasem mają to i owo na sumieniu, przecież to jest ogromna skala, nie drobna produkcja. Za to są łatwo dostępne, w przystępnych zazwyczaj cenach, a dereń jadalny wcześnie i bardzo ładnie kwitnie Czy derenia Kousa można z wyhodować z patyka samemu?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies