Czy z patyka to nie wiem...podejrzewam, ze przez szczepienie na podkładce może prędzej, i nie wiem czy tak nie wykorzystać jako podkładkę tych moich pomyłkowych....
Lub z nasion może....
To może być dobry pomysł ze szczepieniem. Ile patyków z drzewka docelowego potrzeba do takiej podkładki? Mój Milky Way jest jeszcze młody, ale chętnie prześlę Ci gałązki za jakiś czas.
Pomimo niezachęcającej pogody do spacerów ogrodowych fotki ciekawe zrobiłaś nie chce mi się nawet myśleć że cały tydzień ma wiać może przed świętami zetnę tylko róże i hortensje....
Pewnie wystarczyłaby jedna lub dwie bo trzeba by szczepić blisko korzenia...tak myślę Zostaw swojego młodzieniaszka w spokoju niech rośnie I tak na razie nie mam czasu na takie ceregiele
Dwie noce były mroźne i to tak całkiem sporo, ale zdążyłam pookrywać to i owo, a trochę miałam jeszcze nie odkryte. Dzisiaj już większość osłon pozbierałam, ciepły wieczór mimo wiatru.
Ja dopiero wczoraj przycięłam dwie jabłonie i drobniejsze hibiskusy.... dziś nie cięłam nic bo zbierałam osłony, a co chwilę lało i bałam się ciąć. Masa roboty przede mną jeszcze, ale teraz trochę jeszcze dom trzeba na Święta odgruzować i w Święta choć trochę odpocząć od codziennościBo potem czeka nas niezły maraton roboczy.