Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

sylwia_slomc... 11:51, 05 kwi 2022

Kasiek napisał(a)

Mi tak zalatwil duzo ilosc cudnych tulipanow...Moze sie podniosa ?...?

Też liczę na to
sylwia_slomc... 11:52, 05 kwi 2022

Pliszka5 napisał(a)
Co do tej pomyłki to też ostatnio zauważyłem że miały być Derenie kousa a są jadalne na liście brakuje jeszcze jednej piwonii itoh

Bo sobie jej nie zapisałam, a zapomniałam nazwy
sylwia_slomc... 11:54, 05 kwi 2022

Martka napisał(a)
Sylwia, dobrze, że tylko drobne straty. Z tulipanowego loda uśmiałam się Marketowe roślinki czasem mają to i owo na sumieniu, przecież to jest ogromna skala, nie drobna produkcja. Za to są łatwo dostępne, w przystępnych zazwyczaj cenach, a dereń jadalny wcześnie i bardzo ładnie kwitnie Czy derenia Kousa można z wyhodować z patyka samemu?

Czy z patyka to nie wiem...podejrzewam, ze przez szczepienie na podkładce może prędzej, i nie wiem czy tak nie wykorzystać jako podkładkę tych moich pomyłkowych....
Lub z nasion może....
Martka 12:35, 05 kwi 2022

To może być dobry pomysł ze szczepieniem. Ile patyków z drzewka docelowego potrzeba do takiej podkładki? Mój Milky Way jest jeszcze młody, ale chętnie prześlę Ci gałązki za jakiś czas.
Milka 15:05, 05 kwi 2022

Fajna taka wiosna, okraszona bielą, mrozów chyba nie było
Urszulla 16:14, 05 kwi 2022

Pomimo niezachęcającej pogody do spacerów ogrodowych fotki ciekawe zrobiłaś nie chce mi się nawet myśleć że cały tydzień ma wiać może przed świętami zetnę tylko róże i hortensje....
sylwia_slomc... 20:44, 05 kwi 2022

Martka napisał(a)
To może być dobry pomysł ze szczepieniem. Ile patyków z drzewka docelowego potrzeba do takiej podkładki? Mój Milky Way jest jeszcze młody, ale chętnie prześlę Ci gałązki za jakiś czas.

Pewnie wystarczyłaby jedna lub dwie bo trzeba by szczepić blisko korzenia...tak myślę Zostaw swojego młodzieniaszka w spokoju niech rośnie I tak na razie nie mam czasu na takie ceregiele
sylwia_slomc... 20:46, 05 kwi 2022

Milka napisał(a)
Fajna taka wiosna, okraszona bielą, mrozów chyba nie było

Dwie noce były mroźne i to tak całkiem sporo, ale zdążyłam pookrywać to i owo, a trochę miałam jeszcze nie odkryte. Dzisiaj już większość osłon pozbierałam, ciepły wieczór mimo wiatru.
sylwia_slomc... 20:50, 05 kwi 2022

Urszulla napisał(a)
Pomimo niezachęcającej pogody do spacerów ogrodowych fotki ciekawe zrobiłaś nie chce mi się nawet myśleć że cały tydzień ma wiać może przed świętami zetnę tylko róże i hortensje....

Ja dopiero wczoraj przycięłam dwie jabłonie i drobniejsze hibiskusy.... dziś nie cięłam nic bo zbierałam osłony, a co chwilę lało i bałam się ciąć. Masa roboty przede mną jeszcze, ale teraz trochę jeszcze dom trzeba na Święta odgruzować i w Święta choć trochę odpocząć od codziennościBo potem czeka nas niezły maraton roboczy.
sylwia_slomc... 21:02, 05 kwi 2022

Przed tymi śniegami była całkiem ładna choć sucha wiosna