Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Basieksp 10:16, 04 cze 2022

Fajny prezent lubię takie różne dodatki do ogrodu bardzo ładne poidełko
hankaandrus_44 11:06, 04 cze 2022

Tak jak w dzieciństwie, poleżałam u Ciebie na kocyku. Margerytki, dzwonki, jaskry i chabry! Cudownoeci!
ElzbietaFranka 13:47, 04 cze 2022

Łączkę założyć trzeba w mcu sierpniu zdąży się ukorzenić i zakwitnąć nonibchwasty nie atakują. Zdarzymy skosić aby nasiona się wysialy i wiosna wzeszly.
Tyle teorii w praktyce różnie to bywa. Noszę się z zamiarem od kilku lat zrobić choćby namiastkę (pasek między drzewami) nie wychodzi. Nasion kupionych od groma tylko przygotowac glebę i wysiać coś mnie powstrzymuje.

Osiedlowa łączkę która pokazywalam została zaorana i posiana na nowo jeszcze nic nie wschodzi.

Przy takich łanach aby było kolorowo trzeba się nie źle natrudzic.
U mojego sąsiada kwitnie łąka jaskier i firletka.
Teraz pada deszczyk jest ciepło.

Pozdrawiam miłego dnia wszystkim
Dorota321 15:23, 04 cze 2022

Czytam o doskwierającej suszy i dźwiganiu wody do roślin. Straszne jest to, że albo jest tak sucho, że trzeba roślinom pomagać, albo tak leje, że trzeba je chronić przed zalaniem.

U mnie dziś pada tak spokojnie, ale do wczoraj latałam z wężem i podlewałam rośliny. Mam straszne tyły w wyrywaniu niezapominajek, wiosną kwitły cudownie w całym ogrodzie, a teraz szara pleśń pożera ich i pewnie wszystko dookoła.
Gosialuk 15:35, 04 cze 2022

Widzę, że trochę czosnków i łubinów w łące się pokazało. Szkoda, że tak sucho, bo na pewno byłoby więcej kwiecia. Ten szczypiorek też fajnie wygląda.
Ta teoria łąkowa niby taka prosta, a w rzeczywistości trudniej to zrealizować. Warunki do wschodów łąki z siewu też muszą być odpowiednie. Ale uparte starania przynoszą efekty.
sylwia_slomc... 23:08, 04 cze 2022

Basieksp napisał(a)
Fajny prezent lubię takie różne dodatki do ogrodu bardzo ładne poidełko

Bardzo mnie zaskoczył Powiesiłam w wolierze jako karmnik bo mi szkoda żeby od razu zardzewiało na zewnątrz
sylwia_slomc... 23:09, 04 cze 2022

hankaandrus_44 napisał(a)
Tak jak w dzieciństwie, poleżałam u Ciebie na kocyku. Margerytki, dzwonki, jaskry i chabry! Cudownoeci!

Już kwitnie co innego, ale to dopiero jak zgram fotki kiedyś
sylwia_slomc... 23:11, 04 cze 2022

ElzbietaFranka napisał(a)
Łączkę założyć trzeba w mcu sierpniu zdąży się ukorzenić i zakwitnąć nonibchwasty nie atakują. Zdarzymy skosić aby nasiona się wysialy i wiosna wzeszly.
Tyle teorii w praktyce różnie to bywa. Noszę się z zamiarem od kilku lat zrobić choćby namiastkę (pasek między drzewami) nie wychodzi. Nasion kupionych od groma tylko przygotowac glebę i wysiać coś mnie powstrzymuje.

Osiedlowa łączkę która pokazywalam została zaorana i posiana na nowo jeszcze nic nie wschodzi.

Przy takich łanach aby było kolorowo trzeba się nie źle natrudzic.
U mojego sąsiada kwitnie łąka jaskier i firletka.
Teraz pada deszczyk jest ciepło.

Pozdrawiam miłego dnia wszystkim

Elu ja w tym roku w marcu chyba siałam łączkę Skwerów Krakowskich w miejscu gdzie chciałabym w przyszłości szklarenkę.... już mi ta łączka zaczyna kwitnąć. Pokaże jak zrzucę fotki, może w tygodniu jak będzie chwila czasu...
sylwia_slomc... 23:13, 04 cze 2022

Dorota321 napisał(a)
Czytam o doskwierającej suszy i dźwiganiu wody do roślin. Straszne jest to, że albo jest tak sucho, że trzeba roślinom pomagać, albo tak leje, że trzeba je chronić przed zalaniem.

U mnie dziś pada tak spokojnie, ale do wczoraj latałam z wężem i podlewałam rośliny. Mam straszne tyły w wyrywaniu niezapominajek, wiosną kwitły cudownie w całym ogrodzie, a teraz szara pleśń pożera ich i pewnie wszystko dookoła.

Tez mam Dorotko niezapominajki nie wyrwane jeszcze, brak czasu na wszystko, podlewanie wyszło na pierwszy plan. Dziś nam kilka razy porosiło. sprawdziłam w warzywniku rozgrzebując ziemię, zawilgła tylko na cm głębokości Drzewa się nic nie napiją
ewsyg 23:15, 04 cze 2022

sylwia_slomczewska napisał(a)

Ale świetny wędrowniczek