Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Gosialuk 08:07, 25 sie 2022

Sylwia nie wiem czy dalej jesteś zainteresowana kamasją, są dostępne w benexie i świecie kwiatów. Ja składam zamówienie.
Martka 08:18, 25 sie 2022

Zapytać Sylwię o top 10 - wyjdzie top 100 Masz dzięki temu tak wiele tych pięknych zakątków.
W kwestii "ograniczania się" i pozbawiania drobnych przyjemności - całkowicie podzielam Twoje podejście. Jeśli są to radości z gatunku nieszkodliwych, to już w ogóle nie ma argumentów za umiarem Jeśli dodamy do tego, że zwlekanie z zakupami działa na niekorzyść i opóźnia tylko ogrodowe radości ... to wprost dochodzę do wniosku, że czas ruszyć na zakupy!

Klub miłośników Twojej łączki jest liczny, ja też w nim

Kordina 08:57, 25 sie 2022

sylwia_slomczewska napisał(a)

To moja wina bo nie umiem zrezygnować z tego co mi się podoba. Wychodzę z założenia, że życie jest za krótkie i zbyt niepewne by rezygnować z drobnych przyjemności. Mam ich niewiele więc w tym przypadku nie rezygnuję

Nie mieszamy winy z przyjemnościami
sylwia_slomc... 12:22, 25 sie 2022

Gosialuk napisał(a)
Też jestem zdania, że nie ma co się ograniczać w lubieniu. Gorzej jak te ulubione rośliny nas nie lubią, a raczej naszych ogrodów.
Sylwia z tych siewek budlei od ciebie widziałam już na dwóch zapowiedź kwiatów. Jedna będzie biała, druga w takim przygaszonym niebiesko-fioletowym kolorku. Chyba, że jej się zmieni jeszcze, bo nie były te kwiaty rozwinięte.

Gosiu to by znaczyło, ze kolory między sobą się zapylają i tworzą krzyżówki Fajnie by było
Mam takie rośliny co nie chcą u mnie być, wśród nich przegorzan i mikołajek.
sylwia_slomc... 12:22, 25 sie 2022

Gosialuk napisał(a)
Sylwia nie wiem czy dalej jesteś zainteresowana kamasją, są dostępne w benexie i świecie kwiatów. Ja składam zamówienie.

Dzięki za cynk
sylwia_slomc... 12:25, 25 sie 2022

Martka napisał(a)
Zapytać Sylwię o top 10 - wyjdzie top 100 Masz dzięki temu tak wiele tych pięknych zakątków.
W kwestii "ograniczania się" i pozbawiania drobnych przyjemności - całkowicie podzielam Twoje podejście. Jeśli są to radości z gatunku nieszkodliwych, to już w ogóle nie ma argumentów za umiarem Jeśli dodamy do tego, że zwlekanie z zakupami działa na niekorzyść i opóźnia tylko ogrodowe radości ... to wprost dochodzę do wniosku, że czas ruszyć na zakupy!

Klub miłośników Twojej łączki jest liczny, ja też w nim

Ja już miałam nawrzucane cebulowych i liliowców do koszyków w necie, ale pech chciał, że musiałam zrobić reset sprzętu i skasowało mi koszyki. Chyba jakiś znak z góry, że jednak umiar wskazany w moim przypadku
sylwia_slomc... 12:26, 25 sie 2022

Kordina napisał(a)

Nie mieszamy winy z przyjemnościami

Mówisz
sylwia_slomc... 13:38, 25 sie 2022

cd łąki bo wczoraj nie skończyłam

sylwia_slomc... 14:07, 25 sie 2022

sylwia_slomc... 14:24, 25 sie 2022