Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

sylwia_slomc... 15:43, 26 sie 2022

DariaB napisał(a)
Piękna łąka, czytam, że walczysz o nią 8 lat, tym bardziej podziwiam. Ja mam pełno nawłoci za płotem u sąsiada i też się do mnie sieje. Brzeziniak też jest cudny.

Nawłoć to istne utrapienie, wszędzie wschodzi i wychodzi na to, ze wody do życia nie potrzebuje. Przy tegorocznej suszy liczyłam, że uschnie, a tu ma się jak najlepiej niestety.
roma2 21:51, 26 sie 2022

Łąka piękna w szczegółach, mnóstwo tam nasadziłaś. Ale faktem jest, że nawłoć i trzcinnik piaskowy musisz ograniczać. Bo z Twojej wymarzonej łąki nic nie zostanie. To cholery niezwykle ekspansywne. Cieszę się, że brzeziniak taki cudny. Te maleńkie brzózki, nie mogły trafić lepiej
Gosialuk 22:09, 26 sie 2022

I tu się zgadzam w 100%.
gogo 22:26, 26 sie 2022

sylwia_slomczewska napisał(a)

Musiałam zacytować to zdjęcie, bo nową hortensję bukietową posadziłam między pasiastego miskanta, a Yaca Dance
U Ciebie mi się spodobało, więc i u mnie jest ładnie

Z przyjemnością, jak zawsze, pospacerowałam po każdym zakątku i kątku i się zachwycałam
Dzięki za zdjęcie roślinki, te kwiatuszki ma cudne, u siebie na efekt muszę poczekać.
sylwia_slomc... 02:07, 27 sie 2022

roma2 napisał(a)
Łąka piękna w szczegółach, mnóstwo tam nasadziłaś. Ale faktem jest, że nawłoć i trzcinnik piaskowy musisz ograniczać. Bo z Twojej wymarzonej łąki nic nie zostanie. To cholery niezwykle ekspansywne. Cieszę się, że brzeziniak taki cudny. Te maleńkie brzózki, nie mogły trafić lepiej

O jaki Gość miły zajrzał Wiem, że zaglądasz kiedy możeszNo walczymy co sezon z tymi pieronami, ale wiesz to jak walka z wiatrakami, wyrwiesz jedno wzejdzie 20 nowych na to miejsce. Takie mam wrażenie.
sylwia_slomc... 02:07, 27 sie 2022

Gosialuk napisał(a)
I tu się zgadzam w 100%.

sylwia_slomc... 02:09, 27 sie 2022

gogo napisał(a)

Musiałam zacytować to zdjęcie, bo nową hortensję bukietową posadziłam między pasiastego miskanta, a Yaca Dance
U Ciebie mi się spodobało, więc i u mnie jest ładnie

Z przyjemnością, jak zawsze, pospacerowałam po każdym zakątku i kątku i się zachwycałam
Dzięki za zdjęcie roślinki, te kwiatuszki ma cudne, u siebie na efekt muszę poczekać.

Doczekasz Się wszystko Ci rośnie na bogato to i ona będzie Miło mi, że Ci się spodobało to połączenie
Urszulla 21:34, 28 sie 2022

Ostatnio gustuję w pomarańczach i się Zachwycam. Pasują też do nadchodzącej jesieni
sylwia_slomc... 21:42, 28 sie 2022

Urszulla napisał(a)

Ostatnio gustuję w pomarańczach i się Zachwycam. Pasują też do nadchodzącej jesieni

Ta róża z marketu jako parkowa kupiona, długo się zbierała do życia w łące, prawie 4 sezony, ale w tym roku już ładnie zdobi i powtórzyła kwitnienie
Alija 22:09, 28 sie 2022

chciałabym żeby już te siatki z brzóz dorrenbos zniknęły, ale niestety właśnie zając lub sarna obgryzło korę na jednej brzozie i usycha więc siatki jeszcze ze dwa sezony musza zostać

Uwielbiam szczególnie ten zakątek Twojego ogrodu (inne zresztą też ), tutaj wygląda, jak obraz impresjonisty, a nie fotografia.