Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

gogo 23:22, 28 sie 2022

sylwia_slomczewska napisał(a)

Doczekasz Się wszystko Ci rośnie na bogato to i ona będzie Miło mi, że Ci się spodobało to połączenie

Wiele połączeń podoba mi się u Ciebie, potrafisz świetnie komponować rośliny ze sobą

Doczekam się, tylko jak coś jest takie ładne, to chciałoby się mieć efekt szybciej

Bardzo ładna róża, lubię takie pofalowane płatki i kolor
A w marketach często są miłe niespodzianki, mi się wiosną trafiły 2 sadzonki w jednej doniczce i obydwie już miały po jednym kwiatku
Urszulla 10:23, 29 sie 2022

Ta róża z marketu jako parkowa kupiona, długo się zbierała do życia w łące, prawie 4 sezony, ale w tym roku już ładnie zdobi i powtórzyła kwitnienie

Marketówki są udane, bardzo często sprzedają rasowe róże beż etykiet. Ja kupowałam pachnące i takie są. Widzisz, nawet w tej suchej łące róża dała radę.
Margerytka40 11:32, 29 sie 2022

Staram się choć od czasu do czasu zajrzeć bo nie ma szans na bieżąco. Melduję, że astry od Ciebie zaczynają. Pięknie się przyjęły
sylwia_slomc... 12:14, 29 sie 2022

Alija napisał(a)

Uwielbiam szczególnie ten zakątek Twojego ogrodu (inne zresztą też ), tutaj wygląda, jak obraz impresjonisty, a nie fotografia.

Miło mi
sylwia_slomc... 12:17, 29 sie 2022

gogo napisał(a)

Wiele połączeń podoba mi się u Ciebie, potrafisz świetnie komponować rośliny ze sobą

Doczekam się, tylko jak coś jest takie ładne, to chciałoby się mieć efekt szybciej

Bardzo ładna róża, lubię takie pofalowane płatki i kolor
A w marketach często są miłe niespodzianki, mi się wiosną trafiły 2 sadzonki w jednej doniczce i obydwie już miały po jednym kwiatku

O takie niespodzianki są fajne Niestety ogrodnik cierpliwy musi być Też się tego uczę. Dochodzę do wniosku, ze ogród wielu rzeczy nas uczy.
Uczy cierpliwości, systematyczności, współżycia z naturą, tego, ze ten kawałek planety przez nas uprawiany wcale do nas nie należy tylko do wszystkiego co na nim i w nim żyje, dla tych żyjątek to dom, a przede wszystkim uczy pokory
sylwia_slomc... 12:18, 29 sie 2022

Urszulla napisał(a)

Marketówki są udane, bardzo często sprzedają rasowe róże beż etykiet. Ja kupowałam pachnące i takie są. Widzisz, nawet w tej suchej łące róża dała radę.

Róże jak ich plamistość nie dopadnie to generalnie są twardzielki
sylwia_slomc... 12:19, 29 sie 2022

Margerytka40 napisał(a)
Staram się choć od czasu do czasu zajrzeć bo nie ma szans na bieżąco. Melduję, że astry od Ciebie zaczynają. Pięknie się przyjęły

Ale się cieszęU mnie też startują. Ciekawe jakie odcienie do Ciebie trafiły.
anabuko1 13:54, 29 sie 2022

Sylwia, co to za róża ? Cudna jest
a ten zakątek trawiasty w brzozach wygląda przepięknie
Trawy chyba tam dają sobie radę wyśmienicie.
Chyba je nie trzeba podlewać ?
Rumianka 15:48, 29 sie 2022

Ale cudna fota...na upał idealna...Pozdrawiam
sylwia_slomc... 22:51, 29 sie 2022

anabuko1 napisał(a)

Sylwia, co to za róża ? Cudna jest
a ten zakątek trawiasty w brzozach wygląda przepięknie
Trawy chyba tam dają sobie radę wyśmienicie.
Chyba je nie trzeba podlewać ?

Aniu tą różę kupiłam w Carefourze jako różę parkową i kolor kwiatu był na opakowaniu nic więcej. Tyle o niej wiem.
Nie, tych traw w brzeziniaku nie podlewam, brzeziniaka też już nie, jedynie podlewałam to co było świeżo sadzone. Susza jest okropna, a tam dodatkowo sucho od drzew, nie wszystko sadzone przetrwało, ale dobre i tyle co dało radę, lepszy rydz niż nic