Tak wiosna u mnie w obfitości porównywalnie do jesieni Ja to jestem ciekawa tego sezonu u Ciebie Dużo się zmieniło od ubiegłego roku i masa roślin przybyło Asia zgadamy się bliżej terminu
Masz rację Ewo, w ogrodnictwie praca nie należy do łatwych i dobrze żeby była godziwie nagradzana. Ale jednak w stosunku do innych roślin to u nas ciemierniki niemożliwie wręcz zdrożały.
Dostałam ją chyba w ubiegłym roku od forumowej koleżanki Długo polowałam, ale w naszych stacjonarnych szkółkach spotkać nie mogłam. Dzięki dobrej duszy mam i rośnie ładnieNie obraziłabym się gdyby się wysiać chciała. Muszę przypilnować naparstnice obok bo coś polubiły towarzystwo tej kokoryczki i wysiały się dosłownie w pobliżu każdej jej kępki.
Nie liczyłam, ale tak z pamięci mogę spróbować w przybliżeniu określić ile posadziłam bo kwitnących już siewek nie liczę .... posadziłam około 40 szt. Ale jakby liczyć z siewkami kwitnącymi już to pewnie przynajmniej drugie tyle siewek. Sporo powędrowało do zaprzyjaźnionych ogrodów