Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

April 05:52, 19 lip 2023

Bardzo ładny ten ogród znajomych. A jaki wymuskany. Jak patrzę na takie ogrody zastanawiam się co ja robię z czasem, bo u mnie ciągle szalony bajzel na rabatach. Jedno zrobię to w innym miejscu jakby bomba wybuchła i od nowa.
sylwia_slomc... 14:03, 19 lip 2023

April napisał(a)
Bardzo ładny ten ogród znajomych. A jaki wymuskany. Jak patrzę na takie ogrody zastanawiam się co ja robię z czasem, bo u mnie ciągle szalony bajzel na rabatach. Jedno zrobię to w innym miejscu jakby bomba wybuchła i od nowa.

Mam tak samo
W tym ogrodzie pracują cztery osoby, czyli właściciele i Ich rodzice, ogród ma jeszcze sporą część warzywną, ale tym razem pomroczność mnie dopadła i nie zrobiłam fotek
Jedynie trawnik kosi się tam bezobsługowo sam. Właściciele sami ogród wymyślili i zrealizowali własnoręcznie. Do tego co kilka lat cały kamień zdejmują płuczą w betoniarce i układają od nowa. Za samo to , se chce Się Im to robić podziwiam. Katorżnicza robota.
Alija 14:23, 19 lip 2023

Ogród znajomych piękny i niesamowicie uporządkowany, dla mnie to coś nieosiągalnego. Lubię takie ogrody obejrzeć, ale one prawie się nie zmieniają. W Twoim cały czas coś się dzieje, ciągłe zmiany, zawsze coś nowego można znaleźć.
A tak w ogóle to podpisuję się pod tym co pisze April.
sylwia_slomc... 15:21, 19 lip 2023

Alija napisał(a)
Ogród znajomych piękny i niesamowicie uporządkowany, dla mnie to coś nieosiągalnego. Lubię takie ogrody obejrzeć, ale one prawie się nie zmieniają. W Twoim cały czas coś się dzieje, ciągłe zmiany, zawsze coś nowego można znaleźć.
A tak w ogóle to podpisuję się pod tym co pisze April.

Ale za to są ładnie prezentujące się cały rok czego o moim nie można powiedzieć bo ma swoje gorsze momenty i trudniejszy w pielęgnacji jest
Alija 17:10, 19 lip 2023

Sylwia, zgadza się, ale zwróć uwagę jaka u Ciebie różnorodność, ilu dzikim stworzeniom dajesz przy okazji pożywienie i mieszkanie. I zawsze jest pięknie, a że więcej roboty, to prawda.
Rojodziejowa 21:25, 19 lip 2023

Sylwia mój Wiedzopoju Kiedyś oisałaś chyba, że próbowałaś krawędziarki, to był żyłkowa, czy z nożem?
sylwia_slomc... 23:18, 19 lip 2023

Alija napisał(a)
Sylwia, zgadza się, ale zwróć uwagę jaka u Ciebie różnorodność, ilu dzikim stworzeniom dajesz przy okazji pożywienie i mieszkanie. I zawsze jest pięknie, a że więcej roboty, to prawda.

No muszę się zgodzić
sylwia_slomc... 23:20, 19 lip 2023

Rojodziejowa napisał(a)
Sylwia mój Wiedzopoju Kiedyś oisałaś chyba, że próbowałaś krawędziarki, to był żyłkowa, czy z nożem?

Asia krawędziarkę ma Madzia z Wilczego ogrodu, razem z Ulą kiedyś rozważałyśmy zakup, skończyło się bez zakupu. Ale Madzia w tym sezonie nabyła i już ma wypróbowaną, choć inną niż my z Ulą rozważałyśmy.
Rojodziejowa 00:39, 20 lip 2023

sylwia_slomczewska napisał(a)

Asia krawędziarkę ma Madzia z Wilczego ogrodu, razem z Ulą kiedyś rozważałyśmy zakup, skończyło się bez zakupu. Ale Madzia w tym sezonie nabyła i już ma wypróbowaną, choć inną niż my z Ulą rozważałyśmy.

Coś mi się kojarzyło, że mówiłaś, że wypróbowałaś i u Ciebie by nie dała rady.
sylwia_slomc... 02:08, 20 lip 2023

Rojodziejowa napisał(a)

Coś mi się kojarzyło, że mówiłaś, że wypróbowałaś i u Ciebie by nie dała rady.

U Uli n glinie nie dała rady