Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Muszelka 09:12, 20 lip 2023

W swoim życiu miałam trzy ogrody. Już wyżyłam się przy kwiatach jednorocznych, przekwitających w kółko bylinach, przy asystowaniu podczas przycinania wysokich drzew i krzewów. Wiem, jak to smakuje.
Teraz mam taki ogródek, w którym głównie wypoczywam. I wiecie co? Bardzo miłe uczucie
sylwia_slomc... 10:55, 20 lip 2023

Muszelka napisał(a)
W swoim życiu miałam trzy ogrody. Już wyżyłam się przy kwiatach jednorocznych, przekwitających w kółko bylinach, przy asystowaniu podczas przycinania wysokich drzew i krzewów. Wiem, jak to smakuje.
Teraz mam taki ogródek, w którym głównie wypoczywam. I wiecie co? Bardzo miłe uczucie

Eeeee to ja tak nie umiem. Ja jestem zadaniowo wyzwaniowa. Emuś też. My cały czas coś musimy robić żeby się nie nudzić. Musimy mieć cel i do niego dążyć. Najpierw to była wykończeniówka mieszkania gdzie obecnie przebywamy. Od podstaw że ściankami i wylewkami. W międzyczasie dzieci i problemy zdrowotne. Potem hodowla królików rasowych w ilościach szt do 160. I pierwszy ogród. A później to już były remonty budynków gospodarczych i zakładanie obecnego ogrodu. Wszystkie chodniki, ścieżki, infrastruktura ogrodowa. Walka z przeciwnościami losu i pogodą. Opieka nad babcią. Teraz remont starej części domu i w przyszłości dobudowa i wykończenie nowej części ..... I tak nam roboty do śmierci nie braknie
Ale czas na odpoczynek chcielibyśmy mieć tylko, że chyba nie umiemy odpoczywać wcale
sylwia_slomc... 10:59, 20 lip 2023

A tak z innej strony zagadując

Wybiera się ktoś może do Przypek 30 lipca? Bo ekipa Muszkieterem z Małopolski i ekipa ze Śląskiego się wybiera
Rojodziejowa 11:17, 20 lip 2023

Ale to 30tego nie 5tego?
https://www.ogrodowisko.pl/watek/11617-spotkanie-u-danusi-w-przypkach-05-08-2023?page=4
Muszelka 11:39, 20 lip 2023

Eeeee, to ja też jestem pracuś Pracuję od wczesnego ranka do nocy, najczęściej kładę się spać ok. godz. 01.00, 02.00. Mam dużo różnych aktywności (ogrodowanie to tylko jedna z nich). Teraz też siedzę na tarasie i pracuję na laptopie.

Chodziło mi o to, że obecnie mam mniej absorbujący ogród, w którym nie ma "ciągle czegoś do zrobienia".

Ale każdy z nas ma ogród, jakiego potrzebuje. Nasze serce, wyobraźnia, a także poświęcony dla niego czas

Serdeczności dla Was! Nieustannie Was podziwiam
sylwia_slomc... 12:28, 20 lip 2023

Rojodziejowa napisał(a)
Ale to 30tego nie 5tego?
https://www.ogrodowisko.pl/watek/11617-spotkanie-u-danusi-w-przypkach-05-08-2023?page=4

My 30tego

zlot jest 5 tego
sylwia_slomc... 12:32, 20 lip 2023

Muszelka napisał(a)
Eeeee, to ja też jestem pracuś Pracuję od wczesnego ranka do nocy, najczęściej kładę się spać ok. godz. 01.00, 02.00. Mam dużo różnych aktywności (ogrodowanie to tylko jedna z nich). Teraz też siedzę na tarasie i pracuję na laptopie.

Chodziło mi o to, że obecnie mam mniej absorbujący ogród, w którym nie ma "ciągle czegoś do zrobienia".

Ale każdy z nas ma ogród, jakiego potrzebuje. Nasze serce, wyobraźnia, a także poświęcony dla niego czas

Serdeczności dla Was! Nieustannie Was podziwiam

Masz śliczny ogród Też kosztowało pracy by go posadzić i wypielęgnować, zwłaszcza, ze już różne rośliny przerabiałaś U nas to powierzchnia ogrodu sprawia, że tej roboty jest ogrom zawsze plus powodzie zalewające teren.
anpi 12:36, 20 lip 2023

Sylwia, to może o lubelskie zahaczycie w tą albo z powrotem!?
My do Przypek raczej 5tego.
sylwia_slomc... 13:06, 20 lip 2023

Aniu nie wiem czy zdążymy...Od nas do Warszawy przeszło trzy godziny drogi...
anpi 13:28, 20 lip 2023

Nocleg się zorganizuje, chata wolna, wyjechali....wszyscy nasi podopieczni!