Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

sylwia_slomc... 14:14, 24 lip 2023

podrównać szpalety

Ja w tym czasie zaciągałam pod płytki klejem

Emuś gładził gipsem górę
sylwia_slomc... 14:18, 24 lip 2023

i kawałek nad gazem

nawet zaczyna mi się podobać

zrobiłam jeszcze jedną przymiarkę płytkową bo urodził mi się pomysł z kombinacja deskową pomiędzy i chyba tak właśnie zrobimy

Rozierzyliśmy otwory pod belki
sylwia_slomc... 14:20, 24 lip 2023

nacięte

Emuś wykuł

sylwia_slomc... 14:23, 24 lip 2023

Folia przy wylewce docięta

i wykute pod nadproże od strony boiska

Przyjaciel dopomógł w założeniu belek, nawet na drabinę nie musiał wchodzić

Kuchnia nabiera wyglądu
sylwia_slomc... 14:26, 24 lip 2023

Trzeba będzie znowu sufit prostować, bo jak belki w poziomie to widać jaki był krzywy
ech co krok coś wychodzi, jak to w remontach starych domów bywa

dokręcenie belek

założyli taż nadproże i urwaną w zimie rynnę na drewutni.
sylwia_slomc... 14:30, 24 lip 2023

Ja w tym czasie kładłam gładź gipsową ( pierwszą warstwę) dołem kuchni

w zasadzie tyle na tą chwilę. Bardzo się cieszymy, że jesteśmy już na tym etapie z robotami po półtora roku wysiłków. Bo to oznacza, że teraz będzie można przechodzić do wykańczania tych wnętrz nim ruszymy z budową drugiej części chałupki
Joku 17:25, 24 lip 2023

Tą samodzielnie nakładaną gładzią mnie powaliłaś na kolana . Wyrazy podziwu zostawiam.
Poczytałam o powodzi, jednak opłacił się trud i wyłożona kasa na materiały. Zastanawiam się co zrobiliście z poprzednio naniesionym mułem. Bo obecna ilość chyba nie stanowi problemu?
Kasya 17:44, 24 lip 2023

Ale ci dobrze ze masz takiego chętnego do pracy wykonawcę
Kordina 18:08, 24 lip 2023

Z tego wszystkiego, to dobrze, że nie zalało tak drastycznie jak poprzednie lata, no i guzikowiec się ucieszył, a to już coś Śliczne ma te kuleczki.
Konsekwencja i upór w dążeniu do celu, to jest to. Też włożyłam dużo własnej energii do remontu domu (cekolowałam sama 2 pomieszczenia, cięłam płytki, fugowałam cegły itp) więc bardzo dobrze rozumiem Wasz trud, ale i zadowolenie z dobrze wykonanej pracy jest takie twórcze
Później jak już skończycie remont, usiądziesz sobie na kanapie, omieciesz wzrokiem pomieszczenie i będziesz się czuła szczęśliwa i doceniała z zadowoleniem to miejsce swojego życia
Fajnie, że pracujecie razem, to bardzo wzmacnia relacje w małżeństwie
Sylwuś powodzenia w pracach wszelakich nadal Wam życzę z całego serca niech się Wam darzy i dobrze wiedzie
sylwia_slomc... 19:52, 24 lip 2023

Joku napisał(a)
Tą samodzielnie nakładaną gładzią mnie powaliłaś na kolana . Wyrazy podziwu zostawiam.
Poczytałam o powodzi, jednak opłacił się trud i wyłożona kasa na materiały. Zastanawiam się co zrobiliście z poprzednio naniesionym mułem. Bo obecna ilość chyba nie stanowi problemu?

Jolu ja już par e lat wczesniej samodzielnie klejem elewacyjnym i siatką wytynkowałam cały warsztat w środku z pierwszego Emuś dopiero na gotowo zacierał drugą warstwę. W Gospodzie cała fuga między cegłami to też moja robota. Dwa miesiące fugowałam bo musiałam starą wapienną zaprawę wydrapać i dopiero nową cementową wcisnąć.
Ale grunt, że się udało. Gładź kładłam po raz pierwszy teraz i to też z pierwszego bo z drugiego Emuś położy, ale z pierwszego moje ładniej położone niż On to zrobił górą Jestem z siebie dumna
Poprzedni muł koparką wyzbierany i ciężarówkami wywieziony do dwóch sąsiadek na zasypanie gruzowiska pobudowlanego. Gdyby nam nie przyjęły nie mam pojęcia co byśmy zrobili bo jeszcze cała tama jest załadowana też tym mułem.
Teraz ta ilość to żaden problem, oby tak zostało