Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Kordina 21:34, 17 lut 2024

Miałaś takie cudne zdjęcie z białymi i różowymi u Ciebie i te dostałam chyba
eda 22:07, 17 lut 2024

sylwia_slomczewska napisał(a)
Za oknem znowu leje......ech co za pogoda. Wstałam dziś z barłogu po raz pierwszyod tygodnia się ubrałam i prócz gotowania za co się zabrałam??? Jak to za co za wysiewy bo wszyscy sieją, a ja co.... Ale ja nie sieję warzyw Wysiałam ciut nasionek od Dareckiej krokosza, zobaczymy może mi się uda do maja podchodować trochę w domu część by wysadzić gotowe.... i nasionka tej mojej bylinowej naparstnicy z tych samych powodów. Przy okazji przypomniało mi się, że te nasionka upilnowałam i pozbierałam na prośbę dwóch forumowych koleżanek bo bardzo chciały....tylko covid mi zabrał , które to były z pamięci więc jeśli czytają to proszę na priv o adresy bo nie wiem czy sobie przypomnę kto to był
Dla przypomnienia moja naparstnica

Sylwuś ale wielkie te naparstnice i piękne oczywiście
zdrowia posyłam bo coś czytam , że znów coś cię męczy a ja kicham
buziaki
Darecka 07:47, 18 lut 2024

Sywlio, nie rozpieszcza Cię ten rok wybitnie, ale dla zachowania równowagi we wszechświecie skoro początek kiepski, to druga część roku musi być lepsza, innego scenariusza nie tolerujemy! Fotki fantastyczne, piękne przedwiośnie nam zaprezentowałaś Trzymam kciuki za hostową młodzież, fajny eksperyment. Czytam, ze krokosza też posiałaś, niech zdrowo rośnie i cieszy . Dodałam sobie do kolejki na YT polecane filmy, za moment je odpalam i ładuję ogrodowe i estetyczne akumulatory. Dobrej niedzieli Wam życzę (i jeszcze choć odrobiny słonka, zarówno tego fizycznego, jak i tego w serduszkach)!
hankaandrus_44 09:32, 18 lut 2024

W niedzielę optymizm wskazany.
Nie czas na stękanie.
Czas zobaczyć,
co masz na dzisiaj w planie!
Miłej niedzieli.
sylwia_slomc... 09:51, 18 lut 2024

Kordina napisał(a)
Miałaś takie cudne zdjęcie z białymi i różowymi u Ciebie i te dostałam chyba

To te dwuletnie czyli naparstnica purpurowa. Ta jest byliną z roku na rok i tak kwitnie dopiero w drugiej połowie lipca nie w maju czerwcu.
sylwia_slomc... 09:52, 18 lut 2024

eda napisał(a)

Sylwuś ale wielkie te naparstnice i piękne oczywiście
zdrowia posyłam bo coś czytam , że znów coś cię męczy a ja kicham
buziaki

Edzia te wahania pogodowe nie ułatwiają utrzymania zdrowia na poziomie. Wczoraj lało u nas dziś znowu świeci, nie nadążam za pogodą.
sylwia_slomc... 09:55, 18 lut 2024

Darecka napisał(a)
Sywlio, nie rozpieszcza Cię ten rok wybitnie, ale dla zachowania równowagi we wszechświecie skoro początek kiepski, to druga część roku musi być lepsza, innego scenariusza nie tolerujemy! Fotki fantastyczne, piękne przedwiośnie nam zaprezentowałaś Trzymam kciuki za hostową młodzież, fajny eksperyment. Czytam, ze krokosza też posiałaś, niech zdrowo rośnie i cieszy . Dodałam sobie do kolejki na YT polecane filmy, za moment je odpalam i ładuję ogrodowe i estetyczne akumulatory. Dobrej niedzieli Wam życzę (i jeszcze choć odrobiny słonka, zarówno tego fizycznego, jak i tego w serduszkach)!

Żeby tylko gorzej nie było to jakoś to będzie i do przodu ten wóz życia popchamy Mnie się te dwa ogrody bardzo spodobały choć są bardzo różne od siebie. Ciebie widzę w tym drugim....chyba ze wzgl na upodobania pozaogrodowe
sylwia_slomc... 09:58, 18 lut 2024

hankaandrus_44 napisał(a)
W niedzielę optymizm wskazany.
Nie czas na stękanie.
Czas zobaczyć,
co masz na dzisiaj w planie!
Miłej niedzieli.

Hanus na dziś w planie szyneczka w sosiku i koltleciki w płatkach kukurydzianych. Syn nawiedził nas w piątek, dziś wraca do siebie, wałówkę zabierze Jakoś nie umiem chłopaków puszczać z pustymi rękami. Choć Oni się o nic nie dopominają Może właśnie dlatego...? Generalnie byczę się jeszcze w domu choć już mnie zaczyna ciągnąć do ogrodu jak taka pogoda.... chociaż na spacer.
Basieksp 10:47, 18 lut 2024

Host to chyba jeszcze nikt nie wysiewał, trzymam kciuki i mocno jestem ciekawa, jak szybko będą rosły?
sylwia_slomc... 11:02, 18 lut 2024

Basieksp napisał(a)
Host to chyba jeszcze nikt nie wysiewał, trzymam kciuki i mocno jestem ciekawa, jak szybko będą rosły?

Na razie przypominają wschodzący malusieńki owies