Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

asiak 07:20, 13 kwi 2019

Pięknie!!!
Zachwycił mnie ciemiernik fioletowo-różowy Prześliczny
pawel_snopek 08:10, 13 kwi 2019

Ta wiśnia o białych kwiatach to jest Prunus serulata . Masz piękne rośliny wszystko mi się podoba
Katkak 09:01, 13 kwi 2019

Słomcia dirwałam dziś truskawki wiszące całoroczne i kupiłam 6 szt. Tak się Ciebie słucham.
lojalna_ 09:34, 13 kwi 2019

Sylwia ja widze ze strasznie nieczasowa jestem ale przybiegam natychmiast jak tylko obejrzałam Cię w Mai. Sylwiu pamiętam Wasze początki a teraz ogrod pełna gębą. Zdjęcia nigdy nie oddają tak klimatu , wielkości i koloru jak ten najazd telewizyjny pokazał. Pieknie macie i ta robota która wykonaliscie Matulu szapoba; ))))) nagrałam sobie i będę wracać do Ciebie
sylwia_slomc... 10:11, 13 kwi 2019

Anitka napisał(a)

U mnie też nie ma. Dokładny oprysk jesienny Lepinoxem chyba zadziałał. Po weekendzie chyba powieszę już pułapki, żeby wiedzieć kiedy przylecą pierwsze wyklute na wiosnę ćmy z okolicy. Odczekam wówczas 2-3 tygodnie i zrobię oprysk.

Muchozolem? Chyba się na takie rozwiązanie nie piszę. Wole jednak stosować Lepinox lub Spintor, bo zawierają naturalne bakterie.

Ja się staram unikać chemii jeśli tylko mogę w ogrodzie, ale w sprawie buksów jestem bezlitosna, zastosuję wszystko co je wybroni, mam mospilan, decis i apis200. Na zmianę będę leciała, pułapki feromonowe mam, ale nie wieszam na razi, żeby nie przyciągnąć jej.
Jak się pojawi wtedy powieszę. Jak sobie przypomnę sadzenie tych obwódek, nakrywanie firankami, bo susza i upały były i czekałam tyle czasu, nie oddam ich bez walki oj nie.
sylwia_slomc... 10:12, 13 kwi 2019

asiak napisał(a)
Pięknie!!!
Zachwycił mnie ciemiernik fioletowo-różowy Prześliczny

Dzięki Asiu, mam teraz kilka różnych ciemierników ciekawe jakie z nasionek powschodzą krzyżówki
sylwia_slomc... 10:15, 13 kwi 2019

pawel_snopek napisał(a)
Ta wiśnia o białych kwiatach to jest Prunus serulata . Masz piękne rośliny wszystko mi się podoba

Dzięki Pawełku, Jesteś niezastąpiony w rozpoznawaniu moich NN
sylwia_slomc... 10:15, 13 kwi 2019

Katkak napisał(a)
Słomcia dirwałam dziś truskawki wiszące całoroczne i kupiłam 6 szt. Tak się Ciebie słucham.

Ciekawe czy będziesz zadowolona z nich
sylwia_slomc... 10:17, 13 kwi 2019

lojalna_ napisał(a)
Sylwia ja widze ze strasznie nieczasowa jestem ale przybiegam natychmiast jak tylko obejrzałam Cię w Mai. Sylwiu pamiętam Wasze początki a teraz ogrod pełna gębą. Zdjęcia nigdy nie oddają tak klimatu , wielkości i koloru jak ten najazd telewizyjny pokazał. Pieknie macie i ta robota która wykonaliscie Matulu szapoba; ))))) nagrałam sobie i będę wracać do Ciebie

Dziękujemy Jolu Ja pamiętam jak bardzo chciałam wtedy być już na tym etapie z ogrodemA ciągle lotnisko miałam
kerii 11:57, 13 kwi 2019

Nooo kolorków u Ciebie już multum, a ciemierniki śliczne, zwłaszcza te fioletowe nie wiem czy mi się wydaje, czy one pełne są ? Ja pod mojego od tamtego roku zaglądam, podglądam i żadnej siewki niestety nie widzę a kwiatki specjalnie zostawiłam, nawet za wiele tam nie kopałam koło niego, żeby ewentualnych siewek nie unicestwić i nic. Inna spraw, że nie mam bladego pojęcia jak taka siewka może wyglądać

Ja moje clematisy podsypałam nawozem, zapomniałam o tej miksturze z czosnku mylisz, że jak je jeszcze podleje to nie bedzie za wiele nawożenia jak na poczatek ?