Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

sylwia_slomc... 23:39, 09 maj 2025

Eupraksja napisał(a)

Rety, o tym jakoś nigdy nie pomyślałam, że powódź to nie tylko masa wody i wszystkiego co niesie ze sobą z natury, ale jeszcze i to, czym pryskane są pola Współczuję ogromnie i tym bardziej podziwiam te cudowne krajobrazy ogrodowe, jakie tworzysz mimo to!

W jednej powodzi jak roundap przypłynął prawie straciliśmy gunnerę, uratował się mały kawałeczek, który teraz właśnie budzi się do życia. Odbudowujemy roślinę od zera właściwie.
sylwia_slomc... 23:42, 09 maj 2025

mirkaka napisał(a)
Masz takie tereny że możesz sadzić plamami rośliny, pięknie to wygląda, a wiosenne kwitnące drzewa zachwycają
Bardzo ładnie rosną i kwitną w szpalerze białe narcyzy, u mnie słabo kwitną.
Muł powodziowy chyba dobrze robi ogrodowi, bo bujność nad bujnościami na rabatach

Tam gdzie muł to bujność chwastów i roslin z nich prawie nie widać( nie przesadzam i nie wyolbrzymiam. Madzia, Gosia i Agusia moga potwierdzić bo widziały dopiero co Z tymi białymi narcyzami to jest zagadka. Potrafią nie kwitnąć przez kilka lat, a potem obsypać się masą kwiecia i odwrotnie. Kwitnąć obficie, a potem wcale.
Darecka 23:58, 09 maj 2025

Huk roboty odwaliliście, Wasza kuchnia mnie po prostu zachwyca, brawo Wy! Dobrze, że chwila oddechu była od opieki nad babcią, nie zmarnowaliście ani sekundy, jak widzę . Ogród pyszni się swoją soczystością, bajecznie!
Kasya 00:16, 10 maj 2025

sylwia_slomczewska napisał(a)

Chodzi Ci o glediczję? Bo robinii nie siałam tylko glediczję. Już są wyższe ode mnie

O robinie. Tą ktora sie u mnie podobala i wykopalyscie siewki