Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

sylwia_slomc... 14:59, 14 maj 2025

sylwia_slomc... 15:01, 14 maj 2025

sylwia_slomc... 15:04, 14 maj 2025

MagdaLenka 15:45, 14 maj 2025

Sylwunia, Ty na prawdę jesteś kochaną istotą, że przy takim ogromnym natłoku obowiązków jesteś w stanie wygospodarować czas, żeby uraczyć nas taką ilością zdjęć i aktualizować wątek bieżąco, a nie np. raz na kwartał. Ja osobiście (i pewnie nie tylko ja) jestem Ci za to bardzo wdzięczna i doceniam to, że masz siłę na dzielenie się z nami czystym pięknem.
sylwia_slomc... 21:09, 14 maj 2025

TAR napisał(a)

Mi to wyglada na Krasawice Moskwy. Sylwia a ten lilak co pod nim stoisz to co za jeden? Znamya Lenina moze? Bo tak szukam tego koloru i ciagle nie trafiam

Mam dwie Krasawice, one są sporo jaśniejsze.
sylwia_slomc... 21:11, 14 maj 2025

TAR napisał(a)
Ale masz juz busz, szok. I ta ilosc lilakow, musi pachniec oblednie. Przez ten zapach tez kilka kupilam zwyklych i koreanskich.
Azalki tez piekne, osobiscie uwielbiam wszystkie. Niektore tak pachna, ze moj nos wyciaga sie z daleka.
A jablonkami kusisz. Caly czas Royalty w koszyku ale miejscowki nie mam na nia. Chyba, ze cos wypadnie z drzew to wtedy.
Wierzby palczace takie ladne, to pijusy wiec przy zalewaniu im na pewno zle nie jest. Tylko ogrodu żal i waszej ciezkiej pracy.

Moje tarczownice juz przekwitły. Tez pijuski są.

Tarczownicę właśnie na zalewowym posadziłam Ogród pachnie u nas przez większą część roku. Kocham zapachy i jest to jednym z kryteriów w doborze kwitnących u mnie, prawie na równi z przebarwieniami jesiennymi
Royality u mnie średnio co drugi sezon mączniaka w lecie łapie.
sylwia_slomc... 21:13, 14 maj 2025

April napisał(a)

Zazdroszczę. Mam dwie tarczownice i od pięciu lat ani kwiatka.

Mam ją drugi sezon, w ubiegłym też jeszcze nie kwitła, teraz kwiatostany miała dwa, ten był większy. Zaczyna jej troszkę też przybywać. One lubią mokro mieć.
sylwia_slomc... 21:18, 14 maj 2025

TAR napisał(a)

Mi to wyglada na Krasawice Moskwy. Sylwia a ten lilak co pod nim stoisz to co za jeden? Znamya Lenina moze? Bo tak szukam tego koloru i ciagle nie trafiam

To nie ja tylko Madzia Nie znam nazwy tego lilaka bo odsadziłam go od jednego, którego babcia miała. Ona przyniosła od koleżanki, ale bez nazwy niestety.
Ale jak patrzę w necie to wygląda tak samo.
sylwia_slomc... 21:32, 14 maj 2025

Kasya napisał(a)

Dodong ?
Jaki ma pokroj u ciebie ?

Sorbus Dodong albo Sorbus Chinese lace. Bo jak wiozłam to powypadały plakietki inie wiem który który. Do tego jeden na bank nie jest sobą tylko chyba jarząbem mącznym.
Tu po prawej( sadzony malutki w 2019 roku) długo się zadomawiał w zeszłym roku ruszył.
sylwia_slomc... 21:35, 14 maj 2025

MagdaLenka napisał(a)
Sylwunia, Ty na prawdę jesteś kochaną istotą, że przy takim ogromnym natłoku obowiązków jesteś w stanie wygospodarować czas, żeby uraczyć nas taką ilością zdjęć i aktualizować wątek bieżąco, a nie np. raz na kwartał. Ja osobiście (i pewnie nie tylko ja) jestem Ci za to bardzo wdzięczna i doceniam to, że masz siłę na dzielenie się z nami czystym pięknem.

Wzruszyłam się bardzo. Dziękuję