Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Margo2 16:25, 28 lip 2025

Nic nie piszesz, to znaczy, że nawałnice tym razem Cię ominęły. Przynajmniej mam taką nadzieje.
Królowo liliowcowa, Ty chyba masz narodową kolekcję.
Ja mam trochę, ale Ty masz całe mnóstwo.
Przepiękne.
Uwielbiam liliowce, ale ostatnio mam problem z tym obrzydliwym robalem, który niszczy pąki.
Musze powalczyć w przyszłym roku
sylwia_slomc... 22:41, 28 lip 2025

Oj to niefajna sprawa. U mnie na razie go nie było do tej pory, mam nadzieję, że się nie pojawi. Powodzenia w zwalczaniu życzę.
Na razie na radarach znajdujemy się w takiej jakby bańce pomiędzy tymi przesuwającymi się chmurami. Jedne idą południowym wschodem drugie północnym zachodem i tak tylko trochę nad nas zaciągają. Pada prawie cały czas, ale bardzo spokojnie i z krótkimi przerwami. Oby tak pozostało bo jak widzę co się dookoła dzieje
Ulina 10:29, 29 lip 2025

To choć tyle, że Cię ominęło, bo się zastanawiałam co tam z pogodą u Was. Przez te 3 dni deszczu u mnie garaż zalany.
sylwia_slomc... 14:59, 29 lip 2025

Ulina napisał(a)
To choć tyle, że Cię ominęło, bo się zastanawiałam co tam z pogodą u Was. Przez te 3 dni deszczu u mnie garaż zalany.

Myślałam o Tobie jak podawali, że Bielsko pływa
Alija 22:27, 29 lip 2025

sylwia_slomczewska napisał(a)

Sylwia, pięknie w całym ogrodzie, tyle przeróżnych roślin i ciekawych zakątków, że nie widomo co podziwiać.
Dobrze, że ulewy Was omijają, a deszcz pada żeby podlać ogród, a nie spowodować w nim szkody, oby tak dalej.
Szkoda tylko, że w niektórych rejonach nie ma wesoło.
Eupraksja 22:38, 29 lip 2025

sylwia_slomczewska napisał(a)

Tydzień później całe były w mszycy tej czarnej. Nawet miałam się zamiar poddać i wywalić.

O tak, mszyce i u mnie go uwielbiają, w zeszłym roku nie kwitł przez to, tak popodgryzały pąki W tym roku spłukiwałam mocnym strumieniem wody i o dziwo to wystarczyło, nawet się dziwiłam, że nie wlazły cholery jedne z powrotem
sylwia_slomc... 23:24, 29 lip 2025

Alija napisał(a)

Sylwia, pięknie w całym ogrodzie, tyle przeróżnych roślin i ciekawych zakątków, że nie widomo co podziwiać.
Dobrze, że ulewy Was omijają, a deszcz pada żeby podlać ogród, a nie spowodować w nim szkody, oby tak dalej.
Szkoda tylko, że w niektórych rejonach nie ma wesoło.

Deszcz podlewa, trawa i chwast rośnie w oczach. Miałam ciąć, ale się nie da....byle tylko takie problemy mieć. Współczuję wszystkim poszkodowanym przez te opady nawalne deszczu
sylwia_slomc... 23:26, 29 lip 2025

Eupraksja napisał(a)

O tak, mszyce i u mnie go uwielbiają, w zeszłym roku nie kwitł przez to, tak popodgryzały pąki W tym roku spłukiwałam mocnym strumieniem wody i o dziwo to wystarczyło, nawet się dziwiłam, że nie wlazły cholery jedne z powrotem

Podzieliłam dzisiaj i posadziłam na dwóch różnych stanowiskach. On po kwitnieniu zamiera? Bo zdecydowanie jak przekwitły to zmarniały te moje.
sylwia_slomc... 23:28, 29 lip 2025

Mało już aktualne, ale łąka lipcowa

sylwia_slomc... 23:29, 29 lip 2025