Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

sylwia_slomc... 19:21, 05 maj 2019

Kochani pomóżmy Ewie Pszczółce walczyć o "Pszczelarnię"
Zszokowała mnie ta informacja

Justynka napisała
Justyna napisał(a)
Kochani, potrzebna jest wasza POMOC!

Podpisujcie proszę petycję i rozpowszechniajcie w świat.
Link wyżej oodała Ania.

Pszczelarni grozi wywłaszczenie

Według koncepcji dom zostanie a ogród ma być wywłaszczony pod zbiornik w Wilkanowie.
Widok z okna na 33 m wysoka tamę o szerokości 500 m - wał ziemny i upust. Koszmar.

Trzeba działać i pomóc Ewie! Puszczajcie info w świat. I myślcie jak można jeszcze pomóc.
Póki co trzeba nagłośnić temat.

Więcej info na:
NIE dla zbiorników na Ziemi Kłodzkiej

Zobaczcie też w internecie wczorajsze 4.5.19 wydanie TVP 3 Fakty.

Działajmy!

przyszłosć bez Pszczelarnii

Kochani moc Ogrodowiska i naszej ogrodowej rodziny pokażmy i zawalczmy razem z Ewą
Monia81 19:24, 05 maj 2019

Sylwuś nadrabiam oczko wyszło super może uda nam się zajechać w niedzielę i popodziwiać na żywo ale wszystko zależy od godziny... buziaczki wielkie
sylwia_slomc... 19:24, 05 maj 2019

Monia81 napisał(a)
Sylwuś nadrabiam oczko wyszło super może uda nam się zajechać w niedzielę i popodziwiać na żywo ale wszystko zależy od godziny... buziaczki wielkie

Monia dzwonię
Waclaw 19:38, 05 maj 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)
Kochani pomóżmy Ewie Pszczółce walczyć o "Pszczelarnię"
Zszokowała mnie ta informacja

Justynka napisała

https://secure.avaaz.org/pl/community_petitions/Bank__STOP_finansowania_planow_zwiekszania_suchej_retencji_na_Ziemi_Klodzkiej_3/?fFwrabb&fbogname=Ewa+G.&utm_source=sharetools&utm_medium=facebook&utm_campaign=petition-721148-STOP_finansowania_planow_zwiekszania_suchej_retencji_na_Ziemi_Klodzkiej&utm_term=Fwrabb%2Bpl&fbclid=IwAR3FLd75i1OiaK5ahxuIZzxxqSN0R41Cdgo7GEFa7uHa1KfpRqj0gwHYBjU//

Nie umiem tego linka zmienić w napis Pomocy!

Kochani moc Ogrodowiska i naszej ogrodowej rodziny pokażmy i zawalczmy razem z Ewą

Nie chcę zmian w krajobrazie Kotliny Kłodzkiej. To takie piękne miejsce! Protest poparłem. Często tam bywam
anpi 19:53, 05 maj 2019

Ależ cudne u Ciebie te widoczki z floksikami i dabrówkąŚwietnie współgrają z tymi ciemnymi ciemiernikami.
I znów kawał dobrej roboty wykonaliście... z tym oczkiem tym razem!!!Wydaje się że z taką łatwością przychodzi Ci projektowanie każdej rabaty,czy otoczenia jakiegoś nowego założenia...masz zdolności kobieto! Pięknie jest
sylwia_slomc... 19:58, 05 maj 2019

anpi napisał(a)
Ależ cudne u Ciebie te widoczki z floksikami i dabrówkąŚwietnie współgrają z tymi ciemnymi ciemiernikami.
I znów kawał dobrej roboty wykonaliście... z tym oczkiem tym razem!!!Wydaje się że z taką łatwością przychodzi Ci projektowanie każdej rabaty,czy otoczenia jakiegoś nowego założenia...masz zdolności kobieto! Pięknie jest

Dzięki Aniu, w sumie miało być obsadzone wokół ciut innymi roslinami, rodków nie planowałam, ale skoro Najpierw ja, a potem eMuś dostaliśmy trzeba było im miejsce stworzyć do życia
ewsyg 20:04, 05 maj 2019

Sylwia, a to oczko ma jakieś filtry ? Jak ono będzie się oczyszczać. Ja też chcę zrobić oczko i powiem szczerze, że troszkę się obawiam. Boję się, żeby nie zrobiła się zielona bryja z glonami.
abiko 20:05, 05 maj 2019

Dwa dni i oczko wykończone. Ślicznie wygląda, tylko nie wiem czemu pod brunerę dałaś folię??

Bardzo mi przykro z powodu psiny Wiem, jakie to było ciężkie

sylwia_slomc... 20:16, 05 maj 2019

ewsyg napisał(a)
Sylwia, a to oczko ma jakieś filtry ? Jak ono będzie się oczyszczać. Ja też chcę zrobić oczko i powiem szczerze, że troszkę się obawiam. Boję się, żeby nie zrobiła się zielona bryja z glonami.

Nie ma filtrów żadnych będą tylko rośliny i mało ryb. Równowaga bilogiczna mam nadzieję się wytworzy jalk w poprzednich zbiornikach, raz na dwa lata mogę wodę wymienić ostatecznie w razie tragediiU mnie oczka bardziej są robione dla zmiany mikroklimatu i zwierząt w ogrodzie niż dla nas samych
sylwia_slomc... 20:17, 05 maj 2019

abiko napisał(a)
Dwa dni i oczko wykończone. Ślicznie wygląda, tylko nie wiem czemu pod brunerę dałaś folię??

Bardzo mi przykro z powodu psiny Wiem, jakie to było ciężkie

Nie sadziłam tam brunnery Aguś
Psiny nam bardzo żal, ciągle brakuje