Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Katkak 21:39, 10 maj 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)

Kasieńka a tyle razy pisałam i nawet widziałaś, że ja mam w kance, ale w środek worek na śmieci gruby włożony i dopiero w nim mam
Metal wchodzi w reakcję chemiczną z tego co wiem....czy się nadaje? Nie mam pojęcia jaki bedzie miała wpływ

Wcześniej nie interesowałam się gnojówką i nie zgłębiałam tematu. Dziś przez przypadek przeczytałam. Raz jeden tylko robiłam gnojówkę ze skrzypu też w tym garze i nic się nie stało.
sylwia_slomc... 21:41, 10 maj 2019

MirellaB napisał(a)
Masz jeszcze miejsce to możesz sadzić nowe nabytki
Ja byłam w zaprzyjaźnionej szkółce, wróciłam z całym pełnym bagażnikiem bylin, a potem spędziłam dzień na zastanawianiu się gdzie to posadzić jak miejsca brak, ale dałam radę

W zeszłym roku pytałam Cię o firletkę. Liczę, że w tym roku mija zakwitnie to by wypadało, że kwitnie u mnie co dwa lata.

Te niebieskie drobne kwiateczki to niezapominajki? Coraz bardziej mi się podobają

Tak firletka kwitnie na w drugim roku od wysiania
To niezapominajki ja je bardzo lubie i pozwalam siać się gdzie chcą, każda ilość mile widziana
sylwia_slomc... 21:43, 10 maj 2019

Dorota123 napisał(a)
Liliowce w takiej ilości to nawet jak nie kwitną i tak wglądają rewelacyjnie. Glicynia choć młoda ma dużo kwiatów, u mnie jak zwykle fioletowe strajkują. Duży wybór na targach był, lubię takie zakupy. Tylko później mam dylemat - gdzie ja to wcisnę. Moja kałuża w trakcie kopania, żwirek dopiero będzie we wtorek.

Liliowce Dorotko to jedne z moich ulubionych bylin
Są piękne od wiosny do jesieni
Jak sie dobrze odmiany dobierze kwitną kilka miesięcy
wybór ogromny
Zaraz lece ogladac kałużę
sylwia_slomc... 21:45, 10 maj 2019

Katkak napisał(a)

Wcześniej nie interesowałam się gnojówką i nie zgłębiałam tematu. Dziś przez przypadek przeczytałam. Raz jeden tylko robiłam gnojówkę ze skrzypu też w tym garze i nic się nie stało.

To lej pod coś czego masz dużo i bardzo Ci nie zależy, zobaczysz jaki będzie efekt, jak się nic złego nie zadzieje to bym użyła do reszty
Katkak 21:46, 10 maj 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)

To lej pod coś czego masz dużo i bardzo Ci nie zależy, zobaczysz jaki będzie efekt, jak się nic złego nie zadzieje to bym użyła do reszty

Krzysia właśnie zapytałam i mówi, że ten gar jest ok, bo jest emaliowany. Problem by był podobno gdyby to był ocynk.
sylwia_slomc... 21:47, 10 maj 2019

Katkak napisał(a)

Krzysia właśnie zapytałam i mówi, że ten gar jest ok, bo jest emaliowany. Problem by był podobno gdyby to był ocynk.

O widzisz
Magara 22:55, 10 maj 2019

Sylwia, Ty chyba musisz jakieś limity postów odwiedzającym na dzień wyznaczyć, jakieś listy kolejkowe wprowadzić czy coś w tym stylu, żeby wszyscy dali radę nadążyć za tym co się w Szmaragdowej dzieje
bo dzieje się tyle, że czasem nie da rady doczytać, a wielki żal każdą nowość, każdą nową fotkę, każdą informację, pominąć
sylwia_slomc... 23:08, 10 maj 2019

Magara napisał(a)
Sylwia, Ty chyba musisz jakieś limity postów odwiedzającym na dzień wyznaczyć, jakieś listy kolejkowe wprowadzić czy coś w tym stylu, żeby wszyscy dali radę nadążyć za tym co się w Szmaragdowej dzieje
bo dzieje się tyle, że czasem nie da rady doczytać, a wielki żal każdą nowość, każdą nową fotkę, każdą informację, pominąć

A bo to tak jak fotek nie dam to wątek by zwolnił, ale o fotki wołają
Jak dam to też są wpisy i to bardzo miłe, nie powiem, potem ja każdemu odpisuję, a strony lecą....
Magara 23:29, 10 maj 2019

Sylwia, i w sumie tak trzymaj, bo to o to przecież chodzi, żeby i się nagapić na fajne zdjęcia i jakieś mądrości uszczknąć a że dużo jest... no cóż... w sumie to dobry argument, żeby sobie w środku dnia przerwę zrobić i doczytać, a wtedy na wieczór mniej zaległości będzie
sylwia_slomc... 23:45, 10 maj 2019

Ooo i jest sposób