Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

kasiek 21:18, 11 maj 2019

O prosze ile dobra na targach - a ludzi jakos nie widać?

To miałaś zabawe - super
sylwia_slomc... 23:25, 11 maj 2019

jolka napisał(a)

Czekam na to u Ciebie!!

Ja też

Katkak napisał(a)
Sylwuś ze 3 lata temu znalazłam u siebie między kostkami siewkę midrzewia wielkości koperku. Zostawiłam w nadziei, ze to siewka modrzewia Diana, z myślą o Tobie. Dziś to już xałkiem ładna siewka, widać, że drzewko, a nie koperek. Czy to Diana? Nie wiem, może tak, może nie? Przygarniesz kropka?

Przygarnę

Katkak napisał(a)
Oto i on
sylwia_slomc... 23:26, 11 maj 2019

Doranma napisał(a)

Memory piękny jest, jeszcze go nie upolowałam. Ale w tym roku szerokim łukiem omijam wszystkie ogrodnicze, by nie kusiło ☺

Polowałam na niego w ubiegłym sezonie i nie mieli, a teraz już jest, ale ja będę miała jutro
sylwia_slomc... 23:31, 11 maj 2019

Doranma napisał(a)
Sylwia, przepadłam! Choroba ma jednak swoje plusy Dzięki uziemieniu w domu zaczęłam czytać Twój pierwszy wątek od samego początku i nie mogę się oderwać! To jest prawdziwa życiowa opowieść o Waszej pasji i co z niej wynika Jestem coraz bardziej zachwycona i zaczęłam marzyć, że kiedyś, gdy życie pozwoli mi być bardziej mobilną, chciałabym ten Twój raj zobaczyć na własne oczy. A tymczasem przyglądam się projektom, które stworzyłaś na samym początku - ja tak nie potrafię! Fakt, że robicie to razem z Mężem, jest godny podziwu i na pewno dodaje dodatkowego "kopa". Macie swoją wizję i ją konsekwentnie realizujecie. Po prostu: brawo! Za kreatywność, pracowitość i konsekwencję. Porównuję rabatę liliowcową tę sprzed 4 lat i obecną. Szukam wzrokiem dawnej kapliczki. Przyglądam się drzewom, które tak bardzo urosły przez ten czas. Gdzie Twoja wyśniona grota z figurą Matki Bożej? Przecież musi być Gleba klasy 2 i 3 - tylko pozazdrościć, nic dziwnego, że wszystko tak ochoczo rośnie
Robię więc tylko krótką przerwę na wstawienie rosołu i wracam do fascynującej lektury Uściski!

Ale mi sprawiłaś przyjemność
Nie spodziewałam się, że jeszcze Komuś będzie się chciało brnąć przez tyle stron i tyle kiepskich fotek.
Ciągle marze o tej grocie, ale musi poczekać...pewnie jeszcze pare dobrych lat. Mam ją w głowie i sercu cały czas
Ta grota powstanie jak skończymy z remontem domu kiedyś mam nadzieję, i będzie w miejscu gdzie teraz jest oczko z balii...troche przyjdzie poczekać jeszcze....mam nadzieję, że kiedyś uda się ta realizacja
sylwia_slomc... 23:32, 11 maj 2019

Basilikum napisał(a)
Melduje, ze kupilam fiskarsa, super jest wczoraj po taczki chwastow wyrwalam

Też używałam ostatnio i bardzo jestem zadowolona
sylwia_slomc... 23:33, 11 maj 2019

kasiek napisał(a)
O prosze ile dobra na targach - a ludzi jakos nie widać?

To miałaś zabawe - super

Ludzi było mało bo to już była końcówka pierwszego dnia, dziś i jutro pewnie o wiele więcej się przewinie
sylwia_slomc... 00:06, 12 maj 2019

Melduje, że wszystkie roślinki wczoraj kupione dzisiaj przyjechały Dzięki Aguś
I już posadzone nawet i podlane, fotki zrobione, ale w aparacie i mało prawdopodobne, że jutro pokażę bo mam w planach ciekawe spotkania, więc najpewniej w poniedziałek jeśli będzie lało i będę miała neta
marba 00:39, 12 maj 2019

Doranma napisał(a)
Sylwia, przepadłam! Choroba ma jednak swoje plusy Dzięki uziemieniu w domu zaczęłam czytać Twój pierwszy wątek od samego początku i nie mogę się oderwać! To jest prawdziwa życiowa opowieść o Waszej pasji i co z niej wynika Jestem coraz bardziej zachwycona i zaczęłam marzyć, że kiedyś, gdy życie pozwoli mi być bardziej mobilną, chciałabym ten Twój raj zobaczyć na własne oczy. A tymczasem przyglądam się projektom, które stworzyłaś na samym początku - ja tak nie potrafię! Fakt, że robicie to razem z Mężem, jest godny podziwu i na pewno dodaje dodatkowego "kopa". Macie swoją wizję i ją konsekwentnie realizujecie. Po prostu: brawo! Za kreatywność, pracowitość i konsekwencję. Porównuję rabatę liliowcową tę sprzed 4 lat i obecną. Szukam wzrokiem dawnej kapliczki. Przyglądam się drzewom, które tak bardzo urosły przez ten czas. Gdzie Twoja wyśniona grota z figurą Matki Bożej? Przecież musi być Gleba klasy 2 i 3 - tylko pozazdrościć, nic dziwnego, że wszystko tak ochoczo rośnie
Robię więc tylko krótką przerwę na wstawienie rosołu i wracam do fascynującej lektury Uściski!

Dorotko, pięknie ubrałaś w słowa moje odczucia co do ogrodu Sylwi i podpisuję się pod tym, co napisałaś. Naprawdę wielki szacun dla jej dzieła, tym bardziej, że tworzy je sama, bez udziału firmy ogrodniczej (chociaż czasem myślę, że Sylwia posiłkuje się czarami)
Wiesz co, Dorotko, jeśli kiedyś uda Ci się dotrzeć do mnie, to może razem wybierzemy się do Szmaragdowej Doliny zobaczyć to zaczarowane miejsce?