Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

sylwia_slomc... 09:36, 17 maj 2019

Nie wyobrażam sobie, że może nie robić wrażenia to co dzieci spotkało przez osoby dorosłe....Boję się zeby nie stało się tak iż mówiąc dużo publicznie o problemie pedofilii wogóle oswoimy problem i może nam to słowo spowszechnieć i właśnie nie wywoływać oburzenia w społeczeństwie
Czekam na reakcje kościoła i na reakcję państwa adekwatną do problemu. Osoby " duchowne"( te nie powinny sie tak zwać)są również obywatelami tego kraju i to samo prawo Ich dodtyczy, czekam, że poniosa wymierną odpowiedzialność do tego co zrobiły
Nycz był wikariuszem na naszej parafii jak szłam do Komunii, w życiu bym nie pomyślała, że zamiecie pod dywan coś takiego
eVka 09:44, 17 maj 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)

Roślin sporo, rosną Zmienia się
To najwieksze oczko w weekend majowy robione, teraz po deszczach woda zielenieje, nie wiem co z tego nieba leciało bo zilenieje też koło gunnery i w balii więc to nie dlatego, że równowagi jeszcze brak. ciekawe co będzie dalej, najwyżej bedzie zielona byle bez korzucha

Wielopniowe drzewko krzew....z tego co ja mam to lilaki, jaśmin, kielichowiec wonny, kaliny, a z wyższych śliwowiśnia lub leszczyna, tawlina jarzębolistna no i grujecznik, ale można i inne mieć jako wielopniowe jak się kilka w jeden dołek wsadzi

A w oczku masz jakiś sprzęt, w sensie jakies napowietrzenie, czy natura? Przymierzam się do mikro-oczka i zbieram opinie

Koncepcja rabaty kominkowej zmieniała się sto razy i jednak rezygnuję z wielopniaczków ale dziękuję za typy. Zapisane na dalsze rabaty co je będę wycinać z trawnika powoli
eVka 09:47, 17 maj 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)
Nie wyobrażam sobie, że może nie robić wrażenia to co dzieci spotkało przez osoby dorosłe....Boję się zeby nie stało się tak iż mówiąc dużo publicznie o problemie pedofilii wogóle oswoimy problem i może nam to słowo spowszechnieć i właśnie nie wywoływać oburzenia w społeczeństwie
Czekam na reakcje kościoła i na reakcję państwa adekwatną do problemu. Osoby " duchowne"( te nie powinny sie tak zwać)są również obywatelami tego kraju i to samo prawo Ich dodtyczy, czekam, że poniosa wymierną odpowiedzialność do tego co zrobiły
Nycz był wikariuszem na naszej parafii jak szłam do Komunii, w życiu bym nie pomyślała, że zamiecie pod dywan coś takiego

Ja juz dawno straciłam całkowity szacunek do tych co w czarnych szatach łażą, sorry że tak obcesowo ale mam dla nich zero szacunku i zaufania, wręcz się nimi brzydzę. i tak tez wuchowuję dziecko z dala od krzyżyków.
sylwia_slomc... 09:50, 17 maj 2019

effka napisał(a)

A w oczku masz jakiś sprzęt, w sensie jakies napowietrzenie, czy natura? Przymierzam się do mikro-oczka i zbieram opinie

Koncepcja rabaty kominkowej zmieniała się sto razy i jednak rezygnuję z wielopniaczków ale dziękuję za typy. Zapisane na dalsze rabaty co je będę wycinać z trawnika powoli

Natura w oczku bo to zbiorniki głównie dla zwierząt, ptaki piją z nich i żaby korzystają, w jednym jest traszka, przylatuj a ważki i inne owady. U nas w okolicy jak rów wyschnie nie ma innych zbiorników z wodą, więc to dla nich głównie takie wodopoje
sylwia_slomc... 09:56, 17 maj 2019

effka napisał(a)

Ja juz dawno straciłam całkowity szacunek do tych co w czarnych szatach łażą, sorry że tak obcesowo ale mam dla nich zero szacunku i zaufania, wręcz się nimi brzydzę. i tak tez wuchowuję dziecko z dala od krzyżyków.

Czekam, że oczyszczą swoje szeregi z plugastwa( jak to moja babcia by powiedziała) i zaczną być przykładem dla innych i nie mam na myśli tylko pedofilii, ale i kochanki, dzieci, majatki itd.
Tego się człowiek spodziewa, że Ktoś kto Cię spowiada powinien być wzorem, a nie gorszym grzesznikiem od tego co się spowiada.

Wracajac stricte do filmu co teraz mają zrobic te osoby, które sie spowiadały u tego księdza, a których spowiedź okazała się nie ważna???
niech powiedza kto ma swiętokradztwo na sumieniu bo rozumiem, że ten co spowiadał, skoro spowiadane osoby nie miały o tym pojęcia, że mu nie wolno spowiadać.
sylwia_slomc... 10:50, 17 maj 2019

Jeszcze kwitną "bzy"

sylwia_slomc... 10:52, 17 maj 2019

w tym roku po ubiegłorocznej suszy pączków mniej o połowę

sylwia_slomc... 10:54, 17 maj 2019

aż razi po oczach
sylwia_slomc... 10:56, 17 maj 2019

orliki zaczęły, wiele straciłam najcenniejszych przez nornice, zostały się same podobne

sylwia_slomc... 10:58, 17 maj 2019

coś mi się ostrość rozjechała