Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

sylwia_slomc... 22:36, 07 cze 2019

effka napisał(a)
Irysy zachwycają, to moja nowa miłość Piwonie oczywiście śliczne, szkoda, że tak krótko kwitną.

Trzeba manewrować odmianami wtedy kwitnienie dłuższe
sylwia_slomc... 22:37, 07 cze 2019

agata19762 napisał(a)
Robisz tak doskonale fotki, że widać same cudowności.
Dopiero wróciłam do domu z ogrodu.
Odwaliłam kawał roboty.
Pergola stoi nawet pomalowana na biało przez Mężusia.

No prosze, a ja za moment wrzuce fotki z Twojego ogrodu u Cię
Magara 23:26, 07 cze 2019

Sylwia, dobrze, że macie taki duży areał do zagospodarowania - zawsze znajdzie się coś co oko nacieszy, pomimo tego, że w innym miejscu było nieszczęście...
Kiedy czas znajdujesz na to, żeby zauważyć zmiany, a do tego czas na obrobienie tego wszystkiego - nieodmiennie nie wiem
jak powiesz nam wszystkim co robić żeby to wszystko ogarnąć to będzie news godny znalezienia Bursztynowej Komnaty
sylwia_slomc... 23:32, 07 cze 2019

Część pierwsza fotorelacji z ogrodu Agatki, zapraszam
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1674-moje-ukochane-miejsce-na-ziemi?page=963
sylwia_slomc... 23:39, 07 cze 2019

Magara napisał(a)
Sylwia, dobrze, że macie taki duży areał do zagospodarowania - zawsze znajdzie się coś co oko nacieszy, pomimo tego, że w innym miejscu było nieszczęście...
Kiedy czas znajdujesz na to, żeby zauważyć zmiany, a do tego czas na obrobienie tego wszystkiego - nieodmiennie nie wiem
jak powiesz nam wszystkim co robić żeby to wszystko ogarnąć to będzie news godny znalezienia Bursztynowej Komnaty

Zawsze najpierw jak idę do ogrodu to robię obchód całości, z reguły z aparatem w ręku. Przy tej powierzchni i ilości roślin łatwo przegapić chorobe lub szkodnika, ale jak się swoje rosliny w miarę dobrze zna to od razu rzuca sie w oczy jesli cos jest nie tak....mnie sie rzuca, bo ja wzrokowcem jestem.....kurcze jakiś gen męski mam
Potem biore się za to co zaplanowane na dany dzień, bo ja lubie plany robić, a potem sie staram realizować, raz wyjdzie innym razem nie, jak to w życiu, ale bez planu działałabym chaotycznie bo roboty zawsze masa, a to by była strata czasu
A tak wiem co chę w danym dniu gdzie zrobic i często sie udaje , a czasem nawet więcej bo zawsze cos tam dodatkowego wyskoczy
No i w ogrodzie posuwam się z pracami po kolei, czyli np najpierw w podwórku, a potem coraz dalej w głąb ogrodu, albo od lewej do prawej, albo najpierw ewą stronę ogrodu, potem prawą lub odwrotnie....i tak ubywa, ale śmieję się, że nim skończę to od nowa muszę zaczynać
Magara 00:18, 08 cze 2019

Sylwia, recepta prima sort
ja też robię obchód i mam listę zadań bo uwielbiam wykreślać to co załatwione, ale do efektów takich jak Twoje to mi wieeeele brakuje
ale tak sobie myślę, że gdybyś była z tą swoją receptą, logistyką i metodyką jakimś co najmniej podsekretarzem stanu w Rządzie - to by się działo
sylwia_slomc... 00:30, 08 cze 2019

Na szczęście od polityki trzymam się z daleka
Dorota123 17:10, 08 cze 2019

Obejrzałam fotorelacje z odwiedzonych przez Ciebie ogrodów. Fotograf z Ciebie bardzo dobry. Pokazałaś świetne ujęcia ogrodów i detali. W Twoim ogrodzie pięknie i kolorowo. Pozdrawiam
Urszulla 17:42, 08 cze 2019

Inspiracje ogrodowe od dziewczyn Twoimi oczami są niezłe
sylwia_slomc... 18:57, 08 cze 2019

Dorotko, Ula jeszcze u Agatki wrzuce wiecej Jej pieknego ogrodu, ma kawał działki do obrobienia, ale pieknie już zagospodarowane, jedynie drzewa musi porozsuwać bo ma nawet gęściej niż ja, a myslałam, że to niemożliwe
Dziewczyny mają piękne ogrody, jest co podziwiać i focić