Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

malkul 22:20, 14 kwi 2013

I zdążylismy jeszcze wyrównać ścieżki podsypać rozgrabić, potem dojdzie żwir.
malkul 22:21, 14 kwi 2013

I 6 trumienek - stan na dziś

malkul 22:24, 14 kwi 2013

Dodatkowo posprzątaliśmy całą działkę i przesadziliśmy 2 krzewy owocowe bo przeszkadzały.
A wczoraj w nocy piekłam tartę. wyszła pyszna więc polecam: http://www.kwestiasmaku.com/desery/tarty/tarta_cytrynowa_z_beza/przepis.html
malkul 22:32, 14 kwi 2013

rere79 napisał(a)
Malkul, witam się pięknie u Ciebie. Pierwszy post na tym forum. Fajnie zaczynać od początku ,
ale do rzeczy....

W końcu uchyliłaś rąbka tajemnicy i pokazałaś plan kawalątka ogrodu. Oczywiście, że czuję niedosyt
Kibicuję i czekam na więcej!!!

RERE to zaszczyt że pierwszy post przypadł dla mnie :
tak cosik tam pokazałam, hihihihihi daj mi na privka tówj emial bo gdzieś przesiałam.I zaglądaj częściej kochana
Magda70 22:35, 14 kwi 2013

Ja na spód dałam inną siatkę...a po bokach też mam folię kubełkową

Fajnie poszaleliście w ogrodzie
malkul 22:35, 14 kwi 2013

MAM PYTANIE - podpowiedzcie proszę jaką ziemię teraz mam kupić aby dospać na wierzch tych warzywników ?? Qrde ta z marketach wychodzi strasznie drogo bo coś 12zł za 50l. a czy taki czarnociem na kubiki by się nadał??
malkul 22:36, 14 kwi 2013

Magda70 napisał(a)
Ja na spód dałam inną siatkę...a po bokach też mam folię kubełkową

Fajnie poszaleliście w ogrodzie

Tak poszaleliśmy, że nie będzie komu sie w nocy podnieść aby dzidzię nakarmić hihihihihi
Madzenka 22:43, 14 kwi 2013

Super te trumienki... A moje nadal w planach... A kompostownik z alle w paczkach...
magnolia 08:56, 15 kwi 2013

malkul napisał(a)
MAM PYTANIE - podpowiedzcie proszę jaką ziemię teraz mam kupić aby dospać na wierzch tych warzywników ?? Qrde ta z marketach wychodzi strasznie drogo bo coś 12zł za 50l. a czy taki czarnociem na kubiki by się nadał??

Ja zawsze boje się takiej ziemi marketowej, czy nie ma dodatków sztucznych- jeśli tak, to szkoda hodować warzywa na wspomagaczach. Ale nie wiem, nie oglądałam jej dokładnie.
czarnoziem- pod tym hasłem ziemia jest bardzo różna. Najfajniej by było żeby to była ziemia - humus z pola, z działki zebrana przed budową. Dobra ziemia powinna być brunatna, lub ciemnoszara, w ręku raczej sypka, ale nie jak piasek z piaskownicy, tylko z małymi grudkami.Ale w Twoim wypadku najważniejsze, żeby nie była glinasta- jasna , przy ściskaniu w ręku żeby nie kleiła się, nie dawało się z niej lepić kulki.
lepiej nawet piaszczysta- wymieszana z kompostem, nawet koszona trawą będzie dobra lub z Waszą rodzimą.
A Waszą ziemię macie na pryzmie- może Waszą użyjcie? Jak na spód daliście patyków ( pisałaś chyba że tak), to będzie dobra.
magnolia 08:57, 15 kwi 2013

a trumny są świetne i fachowo zrobione.