Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

malkul 21:53, 11 cze 2013

Dziewczyny - naprawdę cena bardzo okazyjna ależ się ucieszyłam jak ja zobaczyłam

Wklejam ku pamięci https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/283-latwe-ogrodnictwo-jak-sadzic-drzewa-i-krzewy
https://www.ogrodowisko.pl/watek/483-cis-taxus?page=18
Joaska 21:55, 11 cze 2013

malkul napisał(a)
Te cisy trafiłam przez telefon i okazało się że niedaleko i śmieszna cena bo Panu sie ostały i tak stoją sobie, więc zamklepałam i pojechaliśmy.
Wysokie na około 140cm cena za sztukę 30zł.

Ależ ja bym chciała taką okazję trafić! cisy bajeczne!
gusiarz 21:59, 11 cze 2013

Gosiu - ale cisy - piękne sztuki!!! Co do trawek - te od środka donic to rozplenice a te na zewnątrz - nie wiem co to... Na razie zostaw je w spokoju - w sumie to tylko dwie sztuki. Powiem Ci Gosiu, że u nas przy zakładaniu ogrodu - a robione to było jesienią!!! - prawie nic nie było z ziemi widać. Miałam mieć róże Louise Odier (fóż-fiolet) - a mam NN i to żółtą!!!! Miałam mieć fioletowo kwitnące liliowce - jak na razie w bordo wpadają i tak mogę w nieskończoność! Ogród zakładała nam firma - część rzeczy reklamowałam - przyjeżdżali i wymieniali, ale już wymiękłam, gdy mi chcieli - UWAGA - żółtą róże wymienić na.... żółtą różę...
Pogoniłam z ogrodu i teraz sami się zajmujemy podmiankami. Nie winię firmy a głównie szkółki. W polskich szkółkach panuje potworny bałagan, mieszają rośliny, wmawiają klientom to co klienci chcą usłyszeć. Ech, polskie realia... Bardzo mnie to wszystko wkurzało - bo ja księgowa jestem i ordnung lubię - dla mnie to nie do pomyślenia by pomieszany towar klientowi sprzedawać...
Ale się rozpisałam... Buziam mocno
malkul 22:21, 11 cze 2013

Aguś- Ordnung muss sein

ja też księgowa więc i u mnie porządek musi być!
Ale strasznei mnie to wkurza że są takie omyłki niby dwie rosliny no tak ale juz trzy prosa musiałam kupic od smala bo pomyłkowo dostałam i tak nie mam co z nimi zrobić, po co mi każda roslian z innego podwórka jak ja mam projekt którego chcę sie trzymać
A już najbardzije mnie wkurza jak chce coś kupić i jest sam gatunek ale nikt nie wie co to za odmiana. to jest dopiero czad.
malkul 22:23, 11 cze 2013

Podaje namiary na szkółkę gdzie kupiłam cisy:
http://www.zszp.pl/?id=206&klucz=59&lang=1
Szkółka Drzew i Krzewów Ozdobnych Krzysztof KUBIK adres szkółki 43-512 Janowice
ul. Miodowa 15
województwo: śląskie tel.+48 32) 215 74 78 fax+48 32) 215 74 78 kom.+48) 601 421 687(+48) 602 151 279 e-mail:krzewy.kubik@poczta.fm www:www.krzewykubik.pl
malkul 22:35, 11 cze 2013

Mój ukochany ogród: http://www.crocus.co.uk/tom-chelsea-garden/
Madzenka 06:47, 12 cze 2013

Małgosiu
Rozplenic jest mnóstwo odmian. Te cieńiutkie listki to może być litle bunny lub littel boy - to miniaturowa odmiana i ma cieniutkie listki. Te po prawej to może być medium bunny lub jeszcze jakaś inna z wiekszych odmian, które mają płaskie liście. Poczekaj chwilę aż podrosna to je zidentyfikujemy. Jesli będą mialy piórka to na pewno rozplenice
Swoją drogą za dużo do jednej donicy wsadziłaś.... Bo się mocno rozrosną.... Jedna sztuka tej little by wystarczyła....

Cisy zarąbiaste!!!
mirela 07:53, 12 cze 2013

Super te cisy. Mają tak jeszcze jakies OKAZJE ? Duży wybór tam mają ?

(Ja tez jestem księgową hihihi....)
Magda70 09:23, 12 cze 2013

malkul napisał(a)
Te cisy trafiłam przez telefon i okazało się że niedaleko i śmieszna cena bo Panu sie ostały i tak stoją sobie, więc zamklepałam i pojechaliśmy.
Wysokie na około 140cm cena za sztukę 30zł.

Ale masz farta...
Pszczelarnia 09:43, 12 cze 2013

Gosia, jak cisy przez telefon? Śliczne!

To są rozplenice, tyle tylko, że odmianowe. Moje kupione u Tomka też tak wyglądają.