Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

magnolia 10:23, 10 maj 2016

agniecha973 napisał(a)
Dziewczyny, ale piękne widoki macie. Piszę w l.mn. bo i do Malkul i do Magnolii. Sama już nie wiem co chwalić, bo trzeba wszystko. Buczek Malkul cuuudowny. Napiszesz mi na pw ile ta przyjemność kosztuje? Może zainwestuję na studia dla chłopaków i posadzę kilka do formowania
Kamasje Marty już w tamtym roku wzbudzały zazdrość, ale cebulki w aldiku rozeszły się na jesień jak nic innego. Dziwne, bo zawsze zostawały, ale ja nie wiedziałam co to i nie kupowałam. A moje doll's minuet dopiero pokazały czerwone główki, tylko że moje są bosko czerwone! Zróżowieją?

tak, zróżowieją.
Kamajse sa super, bo tworzą grube kępy. Ja dostałam od mamy kilka cebulek kilka lat temu. Muszę je podzielić
10:28, 10 maj 2016
za tujami mam sasiadów 2 lata w grudniu minęło od przeprowadzki i teren wokół domu to dalej jest pobudowlany ....nie zdązyli jeszcze ani raz skosić mleczowiska w tym roku

PS. to trzeba zobaczyć na żywo ...bo nie chce ich obejścia umieszczać w internetach. a wstawiłam)

Kawa 10:30, 10 maj 2016

cudne foty Gosia
doczytałam o synku ale wiesz co
nigdy swojej komunii nie zapomni
mam nadzieję ze z okiem już lepiej
Konieczki 11:33, 10 maj 2016

magnolia napisał(a)
w czerwcu będzie tak z irysami.
Tylko niestesty krótko dość.

Że też tej szóstki w totka nie skreśliłam ja....

A to zdjęcie to mnie ujęło.... ile TY masz w swoim ogrodzie takich miłych niespodzianek?
kamasja 11:35, 10 maj 2016

Gosiu masz niesamowity gust i wyczucie, ale chyba reszta chwalących z ogrodowiska też (skoro im się również niesamowicie podoba). Pamiętam taką sytuację, jak szłam w gości do kolegi męża( nie mieliśmy jeszcze domu), i dochodząc do jego bramki zauważyłam kontem oka, że wyrywa , w ostatniej chwili, jakieś chwasty-komentowałam potem, że w życiu nie zwróciłabym na to uwagi. Tak więc punkt widzenia zmienia się. Teraz sama panikuję, jak mają przyjść goście, że mam chwasty w kostce. Twoje łany tulipanowe są obłędne, u mnie komunia za rok-chyba dosadzę tulipów. Pozdrawiam.
agniecha973 11:36, 10 maj 2016

Marta, twoje epimedium takie wielkie to to co i ja mam? Moje ledwo przeżyło ubiegłe lato i teraz ledwo od ziemi odrosło
Ale żyje.
magnolia 11:43, 10 maj 2016

agniecha973 napisał(a)
Marta, twoje epimedium takie wielkie to to co i ja mam? Moje ledwo przeżyło ubiegłe lato i teraz ledwo od ziemi odrosło
Ale żyje.

to epimedium Roseum chyba, mam je juz z 5 lat pewnie. Rośnie łądnie. To co od Ciebie dostałam nie przezyło zimy. W tym roku posadziłam jeszcze raz, bo dopadłam gdzies. Nie poddałam się jeszcze.
A Ty masz które bo nie pamiętam?
magnolia 11:44, 10 maj 2016

Konieczki napisał(a)

Że też tej szóstki w totka nie skreśliłam ja....

A to zdjęcie to mnie ujęło.... ile TY masz w swoim ogrodzie takich miłych niespodzianek?

Bardzo się staram bo lubię niespodzianki.
Wciąż wydaje mi się że niewiele
agniecha973 11:51, 10 maj 2016

Moje rosną, ale są malutkie. To było Niveum.
bdan 12:15, 10 maj 2016

magnolia napisał(a)
ja jej daję ile mogę

Potwierdzam

Przy okazji chciałam zapytać czy seslerię jesienną -Twoją, mozna dzielić w każdym czasie?
Z samej wiosny nie dałam rady, czy po podzieleniu miałabym ją obciąć?

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies