Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

malkul 14:23, 06 lip 2016

aleksandra_g napisał(a)
...
a Ciebie Gosiu całuję po stokroć urodzinowo! i satysfakcji z wszystkiego co robisz życzę!
( w ostatniej chwili ale zdążyłam ?)

cmok kochana dla Waszej trójcy
malkul 14:24, 06 lip 2016

leon60 napisał(a)
Marto, Gosiu jestem zachwycona !

ciesze się
15:16, 06 lip 2016
malkul napisał(a)
http://www.dlahandlu.pl/handel-wielkopowierzchniowy/wiadomosci/kinder-czekolada-moze-zostac-wycofana-ze-sprzedazy,53183.html

to początek góry lodowej ...nie wolno kupować dzieciom słodyczy...a jeszcze 20 kilka lat temu szalelismy na widok batoników kinderków danonków i kolorowych napojów ...co to za mojego dzieciństa były zamkniete za kratami w pewexie ...kurcze komuna nas odrobinę chroniła ...jednak!
malkul 15:20, 06 lip 2016

ja moim dzieciakom ograniczam , mało na szczeście jedli takich dziadostw. choc nieraz słyszlam ze głupia jestem i przesadzam
ale ja wiem swoje.
aleksandra_g 15:59, 06 lip 2016

malkul napisał(a)
http://www.dlahandlu.pl/handel-wielkopowierzchniowy/wiadomosci/kinder-czekolada-moze-zostac-wycofana-ze-sprzedazy,53183.html

ojeny! biorąc pod uwagę ilości jakie zjadłam takiego i innego dziadostwa ... pozostało pocieszać się czerwonym wytrawnym
malkul 17:24, 06 lip 2016

Alex - to miłego wytrawnego
ps. i tak wszyscy zmierzamy w jednym kierunku
polinka 10:34, 07 lip 2016

Kurczę a ja tak uwielbiam kindery może zielone koktajle mnie uratują
Macham Kokoszko!
malkul 10:37, 07 lip 2016

Polinko macham trawiasto

mam nadzieję że mnei Lindsay nei udusi bo ukradłam jej info o jeżówkach

"ABC uprawy jeżówek

Kochane moje, nauki w sprawie jezówek pobrałam u pani, która zawodowo zajmuje się uprawa jeżówek. To mi o nich powiedziała i dziele się z Wami ta wiedzą

1. Nie wolno sadzić głebko, sadzimy płytko żeby miały siłę przy wschodzeniu.
2. Korzenie nie moga stać w wodzie, wrażliwe sa na choroby grzybowe
3. Wiosną, wczesną wiosna usuwamy wszystkie zaschnięte części rosliny, zwłaszcza badyle po łodygach. W nich najszybciej rozwijaja się choroby grzybowe. Jak jezówka ładnie wychodzi wiosną i nagle pada to jest sprawka choroby grzybowej spowodowanej złym czyszczeniem rośliny
4. Trzeba te odmianowe dzielić co trzy lata bo się wyradzaja i zanikają. Nie bac się dziewczynki, ja dzieliłam i maja się dobrze.
5. Dzielimy wiosną

Urwij / utnij młode gałązki- od kępy na dole, albo rozgałęzienie z pędu. U niektórych też pęd kwiatowy się nada , tylko zetnij pączek. I do wody na dwa tygodnie, a potem do doniczki i trzymaj w wilgoci. Jak puszcza nowe listki, zmniejsz podlewanie. Jak da Ci się urwać z piętką z rosliny to od razu do ziemi. Ziemię daj neturalną jak do warzyw- źle znoszą kwaśną. Najlepiej idzie mnożenie wiosną az do lipca, późnym latem i jesienią ciut gorzej"
malkul 10:37, 07 lip 2016

aleksandra_g napisał(a)

ojeny! biorąc pod uwagę ilości jakie zjadłam takiego i innego dziadostwa ... pozostało pocieszać się czerwonym wytrawnym

ja wczoraj wydiołam butlę białego z koleżanką, dziś mam ból głowy
Tusiala 10:40, 07 lip 2016

ABC... przydatne
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies