Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

malkul 19:40, 22 lut 2017

Ewa8501 napisał(a)
Witam, podziwiam ogród malkul na zdjęciach i chciałabym się zapytać jaki to gatunek czy rodzaj lawendy jest w Pani ogrodzie i w jakiej ziemi posadzony ze tak pieknie rośnie. Ogólnie to gratuluje ogrodu, bo jest bardzo inspirujący.

Ewo- dziękuję
lawenda VIVA kupowana w Obi (takie sześciopaki malutkich zawsze mają na wiosnę). posadzone w rodzimej ziemi (glina) wymieszanej z duzą ilościa piachu.
ps. Gosia jestem
malkul 19:41, 22 lut 2017

anna_t napisał(a)
no ja też teraz dumam jak ścianę pomalować...ale zaciekawiłaś mnie tymi plastrami miodu.. ściana pomalowana przy użyciu takiego szablonu mogłaby być ciekawa prawda?

duża ścian to chyba jednak nie bo może być to męczące i przytłaczjące ale w sumie wszystko zalezy od kontekstu.
AngelikaX 20:52, 22 lut 2017

Poczytałam artykuł i wynika z niego, że tak jak w modzie tak i w trendach wszystko już praktycznie było - bazujemy na powtarzalności 10 lat temu ciemne drewno było bardzo trendy, kolory ziemi - kurcze nie zdążyłam zmienić a znów jestem na czasie

ps. to co tam się robi ładnego? - będę śledzić FB
nawigatorka 21:12, 22 lut 2017

a ja skręcam w naturalność nieswiadomie. myslałąm, że się starzeje a to wewnetrzny instynkt
myslę, ze to jednak nie to samo co 10 lat temu. może podobne kolory (choc wg mnie nie zupełnie) ale inne formy, lekkie, minimalne, mimo wszystko nowocześniejsze.

czy juz się chwaliłam jaki piękny sagan zielony upolowałam tylko doszorować musze bo brudny w środku jeszcze
AngelikaX 21:32, 22 lut 2017

Asiu to to tak trochę z przekąsem było

ps. do bieli, minimalizmu mi nie po drodze, więc miło poczytać że w trendy się wpasowywuję hhihihi
nawigatorka 21:40, 22 lut 2017

AngelikaX napisał(a)
Asiu to to tak trochę z przekąsem było

ps. do bieli, minimalizmu mi nie po drodze, więc miło poczytać że w trendy się wpasowywuję hhihihi
a mi bardzo po drodze
AngelikaX 21:51, 22 lut 2017

wiem, wiem...
aniasmyk 07:53, 23 lut 2017

Super artykuł! Ja właśnie choruję na butelkową zieleń- mam nawet taki lakier na paznokciach teraz Szukam zasłon w tym kolorze- co w moim przypadku jest dziwne
Sebek 08:17, 23 lut 2017

malkul napisał(a)

a gdzie?

Na ścianach
abiko 09:09, 23 lut 2017

To chyba jest trochę tak, że każdy z nas gdzieś pod skórą czuje co będzie modne Zresztą wcześniej czy później będzie
Ja miałam pomarańczowe dodatki- okazało się, że będzie szał. Potem deski, błękit, złoty, żółty... tylko z zielenią mi nie do twarzy, choć niby blondynkom bardzo pasuje.. Szarość i biel jest cudna, i jestem jej wierna, choć ostatnio się dowiedziałam, że biel wzmaga w ludzi agresję..być może, malarze jednak nigdy nie otaczają się bielą
Gosia upewniłaś mnie,że jednak żółty do ciemnego drewna mi będzie pasował - prawie skończyłam krzesło
Dobrze, że Cię mamy bo wiemy co trendy

A przedogródek taki mam i już mi się właśnie znudził.. i dosadzę trawy