Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

Madzenka 19:16, 13 mar 2017

Mam takie same iryski, nie wiem kiedy rozkwitły bo gdy wyjeżdżałam były jeszcze w pąku a dzisiaj juz w pełnym rozkwicie

Rózowe kwiatkow. Donicahc? Co za zmiana!

Masz jakis patent na posprzątanie syfu po cieciu traw? Bo chyba na wagary pójdę zmiast sprzatac w ogrodize....
malkul 19:19, 13 mar 2017

Magda70 napisał(a)

weź....wredoto Ty. ja juz na wnuki ewentualnie czekam a nie na bociany!

malkul 19:20, 13 mar 2017

Madzenka napisał(a)
Mam takie same iryski, nie wiem kiedy rozkwitły bo gdy wyjeżdżałam były jeszcze w pąku a dzisiaj juz w pełnym rozkwicie

Rózowe kwiatkow. Donicahc? Co za zmiana!

Masz jakis patent na posprzątanie syfu po cieciu traw? Bo chyba na wagary pójdę zmiast sprzatac w ogrodize....

nei mam z rabat ręcznie zbierałam całą sobotę. mama moja czyściła mi tuje w tym czasie.

w żwirku też nie mam .
za to syf mam

a z trawnika to kosiarką.
babka 19:29, 13 mar 2017

malkul napisał(a)

no jestem z tym obiecanym iryskiem

Szczęściara
Śliczny kolorek, ja chyba zamówiłam ciemniejsze a jak widzę Twoje to teraz żałuję
U Ciebie nie ma chwili wytchnienia, wciąż coś kombinujesz, co to za budowla się szykuje ?
Makao_J 19:48, 13 mar 2017

U mnie iryski mają 2 cm kły a u Ciebie już kwitną
marekm 20:17, 13 mar 2017

witam,
Jestem tu po raz pierwszy i nie mogę wyjść z podziwu, gratuluję
ElzbietaFranka 21:06, 13 mar 2017

malkul napisał(a)
Elu miło cię gościć
z tym grubym żwierm masz rację, bo jak teraz odkurzam to wszytsko mi sie wciąga rtazem z tym małym żwirem.

wkurzam sie

ja mam grys granitowy i w sumei nei wiem jaki bym musiałą dokupić żeby był większy i żeby nei zepsuć efektu granitu

minimalistyczny - tak chyba jednak nei wyszedł
ale wiesz co - kocham go okrutnie w tej formie
wiosną z trawami nei jest zła, mam parę takioch które szybko ruszają i nei sądzę że byliny im dadzą radę. może jak będziesz zaglądała wiosną to sama uznasz

Bede zagladala. Nie wiem czy zagladalas u mnie, ale moje trawy wyrastaja pozniej. Pomiedzy tymi trawami wysialy sie orliki, zreszta sa wszedzie w moim ogrodzie rozsiewaja sie jak szalone. Wiec nie mam tak łyso.
U mnie trawy pozniejsze, ze wzgledu na poznjensza wiosne, co tu duzo mowic Ślask jest o wiele cieplejszy.
Na ślasku wiosna a u mnie mokro i zimno.

Jezeli chodzi ogranit. Ja mam zwirek, ale w niektorych miejscach mam obwodki z granitu i nie jestem z niego zadowolona i chyba go wywale zrobie gambiony dekoracyjne. Obwodke zrobie z kostki, jest o wiele lepsza roeniejsza.
Popatrz moze jest wieksza frakcja tego granitu bedziesz miala duze ulatwienie.

Przyznam, ze tez troche źaluje ze nie dalam wiekszych kamykow wygladaja ladniej, bardziej widoszne a nie taka mała szarosc. Ja moze jeszcze dosypie ale najpierw musze zrobic lad na tym zwirowisku przy oczku i trawach.

Odczytalam wp, przyznam, ze jestes oszczedna w wypowiedzi, to duza aglomeracja Ślaska.
nawigatorka 21:09, 13 mar 2017

Makao_J napisał(a)
U mnie iryski mają 2 cm kły a u Ciebie już kwitną
ale Gosi tez maja 2 cm
ElzbietaFranka 21:14, 13 mar 2017

Bo jeszcze nie doczytalam, zobacz w internecie gdzie w okolicy sa sklady kamienia, zwir granitowy jest wszedzie o roznych frakcjach.
Przynajmniej u nas bez problemu przywoza w takich duzych mocnych workach jutowych.
Moze smieszne, wez do torebki troche swojego zwirku, pojedz i wybierz wiekszy.
Teraz sie prosza ze wszystkim.
Jeszcze pozostaje, ci Strzegom kamieniolomy.
Pozdrawiam
Magda70 21:19, 13 mar 2017

Z większą frakcją kamienia też będzie problem bo jego już ciężej się rozgarnia gdy chcesz coś przesadzić. Mialam na jednej rabacie i szybko się pozbylam.

a my ogrodniczki lubimy zmiany to po 1 a po 2 jak cos wymarznie to też trzeba grzebac aby wywalić i wsadzić nowe.