Szczęściara
Śliczny kolorek, ja chyba zamówiłam ciemniejsze a jak widzę Twoje to teraz żałuję
U Ciebie nie ma chwili wytchnienia, wciąż coś kombinujesz, co to za budowla się szykuje ?
Bede zagladala. Nie wiem czy zagladalas u mnie, ale moje trawy wyrastaja pozniej. Pomiedzy tymi trawami wysialy sie orliki, zreszta sa wszedzie w moim ogrodzie rozsiewaja sie jak szalone. Wiec nie mam tak łyso.
U mnie trawy pozniejsze, ze wzgledu na poznjensza wiosne, co tu duzo mowic Ślask jest o wiele cieplejszy.
Na ślasku wiosna a u mnie mokro i zimno.
Jezeli chodzi ogranit. Ja mam zwirek, ale w niektorych miejscach mam obwodki z granitu i nie jestem z niego zadowolona i chyba go wywale zrobie gambiony dekoracyjne. Obwodke zrobie z kostki, jest o wiele lepsza roeniejsza.
Popatrz moze jest wieksza frakcja tego granitu bedziesz miala duze ulatwienie.
Przyznam, ze tez troche źaluje ze nie dalam wiekszych kamykow wygladaja ladniej, bardziej widoszne a nie taka mała szarosc. Ja moze jeszcze dosypie ale najpierw musze zrobic lad na tym zwirowisku przy oczku i trawach.
Odczytalam wp, przyznam, ze jestes oszczedna w wypowiedzi, to duza aglomeracja Ślaska.
Bo jeszcze nie doczytalam, zobacz w internecie gdzie w okolicy sa sklady kamienia, zwir granitowy jest wszedzie o roznych frakcjach.
Przynajmniej u nas bez problemu przywoza w takich duzych mocnych workach jutowych.
Moze smieszne, wez do torebki troche swojego zwirku, pojedz i wybierz wiekszy.
Teraz sie prosza ze wszystkim.
Jeszcze pozostaje, ci Strzegom kamieniolomy.
Pozdrawiam
Z większą frakcją kamienia też będzie problem bo jego już ciężej się rozgarnia gdy chcesz coś przesadzić. Mialam na jednej rabacie i szybko się pozbylam.
a my ogrodniczki lubimy zmiany to po 1 a po 2 jak cos wymarznie to też trzeba grzebac aby wywalić i wsadzić nowe.