Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

Kacha123 21:30, 24 kwi 2017

U mnie też jeszcze buczory nie ruszyły! Gośka, pożyczę Ci jamnika na nornice, chcesz?
leon60 22:02, 24 kwi 2017

Mój buk też jeszcze śpi, spokojnie mam nadzieję że ruszy
Żonkile prześliczne
ewa004 22:15, 24 kwi 2017

Wiesz jak ja walczyłam z nornicami? Mało humanitarnie ale zadziałało. W dziury wkladakam kawałek szmaty zamoczanej w ropie i podpaliłam. Dym szedł kanałami które one porobiły, chyba je przegonil bo był spokój. Zobaczymy w tym roku.
Johanka77 22:34, 24 kwi 2017

Nie smutaj! I tak masz najpiękniejszy ogród w całych internetach!
Luki 23:19, 24 kwi 2017

Gosiu ja rozumiem Cie bardzo dobrze i też mi się odechciewa. Dla nornic kup trutkę vel suplementy diety bardzo skuteczne, tylko muszą się najeść. Nie raz walczyłem z nornicami i zawsze w końcu walkę wygrałem choć straty czasem były spore.
nawigatorka 23:33, 24 kwi 2017

Luki napisał(a)
Gosiu ja rozumiem Cie bardzo dobrze i też mi się odechciewa. Dla nornic kup trutkę vel suplementy diety bardzo skuteczne, tylko muszą się najeść. Nie raz walczyłem z nornicami i zawsze w końcu walkę wygrałem choć straty czasem były spore.
moje dostaly juz cała paczke
bdan 06:57, 25 kwi 2017

malkul napisał(a)
Lawenda dziś poszła z dymem

I co w zamian?
Konieczki 07:26, 25 kwi 2017

Gosia kiedys mi Pani powiedziala ze wsypuje ryz do dzior, malo humanitarne bo one to jedza bez opamietania i brzuchy im pekaja. Ja nie testowalam, ale zapewniala ze dziala
kasja83 07:41, 25 kwi 2017

malkul napisał(a)
I na koniec szczypta humoru

Jeśli masz przepiękną żonę, odlotową kochankę,super brykę, nie masz kłopotów z urzędem podatkowym i prokuratorem, a gdy wychodzisz na ulicę świeci słońce i wszyscy się do ciebie uśmiechają - narkotykom powiedz NIE!

Buhahahah-taka myśl przewodnia?
Ja kiedyś czytałam o kozie...Jak wydaje Ci się, że masz za dużo na głowie, obiwiązki, praca, mąż, dzieci-kup sobie kozę. Po jakimś czasie ją sprzedaj, a odczujesz znaczną różnicę

Co sadzisz zamiast lawendy?
07:44, 25 kwi 2017
Konieczki napisał(a)
Gosia kiedys mi Pani powiedziala ze wsypuje ryz do dzior, malo humanitarne bo one to jedza bez opamietania i brzuchy im pekaja. Ja nie testowalam, ale zapewniala ze dziala

??? nie wiem co napisac ...az sie prosi napisac ...zabobony

nornica wrog nr 1! - od lat walcze ..i raczej tak juz zostanie ...chyba ze pola zabetonuja ..to jest szansa ze wykończe je kiedys

ja kupuje trutke na nornice normix i sypie regularnie w te korytarze ...M ma juz taki odruch że co idzie na obchód ogrodu to z ta trutką i kijkiem ( bo wazne zeby trutki i ziemi reka ludzką niezasmrodzic - stad kijek do wbicia w dziure i potem sypanie tam trutki)

na karbid mi szkoda kasy ...bo to ich nie wykańcza ...a trutka część populacji wybije

bez trutki na nornice mogłabym wszystko zaorać ...bo po zimie nawet róże były w powietrzu ...tak potrafią podkopać

a i zapomniałam napisac ze w jednej skrzyni mi zamieszkala pieronica ...tam gdzie posiałam buraczki ....rzedami były siane ..teraz beda plamami ...i bede dosiewac pewnie bo część nasion powpadała do jam

PS. lawenda ze zdrewniałych odbija ..tylko mało kto jest w stanie znieść widok suchych badyli
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies