Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

malkul 13:32, 14 lip 2017

Figaro napisał(a)
Ogrod masz piekny i przemyslany i nic wiecej nie kombinuj i nie daj sie namowic na jakies zmiany. Zmienisz calkowita koncepcje i bedzie Ci wtedy trudniej odnalesc styl.
To moje zdanie. Mam nadzieje ze podejmiesz decyzje na spokojnie i bez narzucen stylow ogrodowiskowych. Nie psuj.
Wejdz do ogrodow gdzie jest nie dosc ze kilka stylow to i niezliczona ilosc kwiatow i pospaceruj. Napewno Ci sie spodoba i kolor i zapach i roznorodnosc, zareczam Ci jednak ze wrocisz do swojego ogrodu z ulga.
Masz ogrod na medal.

Utwierdziłaś mnei w przekonaniu zeby pogonic tę okropną kokoszke z mózgu
malkul 13:33, 14 lip 2017

ren133 napisał(a)

A co ile sadzone i jak daleko od hortek?
postaram sie zmierzyć
BasiaLT 13:55, 14 lip 2017

malkul napisał(a)
to nie ipomea (ona chyba nei osiąga takich rozmiarów - jest abrdzoej ażurowa i raczej do cienia)
to wilec ziemniaczny
dostawała róznie: obornik gołebi rozcieńczony, gnojówa z pokrzyw i florowit nawet raz miała

Wydawało mi isę że ipomea a wilec ziemniaczany to jedno i to samo.
ren133 14:12, 14 lip 2017

malkul napisał(a)
o tak Reniu dosłownie
ja w zeszłym sezonie nei tyle ze oko z nich spuściłam lecz doslownei olalam pierwsze , drugi i trzecie sygnały że rdza już je bierze i wyglądały kiepściutko.
pinuj swoich bo masz za pięknei by coś szpeciło

no właśnie nie przypilnowałam tych na brzozowej
Pszczelarnia 16:27, 14 lip 2017

malkul napisał(a)
aminek po trzykrotnym przesadzaniu jednak zakwitnie

A czym on zawinił, że tak go maltretowałaś?

Jeżówki i jarzmianki i wszystkie rośliny na "j" u Ciebie fajne.

Pszczelarnia 17:17, 14 lip 2017

malkul napisał(a)

Ewo wiele razy czytałam co napisałaś i bardzoooo ci dziękuję za te słowa.
...
Od początku zamysłem na mój ogród było właśnie wyczucie. Chciałam taki ogród który namalowany byłby jak wybitny obraz poprzez właśnie odcienie, kształty i faktury. Zamysłem było aby stworzyć spektakularne krajobrazy.
Nie idąc w ilość lecz jakość.
Ja go czuję i rozumiem.
ale jestem tez tą kokoszką , która patrzy i zachwyca sie u innych pięknym kwiatem i ferią barw.
i czasem (ale tylko czasem) ta kokoszka ze mnie wyłazi.
czasem ktoś tez do tego niewidzialne ręce przykłada
....
Na szczęście jestem dość powściągliwa i po dłuższej chwili namysłu emocje opanowuję i pozostaję wierna sobie

Czytam, czytam Twoje słowa. Ja się troszkę ośmieliłam i napisałam "autorytarnie" niemal. Trzeba dawać sobie prawo do eksperymentowania również. Ale czasami szkoda czasu (sił etc.) na eksperymenty.

Twój ogród jest spójny. Masz bardzo wyrazistą architekturę w ogrodzie, podział i prostota roślinna ładnie podkreśla walory architektoniczne.

Ja się zachwycam liniami u Ciebie, zielenią, szarością, masą roślinną. Poziomami roślinnymi.

Takim idealnym schittem.

Tak jak Ty pilnujesz, żeby nie zostać całą kokoszką tak ja podświadomie uciekam od ogrodu wiejskiego w takim internetowym rozumieniu.

Ale, że czasami sobie człowiek pofolguje. Czemu nie? Zwłaszcza jak mąż na nocce, wino schłodzone a ogród dookoła coś tam sobie szumi.

Johanka77 22:41, 14 lip 2017

malkul napisał(a)

Ewo wiele razy czytałam co napisałaś i bardzoooo ci dziękuję za te słowa.
...
Od początku zamysłem na mój ogród było właśnie wyczucie. Chciałam taki ogród który namalowany byłby jak wybitny obraz poprzez właśnie odcienie, kształty i faktury. Zamysłem było aby stworzyć spektakularne krajobrazy.
Nie idąc w ilość lecz jakość.
Ja go czuję i rozumiem.
ale jestem tez tą kokoszką , która patrzy i zachwyca sie u innych pięknym kwiatem i ferią barw.
i czasem (ale tylko czasem) ta kokoszka ze mnie wyłazi.
czasem ktoś tez do tego niewidzialne ręce przykłada
....
Na szczęście jestem dość powściągliwa i po dłuższej chwili namysłu emocje opanowuję i pozostaję wierna sobie

Gosiu, jestem fanem Twojego ogrodu od momentu, kiedy wybudowałam swój dom. Spotkałam Cię na forum muratora i wiedziałam, że wyznaczasz mi mój cel.
Nie będę ochać i achać, bo miłość Twojemu zieleniakowi wyznałam już nie raz.

Ale te słowa zapiszę sobie u siebie. Jesteś nieprzeciętna!
Johanka77 22:44, 14 lip 2017

malkul napisał(a)
miskant gracilimus

Ach, kupiłam dziś 42
Jutro będę im ścieliła łóżeczko
Elinka 23:49, 14 lip 2017

Gosiu, szukalam tego klona ginngala u Ciebie i wyglada na to ze masz az 3 szt, zgadza sie czy to inne drzewko. Jestem zaskoczona jak szybko urosl , w wizytowce masz z 2015 chyba to doslownie nie obraz sie jeden badyl a teraz takie geste duze drzewo. Tak jest czy cos pokrecilam.
Czytalam ze ma odrosty korzeniowe , ma u Ciebie?
Ma wogole jakies wady czy zadowolona jestes w 100 %

Dzieki
nawigatorka 01:53, 15 lip 2017

malkul napisał(a)
hihihi w zeszłym tygodniu sadziłam je bo mi Iwonka przysłała paczuszkę z darami
czyli mam nosa