Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

stychaz 17:50, 14 gru 2013

malkul napisał(a)
cześć śliczna, właśnei o tobie pisałam post wyżej Że to przez Ciebie!

Oj tam, oj tam

Co do donicy, to w ubiegłym roku widziałam dwie wersje: donica otulona jutą lub filcem.
Patrząc na Twoje dekoracje postawiłabym na szary filc z czarnym akcentem
leon60 17:58, 14 gru 2013

stychaz napisał(a)

Co do donicy, to w ubiegłym roku widziałam dwie wersje: donica otulona jutą lub filcem.
Patrząc na Twoje dekoracje postawiłabym na szary filc z czarnym akcentem

Dobry pomysł ewentualnie wstawić w donicę tarasową jak wejdzie, cynkową osłonkę lub wiadro.
Możesz też przerobić skrzynkę na ziemniaki by nie było szczelin, dorobić kółeczka i machnąć na kolor który będzie Ci pasował (biały, szary, czarny)
malkul 18:09, 14 gru 2013

leon60 napisał(a)

Dobry pomysł ewentualnie wstawić w donicę tarasową jak wejdzie, cynkową osłonkę lub wiadro.
Możesz też przerobić skrzynkę na ziemniaki by nie było szczelin, dorobić kółeczka i machnąć na kolor który będzie Ci pasował (biały, szary, czarny)

tak sobie właśnie pomyślałam jak dziś sprzątałam łazienkę że idealnei do tej białej donicy co latem na tarasioe była będzie pasowało i zgra sie z resztą dekoracji. To strzał w dychę:YUPIII - i bez zbędnej pracy
malkul 18:10, 14 gru 2013

Syla rano zajrzałam do Ciebie w poszukiwaniu świąt
Syla 18:57, 14 gru 2013

malkul napisał(a)
Syla rano zajrzałam do Ciebie w poszukiwaniu świąt

u mnie jeszcze porządki ..... w przyszłym tygodniu pewnie ruszę z wiankowaniem i ozdabianiem ogrodu ..... teraz cieszę się , że oświetlenie ruszyło w przyzwoity sposób na pstryk w ogrodach zimowych i że okna czyste..... dla mnie zostały podłogi do umycia i idę to właśnie czynić
izabela75 19:42, 14 gru 2013

Witam, wpadam z rewizytą i widzę ze tez nie próżnujesz. Dekoracje odlot
Sebek 20:49, 14 gru 2013

malkul napisał(a)
Może ma ktoś w swoich zasobach pomysł jak zakamuflować ładnie donicę od choinki? I chciałby się podzielić inspiracją

dumam, szukam

Przypełzłem z inspiracją na zamaskowanie
http://www.pinterest.com/pin/333547916123611680/
Tylko straszliwie kokoszkowa jest Ale jakbyś wzięła białe pudełka w czarną wstążkę to wyglądałoby to genialnie

A skoro mowa o fryzjerze to wczoraj się obciąłem i ocena pozytywna - u znajomych również Przynajmniej mi siem udało
Domi 04:48, 15 gru 2013

Jeśli chodzi o szklane bombki w ogrodzie- kupowałam swoje w zeszłym roku u producenta i dowiedziałam się, że na zewnątrz nadają się tylko srebrne, ponieważ inne kolory są nakładane na powierzchnię, a srebrne mają kolor nanoszony od środka. I faktycznie tak jest: moje srebrne po zeszłorocznej zimie wyglądają jak nowe, a szare, które zawiesiłam na klonie palmowym, bo nie zmieściły się w domu, mają popękaną emalię.

Na szczęście masz tylko kilka bombek na drzewku, więc bez żalu będzie można je wymienić na nowe. Czekam z niecierpliwością na czarno-białą choinkę.
Gabrysia_ 07:59, 15 gru 2013

Gosia...dekoracja piękna
Później napisze priv
Buziaki
beta 10:18, 15 gru 2013

malkul napisał(a)
Może ma ktoś w swoich zasobach pomysł jak zakamuflować ładnie donicę od choinki? I chciałby się podzielić inspiracją

dumam, szukam

ja w tym roku tez mam choinkę w donicy....ja donicę zasłoniłam...szalikiem...ale moja choinka to taki misz-masz jest...tam jest wszystko...więc pasuje...do Twojej eleganckiej to szalik niekoniecznie...raczej jakiś szlachetny materiał.....

pomysł z paczkami tez fajny....