Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

popcorn 08:02, 09 maj 2014

Zaglądam i pozdrawiam! Cudnie u Ciebie!!
gusiarz 09:01, 09 maj 2014

Gosiu - listki pomidorowe u moich pomidorro bladawe... ale już niedługo lać będę nawóz z pokrzywy i skrzypu. Podleję tymczasem raz florowitem. Ślicznie u ciebie... zazdraszczam Magnoliowego oka
aleksandra_g 10:06, 09 maj 2014

ah ten grzyb na tulipanach, rzuciłam wczoraj okiem na swoje i jak by go więcej, dziś wywalę te zagrzybiałe tulipany i chyba czeka mnie wykopywanie sąsiednich wrazie wu...

i znowu coś zawdzięczam Tobie
Margarete 16:04, 09 maj 2014

malkul napisał(a)
Agatko-w projekcie Magnolia dała mi hakone ale surowiński mi odradzał że wolno rosnie że poźno rusza i na zamaine dał mi właśnie to czyli kłosownica

I to prawda, moje hakaone posadzone w ubiegłym roku tera wiosna startuje niemrawo i jest chyba mniejsze od tych malutkich kępek sadzonych w ub roku...........czarno to widze, daje im ( mam 3 kepki) czas do jesieni jak sie nie wezma w sobie i nie rusza to zamienie na taka kłosownice jaktwoja - piekna, zielona, rodzimy gatunek więc z zimowanie nie bedzie problemu a soczysta zieleń ładnie bedzie kontrastowac zarówno z kora jak i ze żwirkiem.....bo hakaone mam i tu i tu.
Czy miłas z ta trawa jakies problemy ? tnie sie ja na wiosne ? obcina kwiatostany jak w kostrzewach żeby nie zbrzydły ?

Dawno nie odzywałam sie u ciebie w wątku ale czasem wapadam, podczytuję......
Widziałam ten link do Święta Ogrodów Daisy - pieknie to wszystko wyglada, w ogóle piekna macie okolice i Pszczyna i Ogrody kapiasów blisko, tama i zalew.....i do Pisarzowic całkiem niedaleko. Zazdroszcze !!!
Pozdrawiam
Magda70 15:02, 11 maj 2014

malkul napisał(a)
Aguś, - Babcia Fela jest the best!!
uwielbiam takie babcie

twój pomysł z butelką kiedyś sprzedałą mi Marta i jak sąłąłm powijnika do Magdy70 to go wykorzystaąłm (niestety jak Marcie słałam rozsady to nei miaąłm tej wiedzy i doszły połamane do niej) ;(

Ufff....jak dobrze, że śląc do mnie miałaś wiedzę \Powojnik rośnie i nawet fotki są Ha!

A co tam u Kokoszki??? Obijasz się weekendowo? U nas leje więc nudy dziś....
_KaSka_ 11:30, 13 maj 2014

Witaj Malkul,

Mam pytanie odnośnie Twoich grządek warzywnych. Zabezpieczałaś może drewno impregnatem i czy to jest bezpieczne? Ja przygotowałem tak dwie skrzynki, i teraz zaczęłam się zastanawiać. Znalazłam dwie informacje w googlach, jedna to żeby uważać, aby chemia nie dostała się do gleby, druga, że impregnat jest toksyczny tylko do wyschnięcia...

Będę wdzięczna za informację
Pozdrawiam
Kasia

malkul 12:49, 13 maj 2014

Cześć babki kochane

Melduję że tulipany zagrzybione poszły precz do śmieci.

Mała M i- dzięki za rady jak zawsze na wagę złota. Bardzo je sobie cenię. Resztę spraw napisze ci na priv.

Gusiarz-ja podlałam dwa razy gnojówką z pokrzyw. Innych środków jakoś wolę nie używać.

Margarete no widzisz, jak to dobrze że podmieniłam. Na razie nie miałam z nią żadnych problemów. Problem będzie późnym latem jak zachce jej się kwitnąć, wtedy dylemat czy ścinać kłosy czy zostawić.
A że mamy piękne te okolice to niezaprzeczalny fakt. Bardzo je lubię.

Madzia co u kokszki- w sumie to nic. Nuda nic nie robię na ogrodzie poza pieleniem , lenia mam.

Kasia – nie pamiętam, musze męża dopytać i dam znać, jak co to się przypomnij.

Cała resztę serdenie pozdrawiam i na fotki zapraszam
malkul 12:50, 13 maj 2014

Odnośnei problemów uprawy pomidorów:
http://ipopom.inhort.pl/index.php?d=katalog&t=niedobory

rewelacyjna strona
malkul 12:52, 13 maj 2014

Test leżaka czyli " Życie jest piękne"
(czas minął)
malkul 12:54, 13 maj 2014

Runianka się przyjęła

I choć chwasty nas pożerają

Niezbyt sie tm przejmuję, za rok bedzie lepiej (dziś już wyplewiłam ) ale pewno za rzy-pięć dni będzie to samo