Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

Matka 22:07, 28 lip 2014

Kokoszko, cudnie
magnolia 22:08, 28 lip 2014

anax napisał(a)
Makul, dobrze wiesz ,że każdy nawet najlepszy projekt można sknocić, a efekt finalny to tylko zasługa właściciela
Co do tui, czy to przycinanie nie spowalnia wzrostu? Zależy mi na zagęszczeniu, ale mam obawy ,że przestaną rosnąć. Myślałam ,żeby pozwolić im dorosnąć do oczekiwanej wysokości , a potem ciąć górę, a teraz mi namieszałaś

jak przycinasz to je stymulujesz żeby puszczały więcej na boki, czyli zagęszczały się. Później jak już pień grubszy to niezbyt lubią puszczać pędy na boki, napewno mniej intensywnie to robią
malkul 22:11, 28 lip 2014

Anita- dzwoń jutro śmiało! co głupio pytasz? zawsze możesz dzwonić i pytać

Sumak wczoraj wyglądał tak:

NAjpierw po posadzeniu zrzucił wszytsko i teraz ma nowe, usmiecha się i szepcze , że zostaje

ps. pamiętasz w zeszłym roku na jesień jak przyjachaliście zmężem po raz pierwszy? faktycznie się zmieniło
malkul 22:12, 28 lip 2014

Bogda- wreszcie i Ty przylazłaś Podziękował kochana
malkul 22:16, 28 lip 2014

Trochę brzydactw

Po deszczech tojeść się rozpadła

Prawdopodobnie dostanie eksmisję i będzie jak w projekcie Marty tj. bukszpany w futrze z carex the beatles.
Enya73 22:21, 28 lip 2014

malkul napisał(a)
Anita- dzwoń jutro śmiało! co głupio pytasz? zawsze możesz dzwonić i pytać

Sumak wczoraj wyglądał tak:

NAjpierw po posadzeniu zrzucił wszytsko i teraz ma nowe, usmiecha się i szepcze , że zostaje

ps. pamiętasz w zeszłym roku na jesień jak przyjachaliście zmężem po raz pierwszy? faktycznie się zmieniło

Super, nawet nie wiesz, jak się cieszę, że się jednak nie poddał. I ma ciekawy wielopienny układ , więc jak tylko podrośnie , to myślę, że będzie jeszcze ciekawszy, niż jego mateczka
malkul 22:22, 28 lip 2014

Dziś robiłam przy melonach.
cała to historia - w moim "doktoracie" wyczytałam że" Aby rośliny zawiązały owoce muszą zostać zapylone. Zazwyczaj czynność tę wykonują owady (w przypadku melona są to pszczoły), jednak gdy rośliny uprawiamy w miejscu o utrudnionym dostępie dla owadów powinniśmy wykonać to sami. Melon jest rośliną rozdzielnopłciową, czyli ma oddzielne kwiaty żeńskie i męskie. Należy zerwać kwiat męski i potrząsając nim nad kwiatem żeńskim, uwolnić pyłek"
Polazłam kiedyś i szukam który to który po godzinie poddałam się i złapałam całe te krzaczory i potrząsałam jak szło.

Moje melony miały an jenym krzaku z 30 zawiązanych owoców. ale w moim "doktoracie" wyczytałam żeby zostawić po 5 max. więc dziś cięłam , rwałam i wywalalam. książkowo zostawiałam po 5-6 sztuk na krzaku.
tu pokazuję te większe egzemplarze:

malkul 22:25, 28 lip 2014

Papryki też mam:
malkul 22:26, 28 lip 2014

I winorośl deserowa też rośnie, nawet konstrukcji się doczekała
bleebla 22:27, 28 lip 2014

ta trawa to czerwona ze wstydu powinna być, tyle oczu ją obserwuje a tu pikna zieleń