Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

malkul 06:50, 22 lis 2012

Enya73 napisał(a)
Normalnie dziewczyny przy Was czuję się jak jakiś suchar, jak mawia moja córka U mnie warsztat zamknięty, plan wykonany Teraz przyszłość narodu w Waszych rękach

hihihihihi dobre sobie. Anitko ja też zamierzam po tym zamknąć warsztat
justi 21:18, 22 lis 2012

http://baskoweinspiracje.blogspot.com/2010/12/ozdoby-swiateczne.html

Małgosia znalazłam tylko takie.
Bea mi podpowiedziała , że czubek obwiązuje się drucikiem cieniutkim i wygina, więc ciężka gwiazda nie musi być.
Bea 21:48, 22 lis 2012

Justi przesyłam Ci linka

http://www.florystyka.ur.krakow.pl/galeria/prace/target15.html

Przepraszam pomyliłam wątki, ale może się przyda.

Powodzenia
Domi 00:59, 23 lis 2012

malkul napisał(a)
Martuś ja ledwo zipię, chodze jak słoń, ale co robić, nie mam wyjścia.
Byłam w niedzielę na tyskiej giełdzie kwiatowej pokupowałam z 80 sztuk szklanych bombek , lampki, wstążki, koraliki i mnóstwo innych dupereli świątecznych, bo juz potem to z dzidzia maleńką się nie wybiorę.

Ja też przed rozwiązaniem jeszcze myknęłam na giełdę. Plus był taki, że sprzedawca zaniósł mi do auta ciężkie zakupy Mam pytanie dotyczące szklanych bombek: widziałaś może jakieś duże, oszczędnie zdobione lub wcale, w kolorach: szarym/srebrnym, czarnym, rudym/miedzianym???
magnolia 08:56, 23 lis 2012

malkul napisał(a)
Marzenko ta donica jeszcze jest nieprzemalowana (mój M. to jest ostatnio wieczny-niestety zawalony robotą). Na razie wstawiłam tak na próbę aby zobaczyć jak będzie się to komponowało wielkościwo.

Byłam dziś w Twoim wątku, widze że dzieczyny ostro pracują nad 1000-em.hihihihi.Nadchodzą zmianmy

I u Ciebie wyczytałam że Justi będzie robić takie choinki kulfony (GAP 0304308), ja mam stąd: http://www.e-ogrody.pl/Ogrody/51,113408,7262681.html?i=12

Melduję posłusznie, że ja też będę -tyle że raczej w wersji minimalistycznej pod kątem zdobienia. Nawet juz kupiłam niezbędne "produkty" tzn. stożek taki ok 1,5metra, ozdoby i lampki brak mi jeszcze gwiazdy białej na czub (nie mogę znaleźć ciężkiej żadnej wszytsko delikatne i lekkie).
No i ten stożek muszę jakoś wgiąć lub dorobic aby zwisał mu taki właśnie kulfon. Jeszcze nie wydumałam jak to zrobię.

A i mój będzie stał na zew. na schodach w takiej antracytowej donicy (co rozplenice w niej miałam wczesniej).

ale to ładne.! Będziesz robić taką ozdobę na stelażu? Co to za stelaż?- z giełdy?
malkul 11:49, 23 lis 2012

Justi – czytałam właśnie o tym druciku, więc najpierw obwine i potem będę decydowała co z tą gwiazdą począć, jak już zrobisz swoją kuloniasta chonioke to się pochwal.

Nota bene – takie właśnie też były na giełdzie tyskiej tylko fatalnie postrojone i kosztowały chyba 170zł.

BEA – pewnie że się przyda, dobrze że zostawiłaś

Domi – były duże czarne i srebrne i białe na pewno, wcale nie zdobione , takie czyste, ja właśnie tez czyste zakupiłam bez zdobień, Rude mi jakoś nie utkwiły w głowie –bo się chyba niespecjalnie rozglądałam, ale piękne były takie miętowo-turkusowe i granatowe. Jest sporo, najlepiej pojechać.
malkul 11:54, 23 lis 2012

Magnolio stożek kupiłam na giełdzie za 20zł. spory i wygląda tak obecnie golasek czekający na zrobienie:

Muszę chyba dokupic troche gałązek sztucznych i uformować mu ten czub obwisły jakoś. I zacząć stroić. Tylko jakoś natchnienia mi brakuje zupełnie.
magnolia 12:22, 23 lis 2012

ładny bardzo. Ale zrobiłaś mi apetyt.

Może ściagnę od Ciebie.
I te bomki z giełdy- super pomysł żeby się wybrać po nie.

Odpoczywaj Kochana, bo zaraz się zacznie jazda.
Chociaż na zachętę zostawię Ci- będzie łatwiej niż z pierwszym, u mnie tak było- z każdym łatwiej.
Domi 13:14, 23 lis 2012

malkul napisał(a)

[b]Domi
– były duże czarne i srebrne i białe na pewno, wcale nie zdobione , takie czyste, ja właśnie tez czyste zakupiłam bez zdobień, Rude mi jakoś nie utkwiły w głowie –bo się chyba niespecjalnie rozglądałam, ale piękne były takie miętowo-turkusowe i granatowe. Jest sporo, najlepiej pojechać.

Dzięki Gosiu za info. Już wiem, że mam po co jechać.
Madzenka 16:38, 23 lis 2012

Oj zazdroszę tej giełdy !!
A stożek bomba albo bombka???