Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

popcorn 15:23, 07 lis 2012

Nie bój się storczyków... rosną jak szalone i kwitną na zmianę
Tylko nie przynieś do domu takiego porażonego - z małymi białymi pajączkami - kłaczkami...
dostałam takiego w prezencie i pajączki mi załatwiły pozostałe 8 storczyków wszystkie musiałam wyrzucić, rok walczyłam, pryskałam itp, ale nic z tego...
nie pamiętam teraz jak się paskudztwo nazywa... ale jak go nie było żyły sobie bezproblemowo

pozdrawiam!
malkul 18:20, 07 lis 2012

popcarol-fajnie że wpadłaś, lubie mieć gości dzięki za radę będę pamiętała przy kupnie. może jutro mi sie uda nabyć, bo dzis to wariactwo miałam.
malkul 18:35, 07 lis 2012

Kupiłam w OBI taką z leksza sfatygowaną donice ceramiczną (obdrapana, porysowana), oczywiście po przecenie sporej dlatego sie połasiłam

Muszę ją pomalować, planuję na szaro chyba albo w jakiś kolorek.

Widziałam dziś u Marzenki informację że ona te swoej białe tarasowe malowała jakimś spreyem, musze lecieć podpytać co i jak
Madzenka 18:49, 07 lis 2012

Malowałam tylko tę ażurową

Super donica, kulka bukszpanowa taka mała świetnie by w niej wyglądala
malkul 18:57, 07 lis 2012

Kochana spokojnie , ona jest przewidziana do środka na spocznik na schody a na święta planuję zrobic w niej jakąś ciekawy ala stroik , coś specjalnego, tylko pomysłu mi jeszcze brakuje.

Apropo donicy mąż mówi żeby zeszlifować papierem ściernym na mokro a potem pryśnie pistoletem lakierem samochodowym.
Madzenka 19:31, 07 lis 2012

malkul napisał(a)
Kochana spokojnie , ona jest przewidziana do środka na spocznik na schody a na święta planuję zrobic w niej jakąś ciekawy ala stroik , coś specjalnego, tylko pomysłu mi jeszcze brakuje.

Apropo donicy mąż mówi żeby zeszlifować papierem ściernym na mokro a potem pryśnie pistoletem lakierem samochodowym.

Nie oszlifujesz równo ja bym prysnęła lakierem na ceramikę ale lakierem nie malowałam...
Te farby to właśnie min lakiery samochodowe w sprayu
ellaj 20:21, 07 lis 2012

Malkul, ten kolor jest super. Ja bym nic nie zmieniala i nie malowala.
Super pasuje do szarego.
mirela 11:49, 08 lis 2012

Ja swoje ceramiczne prysnełam lakierem w sprayu (lakier był na plastik i na metal). Stały sobie na tarsie i nic się z mimi nie działo. Na czarno malowałam. Papierem trzeba gładkie powierzchnie (np. lakierowane na wysoki połysk). Ceramika sama w sobie jest chropowata więc śmiało (choć sama też miałam obawy).
malkul 10:10, 09 lis 2012

Marzanka jak juz M. pryśnie to powiem co i jak
malkul 10:12, 09 lis 2012

ellaj witam serdecznie ta donica teraz jest cos w kremowym kolorze, mi ten kolor nigdzie nie pasuje a na spoczniku tym bardzoej bo białe ściany i dębowy spocznik, także szary by się tam chyba dobrze komponował
Mirelko mówiłam mojemu M ale on jednka woli przeszlifowac bo by piknie było