Gosiu - macham

. Pamiętam o fotkach, ale u nas ciągle śnieg - co się stopi to nowy sypie i tak w kółko... Nie zdążyłam ostatnio bieżących zdjęć zrobić. Się poprawię jak tylko aura będzie łaskawsza.
Ja też niedawno siałam nasionka - w ubiegłą środę dokładnie - a sałata już na centymetr z ziemi wyrosła. Ogórki zawsze do gruntu sieję, ale dopiero w połowie maja - rosną wtedy jak szalone bo jest ciepło.
Pomidorki różne posiałam - w ubiegłym roku pięknie wyrosły, ale owoców niewiele zjadłam bo je za gęsto posadziłam i tak się rozrosły, że w czasie upałów zaparzyły się po deszczach....Więc w tym roku większe odstępy muszę zrobić.
Będzie też rzodkiewka, koper, czosnek - już łepetyny na wierzchu są bo sadziłam jesienią, sałaty (u mnie rukola nie chciała rosnąć...) lodowe przede wszystkim - masłowej nie lubimy, seler wysiałam, nagietki już kiełkują, dmuszki i proso powoli wschodzą. Będą też buraczki, marchewka, pietruszka naciowa, zioła - tymianek, estragon, mięta - ładnie przezimowały i ruszają powoli. O - i bób posadzę i brokuły. Brokoli miałam w tamtym roku i ładnie rosły. Trzeba je często zrywać to się ładnie rozkrzewiają i jest dużo kwiatów . Dobra, ale się rozpisałam.... Buźki dla małej piętuśki...