Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

malgocha1960 15:59, 25 mar 2013

Dzisiaj gdzie nie wejdę wszędzie pomidorkowo,warzywniczo.Ja nie biore się za to ,bo trudno mi kwiatka wyhodować z nasiona,nie mówie o wyzszej szkole jazdy.Miłego dnia.
gusiarz 20:13, 25 mar 2013

malkul napisał(a)
Dziś trafiłam na taki pomysł.ciekawy patent.Być może kiedyś i nasze trumienki dostaną takie ubranko.

Źródło:http://vegetablegardenelves.com

Gosiu - micha mi się uśmiecha na ten widok. Świetny pomysł. Nie jedna wielka szklarenka, a kilka małych. To bardzo sprytne . Coprawda na razie to mój pies miałby większy ubaw z tego rozwiązania niż ja....on by wszystko potargał.... Ale za parę wiosenek jak mu doopka już się zestarzeje i przestanie tak szaleć to kto wie...pewnie się skuszę . Gosiu - pozwolę sobie skopiować od Ciebie to zdjęcie, bo mi się bardzo podoba

My teraz wybieramy róóóżżżne krzaczki owocowe: malinki, truskaffki, boróffki itp, itd..., bo dzieciaki uwielbiają. Aaaa i posiałam też poziomkę. Gosiu - jak na razie wszystko mi rośnie jak szalone - ale cicho sza - nie zapeszam

A pomidorków - rzeczywiście trochę dużo, ale niekoniecznie wszystko wzejdzie. Różnie to bywa . Jak będzie za duż oddasz sąsiadom
kaisog1 20:27, 25 mar 2013

malkul napisał(a)
Gdzieś czytałam że Werbena patagońska wymaga stratyfikacji w temperaturze -4 - +4 stopnie Celcjusza przez około 4 tygodni.
To by znaczyło że za późno się za to zabrałam.

Eeee tam..... i bez stratyfikacji wschodzi
Mala_Mi 22:39, 25 mar 2013

Po 1,5 miesiąca jedna werbenka z niestratyfikowanych wykiełkowała.. czekam na resztę ...
A jeżówkę jak kupisz jedną.. to z tego jest wielki krzak.... wiec nawet 1 zł za sadzonkę da ci wielki bukiet do jesieni I co roku jest większa
Madzenka 23:06, 25 mar 2013

malkul napisał(a)
Dziś trafiłam na taki pomysł.ciekawy patent.Być może kiedyś i nasze trumienki dostaną takie ubranko.

Źródło:http://vegetablegardenelves.com

Będzie o czy marzyć
malkul 08:33, 26 mar 2013

asc napisał(a)
Po 1,5 miesiąca jedna werbenka z niestratyfikowanych wykiełkowała.. czekam na resztę ...
A jeżówkę jak kupisz jedną.. to z tego jest wielki krzak.... wiec nawet 1 zł za sadzonkę da ci wielki bukiet do jesieni I co roku jest większa

Sadziłas w domu w donicy werbenkę?

Co do jeżówki to wczoraj dostałam nasiona od Karoliny -(popcarol) posieję i zobaczymy co tego wyniknie
malkul 08:35, 26 mar 2013

Marzenko znając Ciebie szybko marzenie wcielisz w życie a ja będe podglądała przez dziurkę , zza grabów lub buków
malkul 08:36, 26 mar 2013

malgocha1960 napisał(a)
Dzisiaj gdzie nie wejdę wszędzie pomidorkowo,warzywniczo.Ja nie biore się za to ,bo trudno mi kwiatka wyhodować z nasiona,nie mówie o wyzszej szkole jazdy.Miłego dnia.

Małgoś- taki czas ja "zielona rukola" też sieję piewrszy raz w życiu a warzywa uprawiać to dal mnei jak kosmos
malkul 08:42, 26 mar 2013

kaisog1 napisał(a)

Eeee tam..... i bez stratyfikacji wschodzi

No nic, włozylam do lodówki na parę dni. posieję po świętach i sie okaże. A jak nie wzejdzie to wyślesz i w paczuszce hihihihihihihi
malkul 08:45, 26 mar 2013

gusiarz -Aguś kopiuj do woli i niech micha się cieszy
Ciekawa jestem co Ci z poziomki wyjdzie bo ja w zeszłym roku miałam posadzoną i wydała dużo ładnych owoców, które smakowały jak gąbka, zupełnie bez smaku. Wywaliłam to w diabły!