Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród zacząć czas.

Ogród zacząć czas.

MartaCho 09:43, 08 sie 2019

Dziękuję Elwirko za ponowne odwiedziny i potwierdzam otrzymanie Twojej wiadomości
Ten fragment ogrodu- za domem- miał być akurat na drobne warzywa i owoce właśnie. Zaraz obok mam sześć sosen, które zostały jeszcze po poprzednim właścicielu, a które kiedyś wydawały mi się dobrym pomysłem w tamtym miejscu i w ogóle jak to wycinać takie drzewa, nie ma mowy! Mam tam pod nimi właśnie hosty i niezapominajki i konwalie- też mają tam ciężkie warunki i bardzo sucho niestety.
Wracając jednak do brzozy i malin, pomyślałam, że skoro tam będzie tak ciężko dla roślinek, to może dobrym wyjściem byłoby na przykład zrobić jeszcze jedną podwyższaną skrzynię tam zrobić? Roślinki mogłyby wtedy czerpać siły z ziemi wsypanej do skrzyni, a nie bezpośrednio z trudnego podłoża. Taki pomysł mi teraz przyszedł do głowy, nie jest to jakiś głęboko przemyślany plan.
makadamia 10:03, 08 sie 2019

Ponieważ w tej chwili piszę tutaj tylko ja i Agania, to czuję się w obowiązku poinformować, że od Ciebie żadnej wiadomości nie dostałam.
Ale chyba i nie pisałam?
makadamia 10:05, 08 sie 2019

Skrzynie to chyba dobry pomysł - Inka mi je proponowała pod tujami, które też mają szerokie i płytkie korzenie. Nie skorzystałam z pomysłu, bo mam inną koncepcję, a nie dlatego że pomysł zły
MartaCho 10:08, 08 sie 2019

Cieszę się, że tak uważasz
Agania 10:43, 08 sie 2019

Ja do ciebie Elwira napisałam, ale odpowiedzi nie otrzymałam, jeśli nie dostajesz powiadomień o Twoich odpowiedziach to w powiadomieniach masz opcję ustawień powiadomień i tam sobie wybierz jakie powiadomienia i od kogo chcesz otrzymywać
Agania 10:48, 08 sie 2019

W takim miejscu skrzynie mają swoją rację bytu, ale jestem ciekawa co Asia ci zaproponuje
elwirka67 11:08, 08 sie 2019

Bardzo dziękuję za info o pw , już będę wiedziała, gdzie szukać odpowiedzi, wszystkim Wam mocno kibicuję, nie piszę jak bardzo mi się podobają Wasze ogrody, bo to wydaje mi się takie oczywiste. Choć chyba się poprawię zostawiając swój ślad
MartaCho 11:15, 08 sie 2019

Elwirko, a zdecydujesz się też pokazać swój?
elwirka67 12:48, 08 sie 2019

Zapraszam Jak tylko chcesz wyślę Ci tel i adres
AnnaMS 13:25, 08 sie 2019

Witaj Marto Będę zaglądać i kibicować bo zapału do działania chyba Ci nie brakuje Jak tam użyźnianie ziemi ? gotowe rabatki do sadzenia ?