Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Magdalenka

Ogród Magdalenka

noemi 14:12, 17 maj 2012

ewaglen napisał(a)
Bardzo ładnie u Ciebie. Donice i białe pelargonie też mi się podobają Jak z czyszczeniem tych donic? Ja mam też białe, ale glazurowane i z czyszczeniem nie ma problemów, wystarczy je spłukać wodą. A jak czyścisz swoje? W ogóle gdzie je kupiłaś i jeśli możesz to powiedz, w jakiej cenie? Właśnie wróciłam z rynku, gdzie u takiej jednej ogrodniczki zamówiłam białe pelargonie. Ma mi jutro przywieźć 40 sztuk. Do gruntu je wysadzę.

Donice się czyści bez problemu karcherem , jeszcze tego nie robiłam bo są nowe, przecierałam je wilgotną ściereczką , są bezproblemowe i lekkie .. kupiłam je w Psarach u nas w centrum ogrodniczym , są też w necie, ale droższe , niż te w sklepie ...nazywają się ehlo pure round ...białe pelargonie bardzo mi się podobają ... 40 sztuk to będzie super
noemi 14:16, 17 maj 2012

Wieloszka napisał(a)
Ale fajne z Was laseczki Wciąż żałuję, że nie mogłam przyjechać...
Noemi zestaw mebelków SUPER!!!

Wieloszka mi też żal serce ściska, że nie mogłaś ... ale może jeszcze okazja się powtórzy , żeby Ania też była, bo my miejscowe ( Irenka, Marzenka ,Ty i ja ) to już jesteśmy umówione na kawkę, przecież musimy jeszcze podzielić obowiązki na zjazd na Dolnym Śląsku jak wrócisz z Grecji to się od razu melduj i ustalamy termin i godzinę spotkania
Wieloszka 14:20, 17 maj 2012

noemi napisał(a)

Wieloszka mi też żal serce ściska, że nie mogłaś ... ale może jeszcze okazja się powtórzy , żeby Ania też była, bo my miejscowe ( Irenka, Marzenka ,Ty i ja ) to już jesteśmy umówione na kawkę, przecież musimy jeszcze podzielić obowiązki na zjazd na Dolnym Śląsku jak wrócisz z Grecji to się od razu melduj i ustalamy termin i godzinę spotkania

Tak jest, psze Pani!!! Melduję, że będę się meldować!
GabiK 14:28, 17 maj 2012

Noemi, ja niestety jedną swoją donicę trochę zniszczyłam.
Przecierałam ją szmatką po zimie, po wyrzuceniu starej ziemi i myciu. Musiało się jakieś ziarenko na ścierkę przyplątac, bo porysowałam brzeg, że hej. Niestety, łatwo je porysować.
Milka 14:28, 17 maj 2012

A ja będę ten cerber od pilnowania

mi też szkoda, że nie mogłam być, no ale tak bywa my miejscowe się spotkamy, chyba uda mi się z wami spotkać u mnie przed zjazdem w naszym regionie
Mala_Mi 14:38, 17 maj 2012

Gratulacje z okazji setuchny z niewielki okładem.......
Milka 15:01, 17 maj 2012

Czyżby to ta roślinka, za którą krzyczę?
aga_pe 15:37, 17 maj 2012

również gratuluję setnej strony. Pamiętajcie o mnie ustalając jakieś spotkanie.Ostatnio nie dawałam znaku życia....tak czasami się układa i komplikuje...ale nic to....dobrze że wiosna i pełno kolorów
Milka 15:41, 17 maj 2012

Agnieszko, oczywiście, że nie zapomnimy
od czasu do czasu daj znak życia
Mala_Mi 16:43, 17 maj 2012

irena_milek napisał(a)
Czyżby to ta roślinka, za którą krzyczę?

To te ..... inwazyjne potwory