Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Magdalenka

Ogród Magdalenka

noemi 00:12, 05 lip 2012

Syla napisał(a)

Irenko one się tak nie wybarwiają ... nie wyglądają zdrowo ... coś się z nimi stało ... ... może florovitem je podleje ... zobaczę

zobacz Magdziu czy mają mokro czy sucho przy tych co źle wyglądają i zrób to samo przy tych super wyglądających....

Teraz to mają bardzo mokro ... ale one już rosły w takich warunkach , to raczej to moje wyrywanie listków ... pewnie coś przy tym urwałam ... dzięki Syla , będę uważać następnym razem ...
noemi 00:19, 05 lip 2012

agniecha973 napisał(a)
Aaa... To już nie brudź palucha

Aga dzięki .za komplementy ... a palucha brudziłam dzisiaj i tak , bo po tych deszczach to ziemia mokra, ale w donicach tarasowych , gdzie rosną hortensje lime to tak są gęste krzaki , że po deszczu wcale nie mają za mokro i muszę sprawdzać ...
... a rozplenica moje ma trzy lata ... i w tym miejscu rośnie rewelacyjnie ... Kochana sama chciałam ją przesunąć na wiosnę, nie dałam rady , taka jest wielka ... i wiesz co , tyle samo siewek wyrywam... wcześniej tego nie było ... ciekawe jak u Ciebie , ile urośnie w jeden sezon ...
agniecha973 00:21, 05 lip 2012

Rozplenica się nasiewa?
noemi 00:26, 05 lip 2012

bociek napisał(a)

A tu moje żurawki ... nie wiem co im jest ...tak ładnie rosły a teraz 3 bardzo zmarniały ...

Magdus, mam to samo Wszystkie rosna w tym samym miejscu a kilka umiera

Za to rozplenica wyczes absolutny - tegoroczna czy zimowala?

Boćku ... żurawki jak się okazało , raczej sama załatwiłam wyrywaniem listków , nie sekatorkiem , tylko ręcami , bo mi się spieszyło ... widzisz ... ciągle coś ... hakone, ta co słabo rosła , dalej jest taka słaba ... no trudno , co zrobić ...
... rozplenica zimowała ... dziękuję ... jest już u mnie 3 sezon
noemi 00:31, 05 lip 2012

agniecha973 napisał(a)
Rozplenica się nasiewa?

Z tego wynika , że bardzo ... następnym razem zrobię zdjęcie ile tych malutkich trawek wyrasta ... przypomniało mi się , jak była u mnie Ania Studio z M. to właśnie Ani M. mi powiedział, że rozplenica jak sama nazwa rozplenia się i trzeba z nią uważać ... a mam ich jeszcze trzy szt. w zakątku z leżaczkiem
agniecha973 00:35, 05 lip 2012

U mnie to byłoby pożądane takie samosiejstwo
noemi 00:37, 05 lip 2012

No tak, racja
noemi 00:49, 05 lip 2012

waska napisał(a)
Pięknie te trawy. Ją dziś wybralam się do obecnej nowo odkrytej szkółki z trawami - oszalalam zwariowalam
Też chciałam ta ciemną - nie było kupiłam dla kontrastu i rozjasnienie niebieską yyy ale wstyd a trzech pozostalych nie pamiętam
Ale w przyszłym tygodniu jadę tam znowu
Pięknie u ciebie

Też nie mam pamięci do nazw ... ta ciemna trawa ( vertigo) , jak źródła podają, jest jednoroczna , to pewnie dlatego ciężko ją spotkać ... fajnie ,że masz szkółkę z trawami , bo zazwyczaj jest marny wybór traw ... dziękuję za odwiedzinki! ... bardzo miłe jest to co piszesz ...dzięki
noemi 00:57, 05 lip 2012

Marzena2007 napisał(a)
Madziu donica z vertigo pięknie wygląda
A pokaż jak posadziłaś miskanty w donicach ???
Nt żurawek się nie wypowiadam bo u mnie generalnie słabo rosną, już się pogodziłam z faktem, że co pewien czas bedę nowe dosadzać.... Sylwia ma chyba rację trzeba sprawdzić czy nie zalane (wg mnie) lub jakiś grzyb je pochlastał. Masz podmokły teren to najczęsciej zalanie korzeni grozi roślinom.

Marzenko miło mi , że zajrzałaś do mnie i jeszcze raz dzięki za namiary na vertigo ... dzisiaj drapnęłam jeszcze jedną za 7 zł
żurawki raczej sama załatwiłam , wyrywając listki coś im uszkodziłam ...
a miskanty prosze ...zdjęcia robiłam dzisiaj i chciałam je poprawić , ale co tam ...

noemi 01:01, 05 lip 2012

Ewa napisał(a)

Zainspirowana Marzenki kompozycja( dzięki raz jeszcze ) mam już takową na tarasie

Ale ta trawa świetna i wyszła hit dekoracja, że ja jej nie wyczaiłam jeszcze!
a żurawki może zbyt słonecznie mają albo maja się tak wybawiać!

Ależ to świetnie wygląda

Ewuś dziękuję, ta maleńka surfinia do tego pachni ... jutro Ci odpowiem na maila ... bo uciekam już spać ... ale jestem "na tak" oczywiście