Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Magdalenka

Ogród Magdalenka

Syla 15:27, 05 lip 2012

noemi napisał(a)

Nasuwa mi się jeszcze jedno pytanie ..... czy obrywałaś listki żurawkom które pokazujesz ??? Jeśli ciachałaś nożyczkami to nie ma problema ale jeśli rwałaś rączkami (ja tak robię) to czy nie naruszyłaś systemu korzeniowego poprzez wyciągnięcie ich z ziemi lekko ??? (też mi się zdarza)

Syla to chyba ja im to kuku zrobiłam ... bo cięłam listki na początku sekatorkiem , ale te były na końcu i cześć cięłam a część ciągnęłam , nawet wyrwało mi się czasami więcej niż listek ... i faktycznie one po tym moim cięciu tak zmarniały ... to ładnie narobiłam ...

to teraz weź te marniejsze , posadź głębiej tzn na swoje miejsce i czekamy jak się zachowają ... będzie dobrze możesz im dobrej ziemi podsypać nie wiem czy będę zrozumiana ,jeśli nie to pisz

oki, zrozumiałam , tak zrobię i zobaczymy ... bo od środka rosną małe nowe listeczki ... to może się pozbiera...

p.s. Sylwia ja się rozglądam za trzemilną , pamiętam o Tobie , ale na razie lipa

Madziu mnie się nie śpieszy wogóle z trzmielinkami , ale bardzo dziękuję ....Proszę Cię tylko nie szukaj specjalnie tylko podczas gdy okazjonalnie jesteś gdzieś bo masz taką potrzebę ....Myślę , że na jesień będą dostawy roślin , teraz lato i czas na relaksik Ja teraz dopieszczam to co mam w ogrodzie i dzisiaj śmigam przy rabacie z obwódką trzmielinową .... Wydzieram kwiatostany żurawkom i formuję żywopłocik trzmielinowy i może korę rozniosę na rabaty ... pozdrawiam słonecznie i działaj przy swoich żurawkach .... mają młodziutkie serduszka a to ważne
agata_chrosc... 15:30, 05 lip 2012

A tę rozplenicę to czym karmisz? I wiesz może jaka to odmiana? A żurawek współczuję. Ja też do nich ręki nie mam. Kupiłam taką fajną ciemną odmianę Black Beauty. Wielka była i chciałam rozmnozyć i prawie wszystkie sadzonki zdechły oraz okaz głowny zdechł tyż! Teraz jedyna szansa to dwie mikre sadzonki, które jeszcze dają oznaki życia, bo tej odmiany juz u mnie w sklepie nie ma Niby takie proste w obsłudze, a jednak trzeba z nimi uważać.
noemi 00:07, 06 lip 2012

Syla oczywiście , że tylko przy okazji rozglądam się za trzmielinkami dla Ciebie ... moje kwiatostany na żurawkach już przekwitły to też będę je usuwać ... a Lime zostały poprawione ... i zobaczymy

Agatko rozplenica nie jest rozpieszczana dostaje samą wodę na początku sezonu chyba florovit, ale nie pamiętam dokładnie ... a żurawki Twoje i moje myślę, że się pozbierają ... moje szarpanie im zaszkodziło , no ale nie dziwie się

dobranoc papa !
Madzenka 06:26, 06 lip 2012

irena_milek napisał(a)
Problem rozszyfrowany, ogród idealny jak pisze Wieloszka i tak ma być
może nie przejmujmy sie tak wszystkim, to samo sie w przyrodzie ułoży

Święte słowa!
Jest pięknie i wszystko będzie ok.
Rozplenicy też daj spokój. Jak już będzie zdecydowanie za duża to ją podzielisz na pół i komuś 1/2 oddasz
Miłego gorące dnia, uf jak gorąco, życzę!
noemi 16:22, 08 lip 2012

Marzenko tak zrobię Kochana ,trawą będę się martwić później , jak się rozrośnie na maxa

noemi 16:25, 08 lip 2012

Dzisiaj bardzo gorąco niedziela , którą spędzam na tarasie

Leżak przeniosłam na taras i miałam taki widok

noemi 16:29, 08 lip 2012

Trzmielinka była u fryzjera ... pierwsza z prawej trochę kanciata, ale ciągle się uczę ... problem mam z dostępem do niej , bo trochę ciasno

Konstancja30 16:30, 08 lip 2012

to dopiero lubieżne korzystanie z natury ... Magduś sypnij zdjęciami mniej oszczędnie inni by estetycznie chcieli pogrzeszyć ...

czy ja już mówiłam, że płotek mi siem podoba? ... bardzo nawet
noemi 16:35, 08 lip 2012

A zawijasek jeszcze przed korektą ... i dzisiaj chodziłam z kijkami i sznurkiem, żeby było równo na 26 cm , jak zostało uzgodnione ... chciałam sobie przygotować na jutro, żeby po pracy od razu go ciachnąć i nagle M. przynosi mi deskę idealna na 26 cm ...przymierzyłam , jest idealnie , jutro, jak pogoda pozwoli , będzie cięcie

noemi 16:39, 08 lip 2012

Konstancja30 napisał(a)
to dopiero lubieżne korzystanie z natury ... Magduś sypnij zdjęciami mniej oszczędnie inni by estetycznie chcieli pogrzeszyć ...

czy ja już mówiłam, że płotek mi siem podoba? ... bardzo nawet

Izo dzisiaj bardzo leniuchuję ... aż mam wyrzuty , bo prasowanie czeka i wiele innych przyziemnych obowiązków ale się zaparłam, że nie i koniec ...

... płotek był w cenie , to deweloper się nie wysilał ...ale na trochę wytrzyma ...mi też się podoba , jest przytulnie