Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Magdalenka

Ogród Magdalenka

waska 21:04, 24 lut 2012

noemi napisał(a)
Irenko jak to 9 zł !!! z czego są te donice ?? jeszcze nie kupiłam, jutro jadę na łowy ...

Waska zdrówka Ci życzę na katar zawsze pomaga mi mleko z czosnkiem, wiem wiem ...ohyda , ale działa... na drugi dzień już zapominasz o katarze... a najpierw się zajmę tym co już rośnie, a potem będę jeździć po szkółkach i szukać odpowiedniej Prunus 'Nigry' czyli to co lubimy najbardziej ... zakupy! Musisz sobie przygotować grunt a potem to już sama przyjemność kupowanie i sadzenie

a można to mleko jak karmie?
Milka 10:25, 25 lut 2012

terakota, beton, nie wiem, ale ładne i tanie; wrzucam zaraz foto u siebie
noemi 19:41, 25 lut 2012

ładne donice i cena super! ... byłam dzisiaj w praktikerze, ale nic nie kupiłam... donice były małe i średnie a ja chce jedną dużą... pojadę na giełdę kwiatową , tam jest duży wybór...

byłam dzisiaj w ogrodzie na oględzinach i jest nieciekawie, mokro... trawnik chlupie...część roślin zmarzła, liście brązowe ... może jeszcze za wcześnie na diagnozę... no cóż... jutro za dnia porobię fotki.

Muszę poczytać o nawozach i trzeba będzie pomóc roślinkom pozbierać się po zimie ...

waska 20:02, 25 lut 2012

Jej wy po sklepach a ja czekam na wypłatę i ruszam
Milka 20:05, 25 lut 2012

noemi napisał(a)
ładne donice i cena super! ... byłam dzisiaj w praktikerze, ale nic nie kupiłam... donice były małe i średnie a ja chce jedną dużą... pojadę na giełdę kwiatową , tam jest duży wybór...

byłam dzisiaj w ogrodzie na oględzinach i jest nieciekawie, mokro... trawnik chlupie...część roślin zmarzła, liście brązowe ... może jeszcze za wcześnie na diagnozę... no cóż... jutro za dnia porobię fotki.

Muszę poczytać o nawozach i trzeba będzie pomóc roślinkom pozbierać się po zimie ...

te największ to ja wykupiłaM cha, cha
prawda, na giełdzie jest najlepszy wybór, ale nie chce mi sie tak wcześnie jechać
anula_wn 20:16, 25 lut 2012

GabiK napisał(a)
Noemi, 60m razem z tarasem, czy samego zielonego? Bo mi na mniejszy wygląda.

Gabi jak zwykle - miarka w oku

Noemi, jak łowy?
noemi 21:40, 25 lut 2012

Miałam w planach zakup donicy , ale Irenka była pierwsza ...takiej dużej na kordylinę i hortensje ogrodowe , ale jeszcze nic straconego ...

a dzisiaj zadbałam o moje autko, wymiana oleju ... oczywiście w warsztacie samochodowym i udało mi się zakupić super krzesło inspirowane projektem DAW - Ch. & R. Eames do mojego pokoju , który w "bólach finansowych" powstaje

Anula a czemu Ty nie masz jeszcze kordyliny ?? jak to możliwe??
noemi 13:12, 26 lut 2012

Byłam w ogródku, słońce świeci, ale wiatr wieje , że głowę chce urwać... zrobiłam parę zdjęć...

irga - liście które były na wierzchu przemarzły, te pod korą mają się dobrze...

żurawki - liście do wycięcia ...

noemi 13:19, 26 lut 2012

.... lawenda ....

i ... lawenda bardziej zielona... wygląda lepiej

a runianka ma się najlepiej...trochę też przymarzła...ale jednak jest to wytrzymała roślinka ... warta polecenia

Joanka 14:47, 26 lut 2012

O.... runianka zabiera się za kwitnienie
Lawenda super przezimowała.